Gott nytt

Slappisdag så det bara visslar om det! Vaknade vid tio och Ri hade kokat ihop en liten rissoppa som vi snaskade samtidigt som vi kollade på Keeping up with the Kardashians och sen slutade vi inte glo på det maraton som typ visas varje dag på teven förutom ett litet avbrott för rensning av ägodelar (det slängdes en hela coop-kasse med skit (kassen var en present från Ellinor)) och när vi var på marknaden och köpte mat.

Imorgon är det nyårsafton. Vi har verkligen noll planer förutom att vi ska käka sallad till middag, antagligen göra en liten picnic i solnedgången men vem vet hur det blir med det? Vi tänkte att det är bäst att laga mat själva för vi är ju inte tätast i världen direkt. Antar att alla andra ska gå ut och käka med sina feta plånböcker.

Undrar verkligen hur det blir på kvällen. Hoppas att man får någon kontakt med omvärlden på något sätt för nu surfar jag upp mina sista minuter på internet och mobilen dör vilken sekund som helst och inte kan jag ladda den heller för Leo har ju lekt sönder min laddare.
Tänkte ju ringa Sverige idag för jag hann inte med det igår men nu gååår det ju inte längre.

Bjuder ändå på en söt liten bild. Fokus ska ligga på den lilla fina tomteluvan som är Denices. Görläcker!

Det blir aldrig som man tänkt sig


Jag var jävligt otaggad igår när vi skulle gå ut men det löste sig
. Det vart ju ändå rätt kul till slut även om både Madde och Stella var på andra håll 90% av kvällen, Denice är ju rätt rolig hon med.
Vi gungade, skrämde två små thailändska pojkar, var spioner och frossade Burger King. Träffade även på en gammal klasskamrat på Chang Bar från när jag gick i lågstadiet. Ao Nang är litet och fyllt av svenskar!

Idag skulle hela krya Klong Hang-gänget åka och käka lite krubb. Jag, Stella och Denice satte oss på Denices moppe och Madde på sin moppe och så rullade vi iväg. Madde tyckte att det luktade lite illa.
När jag klev av moppen kände jag också att det luktade och att väskan var aningen varm. Anledningen till detta var för att den brann lite smått. Den hade gosat sig lite för mycket med avgasröret under färden och det var varmt.
Jag kastade ner väskan på marken och tog ut min mobil som klarade sig för den låg i ett litet fack. Allt annat smälte samman, dvs plånbok med mitt enda bankomatkort i, kameraväskan, kameran, babypuder och en tändare blev till en härlig hård klump. Sen kom en kille och hällde vatten där och allt blandades med babypudret och blev till en gosig vit smet.

Men det var en upplevelse och jag är glad att min vattenflaska inte brann upp och att mobilen klarade sig utan en skråma.

Fy

Jag känner mig bakfull. Jag kanske var ute och slirade igår efter att jag gått och lagt mig, i sömnen? För uscha mig jag har ont i hela kroppen och i huvudet och mår lite illa och är dödstrött. Ska steka lite fisk snart och gnaga i mig sen ska jag sova middag.

Herre jösses hur gammal är jag? 65? Klockan är fyra på eftermiddagen!

Ikväll ska vi väl försöka ta oss ut och fira att Stella äntligen ska dra :(
Jättetråkigt och ledsamt att inte få se hennes och Leos fina ansikten dagligen längre. Kommer att sakna dem så himla mycket att jag får en liten ledsen tår i ögat när jag tänker på det.

Å andra sidan får jag väl känna att den sorgliga dagen då jag inte har ett korvöre kvar och fortfarande noll inkomst och får sätta min feta röv på ett plan till Sverige så kommer jag få träffa dem igen och det är ju kul. Stella måste ju börja plugga till barnmorska snabbt nu och vara klar om en sisådär fem-sex år när jag ska börja baka bullar i min ugn.

Och som vanligt går ingenting som det ska tekniskt här borta. Men vad fasen nu ska jag försöka koncentrera mig på det positiva! Ri tjänade ihop hela 180B igår till matkassan! Jag har blivit brun! Jag har fått en fet jävla goodiebag av Ellinor! Jag har diskat ALL jävla disk redan! Ja jävlar vad gött livet kan vara ibland.

Annandag jul

Sociala jag och Stella är. Hon sitter i sovrummet med Denices dator och kollar på Ung & Bortskämd och jag sitter i vardagsrummet med Stellas dator och kollar på Ung & Bortskämd.
Väntar på att Denice ska komma med lite vatten så jag kan koka mina nudlar och snaska i mig dem för det kurrar nåt så otroligt i magen på mig, har inte käkat så jättemycket idag.

I förrgår, på julafton, hade vi jävligt skoj iaf! Kvällen var lite för vild för en del som spydde hej vilt men vad fasen. Dagen efter var som vanligt inte lika kul som kvällen före.

Snart blir det julfest

På ganska mycket bättre humör nu!
Jag lagade lite julgröt, stekte köttbullar och kokade potatis och ägg och åkte hem till Denice och åt detta tillsammans med pepparkakor, "julmust" och öl. Kittlade gott i kistan.
Fick massa fina julklappar och sen åkte vi till stranden och myste en liten stund. Härlig julafton när familjen ringer från Sverige och säger att det bara är tolv minusgrader idag, men guud så varmt! Här har det också varit väldigt varmt idag, ett moln på himmeln typ så svetten har lackat under tomteluvorna.

Har tagit bilder med Denices kamera och lånat hem den men nu funkade det inte att kolla på bilderna på datorn så det kommer väl eventuellt ikväll eller en annan dag.

Nu ska jag ge lite julklappar till min man som också är lite gladare.

God jul

Misslyckad julaftonsmorgon.
Tänkte ju vara lite snäll och koka julgröt till frukost och servera på sängen med lite julklappar till min man men jag gillar inte hans attityd så det blev inget med det. Tjuriga unge. Inga julklappar till honom, mer till mig.

Idag har jag ingen aning om vad som händer. Hur som helst ska vi väl ta oss hem till Denice och snaska lite köttbullar som jag har lagat ihop, ägg och potatis. Det är ju det jag brukar äta på julbordet så det blir ingen större skillnad från om jag hade varit i Sverige.

Kanske ska laga lite tomtegröt till mig själv till frukost och tvätta lite kläder sen kan jag slappna av. Ska duscha och göra mig lite fräsch och sen kan julfirandet börja. Bra tycker jag för jag är på väldigt dåligt humör. Kan ha och göra med att min sambo är så jävla nego.

Ikväll blir det väl utgång och jag hoppas att den negativa människan har ändrat sig och blivit positiv och följer med ut, jag behöver någon som kan kontrollera hur mycket jag dricker för sånt klarar jag uppenbarligen inte själv.

GOD JUL!

Elefantsafari

Har fått höra de senaste dagarna att jag är en jävligt bra guide och det vämer i hjärtat. Var ju kanske inte den bästa guiden till Mathilda hehe men nu jävlar. Idag har vi vart på elephanttrekking med Madde och jag tänkte ju inte glida runt där men det fick jag göra ändå, helt gratis. Tack för det.
Det var kul, iaf jävligt mycket roligare än när jag gjorde det första gången på Koh Samui för lite mer än ett år sen. Fick rida runt på en elefant som hette typ Bangtong eller något sånt med Malin och en liten guide eller vad man ska kalla det. Sara och Hanna fick glida runt på en snäppet större elefant.

Efter det åkte vi till stranden, jag har kört Ri till hans kontor så han har fått jobb på själva kontoret nu och det tycker jag är bra så han kan tjäna ihop lite pengar och komma ut från lyan och se lite människor.
Sen har jag nyss varit på marknaden och innan det traskade jag runt med Madde i Ao Nang coh köpte en julklapp till Denice. Nu har jag bara en julklapp kvar att köpa och det är till Ri. Den svåraste av alla. Har inte den blekaste aning om vad jag ska hitta på till honom så han kanske kan få typ en puss eller något. För det får han ju aldrig annars.

Här kommer iaf lite bilder från idag.

Myskväll


Ikväll är det hemmakväll. Gosa lite.
Bara några dagar kvar till julafton, ser fram emot det mycket!
Sara, Malin och Hanna är ju här nu. Igår var vi på catfishfarm och matade fiskarna och gick vilse i djungeln en liten skvätt sen dippade vi oss i sötvattenshålan. Malin badade inte, jag dippade mig väldigt snabbt, Sara simmade till lianen men ganska hysteriskt och var väldigt rädd, Hanna simmade runt och svingade sig i lianen. Lätt minst töntig av oss alla.
Imorgon ska vi åka och rida elefant. Eller inte jag då men jag ska ta med dem till elefanterna så de kan glida runt i djungeln på de där läskiga djuren, dagen efter det blir det väl bungyjump, samma där jag tänker INTE göra nåt sånt. Så jävla dum är jag inte.

Fem dagar till julafton

Dålig jag har blitt på att skriva här. Här kommer en liten update! Igår var vi (japp, jag och Ri inga andra vill ju umgås med oss) inne i Krabi town, shoppade loss för över 800 balobas på Tesco och traskade runt ett tag på nattmarknaden. Köpte två julklappar.
Har köpt min julklapp till Leo och egentligen vill jag ge den till honom NU, det skulle ju vara bäst men han är ändå inte i Ao Nang så vi kan vänta några dagar till. Har ju planerat denna julklapp till honom hur länge som helst och jag känner mig jävligt nöjd.

Idag kommer de tre små grisarna Hanna, Malin och Sara! De skrev på facebook att de skulle komma runt tio-tiden så jag väntar bara på ett litet samtal där de berättar vilket hotell de bor på så jag kan åka dit och träffa dem. Kul!
Imorgon kommer Ellinor också. Enligt ryktet kommer Alice och hennes man tillbaka från Phi Phi idag också. Jävlar, kändistätt (?) i Ao Nang igen!

Kära Denice påminde mig också i förrgår om att vi hade tagit massa bilder när vi var på Chang bar sist, det hade jag HELT glömt bort så här får ni smaka lite på dem..

Sisters huuuuuuuuuuuuh :D Kanske inte men vem bryr sig likzåm.

Fortfarande hemma (Tar i trä)

Det är sena natten nu. Klockan är elva! Har inte vart uppe såhär sent på länge nu och jag är skittrött. Ska gå och sussa kudde nu egentligen men var bara tvungen att kolla vad som händer på internet först. Uppdatera lite här.

I morse åkte vi till en liten klinik på vägen till Krabi town och skulle byta förbandet på Ris finger, fingret var supersweet som vanligt, massa ihopsydda skinnbitar så man bara vill hångla upp den aningen för korta stumpen men nu hade fingret också bytt färg. Helt svart. Dött.
Efter mycket om och men, pappa ringde och gav lite råd, så åkte vi till Krabi town till en annan liten klinik där det jobbar en läkare och han sa att det var nemas problemas. Både jag och Ri blev så himla glada och spralliga i benen så vi gick för att äta lite glass. Ri tyckte att eftersom vi aldrig annars äter glass så kunde vi slå till på lite kvalité så det gjorde vi och gick till Swensens. Inte så jävla gott men ack så dyrt men vi firade ju. Dessutom hade ingen av oss varit där tidigare så det var väl på tiden.

Home sweet home!

Vid halv elva igår kväll började resan mot Hat Yai. Vi åkte med Ris morbror som i och för sig körde jävligt bra, bländade av till halvljus varje gång han fick möte och det kändes bara väldigt safe. Fick dock skavsår i röven för jag, Ris mamma, hans kusin och hans mamma satt och trängdes där i baksätet som inte direkt är byggt för passagerare.
Vi åkte till Trang och hängde utanför 7eleven en stund innan båda Ris systrars män och en brorsa till de kom och hämtade upp oss för att ta oss vidare till Hat Yai. Efter en liten stund däckade jag så hårt att mitt huvud dunkade in ashårt i rutan så då bestämdes det att jag och Ri fick bädda ner oss med massa filtar på flaket där bak och sova.
Det var iofs mysigt för det var första gången på länge som jag fick ligga och gosa med honom och det var så kallt så det blev massa hårda kramar.. till klockan fyra då var det dags för frukost.

Jag var inte så med på de andras aktiviteter så jag la mig och sov en stund utanför sjukhuset där bak på bilen och ibland kom Ri och sov lite också. Vid halv nio traskade jag in på sjukan för att kolla om det hade hänt något spännande, om fingret skulle kapas, ersättas av en tå, sys fast i benet, ja vad som helst kunde det ju vara av alla förslag som getts.
Men vi satt där en stund innan Ri fick gå in till läkaren som då konstaterade efter en liten titt på fingret att inget kunde ju göras där innan skinnslamsorna som sytts ihop har läkt och det inte gör ont längre.
Så det var bara att hämta ut lite smärtstillande och några piller som ska rena kroppen och sätta oss på flaket i strålande solsken och åka tillbaka till Trang.

Sen tog vi en minivan och lokalbussen hem till Klong Hang och här är vi nu. Jag får ta hand om min man så gott jag kan och så får vi hoppas att hans finger läker fint och att det inte dör även om det är misstänksamt grått nu och att det inte blir några mer problem. Mer operationer kommer det hur som helst att bli men det blir i framtiden.

Nu jävlar ska jag ta en dusch! (Och antagligen duscha Ri också, visst låter det som att jag fått barn?)

Men trevlig Lucia då


Såhär spexig har jag vart idag på sjukan. När denna bilden togs var vi sexton personer som var och hälsade på Ri. Alla hade med sig minst en påse med frukt, kakor eller mat. Det finns mycket för oss att svulla på. Senare mot eftermiddagen kom det fler och några gick och kom tillbaka. Sammanlagt har det varit 21 stycken här idag och hälsat på, de tar sig hit ända från Trangs djupaste djunglar och stannar bara några timmar. Så fort de går tänker jag "Ack så skönt nu kan jag ta mig en liten tuppis" men då knackar nästa familj på dörren.
Det spelar ingen roll om Ri ligger och sover, då väcker man honom och låter honom lyssna på allt kackel vare sig han vill eller inte. Allt som har med sjukhus att göra i det här landet är så himla olikt från det landet jag är uppväxt i.

Jag har kommit underfund med att det är inte så jävla lätt hela tiden att vara tillsammans med någon som kommer från andra sidan jordklotet. Typ allt med just honom är lätt, men nu har jag ju träffat nästan hela hans släkt och det är väl lite där som skon klämmer. Det enda jag kan göra är att sitta och le, försöka att inte somna och att inte få kramp i käkarna efter en hel dags stillasittande med ett leende på läpparna.
Så idag satte jag på mig ett par shorts och lämnade sjukhuset. Var ute och promenerade i rask takt så svetten lackade i ungefär 40 minuter, iförd ett par flipflops. Det är mina enda skor jag har med mig.
Efter det kände jag mig lite piggare.

Kom på att det är lucia idag men det får liksom inte firas alls. Efter att jag hade duschat Ri klädde jag på honom hans "civila" kläder kom jag på vad det var för dag och nu sover han. Innan hade han ju som ett vitt lucialinne på sig så jag bestämde att han skulle vara lucia när den dagen kom.
För sent.

Ungefär 12 timmar kvar i Krabi

Perkele så mycket man kan vilja sova ibland. Sjukhusrummet är fyllt av släktingar och vänner till Ri hela tiden och de pratar, o pratar, o pratar. Frågar om jag kan prata thai, vad jag heter och försöker få sina barn att gå fram till mig men det vågar de ju aldrig. Läskiga farang.
Då vill jag mest bara lägga mig ner och sova. Blir pigg när de går härifrån, det är som att det eviga tjattrandet på thailändska söver mig. Men det känns ju aningen oförskämt att bara lägga sig och slagga när vi har besök.

Jag trodde ju att vi skulle åka till Hat Yai i morse så jag vaknade vid halv sju och började ställa in mig på att jag eventuellt skulle dö av kylan i rummet och att sen behöva ta en lång jävla kall dusch och tvätta håret på min handikappade man. Men icke. Båda frös för mycket och sen har planen blivit ändrad igen. Det blir flytt ikväll/i natt så vi kommer dit tidig morgon och inte behöver vänta så länge på att Ri ska få ett rum.
Han ska försöka sy tillbaka sitt finger och detta kommer att ta ungefär TVÅ VECKOR! Seriöst så måste jag ju verkligen älska honom så jävla mycket för jag hör mig själv säga att jag ska följa med. I två veckor ska jag alltså sussa kudde i ett tempel och endast träffa honom några timmar om dagen. *Hej Surat-sjukan på den, eller kanske nya Hat Yai-sjukan som jag antar är snäppet värre en Surat-sjukan.

Nu jävlar måste jag duscha snart för datorn gör att jag svettas enormt. Skönt iaf att jag har tagit med mitt bärbara internet hit och så får vi hoppas att det finns gratis internet i Hat Yai för jag lär väl inte ha så mycket annat för mig där. Förutom att långsamt dö kanske.

*Surat-sjukan är en sjukdom som man får när man åker till provinsen Surat Thani för att hälsa på sina svärföräldrar. Enligt rykten ska det vara så enormt tråkigt så att själen typ hamnar i en slags koma och alla de känslor som vill komma ut kapslas in och kommer inte fram förrän man anlänt till hemorten och då är den insjukna extremt jobbig och påfrestande för omgivningen för allt kommer ut på samma gång.

Live från sjukan i Krabi

Sitter i min lilla "säng" på Krabi Hospital och steker. Säng kanske man inte ska kalla det, en aningen för kort träbänk med en sovsäck och en filt som liggunderlag. Här sover man gött. Iaf skönare än första natten här.

I fredags var Ri med om en liten olycka som gjorde att han mer eller mindre tappade sitt finger, skelettet sitter liksom fortfarande där och svajar men inte själva fingret. Så nu bor vi här ett tag och har det görskoj. Imorgon ska vi förflytta oss till Hat Yai som ligger några timmar härifrån för där har de någon speciell fingerdoktor (eller vad det nu kan tänkas heta) som ska klura lite på frågan om han kan få behålla sitt finger eller om det blir till att kapa av det helt. Tidigare idag hade Ri bestämt sig för att amputera men nu har alla lyckats övertala honom att åka till Hat Yai. Kul för honom att eventuellt få behålla sitt finger. Mindre kul för mig som måste följa med. Eller måste, han vill att jag gör det och inte kan man väl säga nej när han mår dåligt?
Tråkigaste med att vi blir förflyttade är nog själva boendegrejen. Man får inte ha besökare när man vill, som nu så bor jag ju här på sjukan med Ri och tar hand om honom, hjälper till med duschen och sånt han inte kan göra själv och så sover jag här på "soffan" en och en halv meter ifrån honom. I Hat Yai får man bara besöka patienterna några timmar om dagen. Så jag och Ris mamma ska skeda i ett tempel eller nåt sånt. Spännande.

Första natten här hade han inget eget rum, vi sov i en stor sal som var delad i tre delar med åtta sängar i varje "del". 24 stycken, lite som att vara ute och resa och sova i dorm. Bara det att man inte får en egen säng, fick sova halvt under Ris säng på en liten matta och så vaknade jag ungefär varannan timme av att nya patienter kom in och stönade och skrek för att det gjorde ont. Kan ju nästan lova att alla där hade vart med om moppeolyckor utom Ri. Han har ju vart med om en "jumping accident" som han själv säger.

Usch jag vill verkligen inte åka till Hat Yai. Åker ju endast dit för att Ri vill det men ändå får jag bara träffa honom några timmar om dagen. Ska hänga efter hans mor som inte kan ett ord engelska och så jag då som inte ens kan svara på frågan "Har du redan ätit?" som är typ den viktigaste frågan i hela Thailand.

Får se hur detta går.
Vad gör man inte för kärleken.

Jag ska bli nykterist som Kissie

Oj oj oj är allt jag säger.

Eller nej.

Fy satan vilken kväll igår. Skulle gå ut och dricka EN öl. Drack två, och sen blev det några buckets och en till öl som Denice bara var tvungen att bjuda mig på. Jag kunde liksom inte säga nej. Rajraj var inte så glad tror jag. Jag vet inte jag minns inte riktigt hur det var om han svarade när jag pratade med honom när jag kom hem eller om jag ens pratade med honom. Satte mig en stund vid datorn, till typ halv fem (!!), klunkade en jävla massa vatten så att jag skulle må som en gudinna idag men det funkade liksom inte trots att jag kände mig helt nykter när jag somnade.
Nu ska jag försöka att inte dricka på ett tag. Har 4000B. Det är allt jag har. Nu jävlar blir det mysiga hemmakvällar med ett glas vatten och en näve luft.

Fy jag måste få ett jobb. Arbetsvisum och köret tack. Vinna lite pengar, 10 000 kr räcker. Snälla.

Faranginvasion i KH

All by myself igen.. "Vaknade" klockan sex i morse och körde Mathilda till hennes transfer och sa hej då. Sen åkte jag tillbaka hem till den varma sängen och sussade vidare i ungefär sex timmar till hehe. Skönt. Bra för mig.
Mathilda var ju här en vecka men det hann ändå inte hända särskilt mycket, dåligt väder mest hela tiden så ingen som helst lust att gå till stranden egentligen, ligga där i duggregnet men det gjorde vi några gånger ändå. Hade planer på att åka iväg på lite andra äventyr men kom liksom aldrig iväg på grund av vädret och för att jag är så jävla fattig att jag egentligen bara kan lägga pengar på mat. Den senaste veckan blev det dock en jävla massa pengar på mat och godis och sånt där onödigt så nu blir det nudlar ända fram till påsken.

Plahnet for ju iväg till Koh Samui, man får ju hoppas att det är lite roligare där än vad jag minns det och att hon får lite sol som hon vill ha. Men det är dåliga tider att åka till Thailand om man vill ha sol nu, det är ju trots allt regnperiod. Men jag klagar inte! Idag är det väldigt kyligt ute, så kallt att jag överväger att hoppa över morgonduschen.
Åker kanske snart med Denice till Krabi town och knallar runt på Tesco. Hon måste ju shoppa massa nytt till nya lyan.
Kan ju säga att det finns en gata här i Klong Hang som jag förut kallade Soi Farang (Vitinggatan) för det bodde typ tre faranger på den lilla fnuttiga gatan. Men nu jävlar finns farangområdet numero uno bakom Slevas i KH. Där bor Madde, Stella, Bella och Denice. Invasion! Till råga på det bodde det en annan farang där innan och nu har det flyttat in en ny farangman och Maddes granne har en farangkille.. Alltså typ sju vitansikten på den lilla ytan.

Dan före Denice-dan

Jag har verkligen inte vart någon datanörd den senaste tiden! Känns lite jobbigt på ett sätt dock för det finns egentligen en massa som jag ska fixa. Ska starta very small business här i dagarna. För jag har ju inget jobb längre.

Som Ri sa idag så kommer ju min gangstervän imorgon. Han menar att vi i The Klong Hang Gang är gangsters och även om det inte är det vi kallar oss så borde man ju passa sig, muckar man med oss så muckar man med döden liksom, hehe.
Så imorgon kommer farbror Dennis!! Så kul att äntligen hela tjocka släkten ska vara samlad igen. Även fast jag från början var van vid att det bara var jag och Stella här så saknades något, sen kom Maddelicious och då kändes det bättre men ändå något som saknades, inte alls som förra året. Men imorgon kommer hon ju!
Dessutom är det mr Bhumibol Adulyadejs födelsedag (Thailands kung) och här är ju det inte precis som den svenska knugens födelsedag. I Sverige bryr väl sig ingen om det egentligen men här är det andra bullar, ingen musik i barerna och ingen alkohol får säljas för kungen vill inte att någon ska dö på grund av alkohol på hans födelsedag.
Men ikväll fyller Bee år så det blir väl till att rulla till Chang bar och öla lite. Har dock INGA pengar, var nyss hos Dr Pruttipong och fick antibiotika.


Ytterst liten update

Mathilda är här och har vart här i några dagar nu. Bella och Noah är också här och Noah är ju bland det sötaste jag sett! Så jävla liten och spasmig, kan inte vara still, har enorma humörsvängningar och en jävla massa hår. De kommer nog hit sen hela familjen så man får sniffa lite bebis.
Annars är allt härligt, hade extrem träningsvärk i benen i flera dagar efter att ha tränat framför teven men det har börjat lägga sig så jag kan leva ett normalt liv igen.
Jag har typ inget jobb verkar det som. Jag är urfattig och framtiden ser inte ljus ut. Jävla skit.

RSS 2.0