Living the dream


Hur underbart ser inte detta ut? Fast jag måste erkänna att jag tycker att det ser lite mysigt ut med alla bilder som alla lägger upp på facebook. Fina löv på marken och mysiga höstkläder. Hösten är nog egentligen den årstiden som man har snyggast kläder.
Och så blev jag lite sugen på höst när jag nyss fick ett mejl av min mor där hon skrev att hon hade vart och köpt en pippitröja till mig. Gud vad mysigt att kolla på film, när det är kallt, med en skål lantchips, choklad, plockgodis, mysiga kläder, tända ljus...

Fast det är ju aldrig lika mysigt i verkligheten. Man får ta bussen till affären, frysa ihjäl halvt på vägen in i affär'n, det är kö, man springer för att inte missa bussen och så börjar man svettas, väl hemma är godiset redan halvt slut och man glömde chipsen på bussen. Och så finns det inga tändstickor så man kan inte tända ljusen..

Nä, tacka vet jag Thailand!

Och Leo..
Han gillar uppmärksamhet den killen. Och det fick han idag. Vi var på straden jag, Bella, Noah, Stella och Leo och mitt under vår mysiga lilla tillställning kom det självklart ett busslass med skolbarn. Och Leo tog tillfället i akt och sprattlade runt i sanden, rullade, kastade sand och hade sig. Till slut stod det en hel flock med människor och kollade och tog kort på honom.

Här fick Leo nog och sprang tillbaka till oss. Men de andra hade inte fått nog så vi fick ställa upp på lite bilder med the entertainer tills de blev nöjda och sa THANK YOU!

Fem minuter efter detta började det ösregna så vi fick F L Y hem.

Den här gången var det Stella som vann


Igår kväll spelade jag monopol med denna grandma och Denice och drack en liten öl och det var trevligt. Fick även träffa Stellas nya hund Pancake som var mycket sötare än vad jag trodde. Helt lugn och fin.

Först.

Sen fick den ryck och kissade på golvet, slickade öl, försökte äta upp spelet och då kände jag bara hur allergisk jag blev (hm) och så var jag tvungen att ta lite avstånd.

Längtar inte


Igår lagade jag för första gången larb gai. Den vart jävligt god men det var ju första gången jag åt det så jag vettefasen om den SKA smaka så.. Men den vart också extremt stark. Hade magknip tills halv ett på natten då jag somnade och idag är jag lite rädd för att gå och skita ut den.

Aj.

Blä

Åh det är så himla tråkigt här. Nu har det slutat regna efter att det bara öst ner sen igår morse. Och nu har jag blivit sådär lat så det lika gärna kan fortsätta regna så man slipper åka någonstans.

Det är så jävla tråkigt här när det regnar och man är själv.

Man kan inte åka någonstans utan att bli blöt.
Allt som finns att göra här kräver någorlunda bra väder.

Och så när det blir fint väder nästa gång måste man ägna hela den dagen åt att tvätta all tvätt som ligger och möglar i tvättkorgen. För så fort det börjar regna så blir allt fuktigt och möglar på bara några timmar.

Jag vill ha liiiite bättre väder. Så man kan hitta på något. Snart kommer iaf Madde!

Allt var nog drömfångarens fel

Ingen god natts sömn här inte. Drömde massa konstiga drömmar om att jag och Ri åkte till Sverige och allt var jättekonstigt. Jag både ville åka och på samma gång vägrade jag åka. Tror att det har lite med den gnutta ångest jag lider av. Jag känner mig så stressad för jag vet inte vad jag ska göra med mitt liv och allt jag kan göra just nu är att vänta och se.
Det ligger liksom inte i mina händer. Vad som sker.

Sen så vaknade jag av att tusen flugor var i mitt ansikte så jag gjorde det enda rätta:
Jag började slå mig själv i ansiktet för att döda dem!

Men sen hörde jag ett litet fniss och såg en drömfångare väldigt nära mina ögon. Ja, då var det Ri som hade fångat den när den föll ner från väggen och kittlade mig med den.

Om jag kände mig dum? Gissa.

Idag spydde Treben

Och Ella fick äran att torka upp det eftersom hon numera bor med dem..

Gårdagens två bästa

1. Att det blev spaghetti och köttfärssås till middag

2. Att Ri släppte iväg mig för att köpa pasta med hans plånka och att jag kom hem med detta

För att ha någonting att göra när ens kompisar alltid är bakis

Åh det är ett hårt liv man lever här. Jag blir i alla fall trött. Skulle gått upp och gymmat tidigt i morse med Denice men som vanligt ligger hon hemma i sängen och är bakis och kan inte prata. Då blir jag liksom trött på allt.

Så orkar jag knappt släpa mig till gymmet själv.

Men så gör jag det ändå.

Jag drömde sanndrömmar

Läste lite vad jag hade skrivit innan jag for till Sverige i våras.

Jag drömde nästan varje natt om vår jävla jacuzzi!

Men vi hade ju ingen jacuzzi. Jag har alltid, alltid velat ha en.

Och så landade jag och mor och far sa att de hade en överaskning.
En jacuzzi. Hur är det möjligt?

Vi vill gå dit igen


Det var ingen danstävling igår. Jag som fick med mig Ri ut för han var också jävligt sugen på att skaka sin lilla fasta stjärt i takt till musiken och håva in cash. Tydligen ligger det längre fram i tiden.

Men vi åkte till roots rock reggae bar (eller något liknande jävligt långt namn) och spanade. Det var ju på den baren som Ri jobbade förut fast då var det en annan ägare och stället såg helt annorlunda ut nu. Jävlar vad fint de hade gjort det, två våningar och värsta rastahyddan. Skitbra liveband också. Och alla hade så fina kläder där.

Ja, jag blev lite kär.

Kan ju säga att jag och Stella förlorade ganska stort


Idag har det varit konstigt väder.
Först strålande sol och sen blev det mulet, åkte då hem till Bella och spelade monopol med henne och Stella. Så öste regnet ner helt plötsligt. Men det gjorde ju inget.
Bara mysigt med spel och dåligt väder. Så nu ska jag försöka övertala Ri att vi ska köpa monopol.

Och ikväll ska vi på danstävling. Vinnaren ska tydligen få 15 000B.

Heja på mig!

Vi har köpt en ny väckarklocka


Och i morse var den ställd på klockan halv åtta. Herre vad jag önskar att någon hade tittat förbi med en kamera just den tiden. Båda låg och sov i godan ro och sen började den ringa. Vi bara FLÖG upp ur sängen. Jag kände hur jag lättade typ en halvmeter och det gjorde Ri med.

Det var roligt det.

Men det bästa var att det bara var att somna om igen när Ri hade gått upp.

Gissa vilken film jag tittar på?

Blir så stressad av den. Den funkar bra i början tills de kör in i isberget.. OOPS. Sorry att jag avslöjar vad som händer. Har vart tvungen att hitta på massa saker under tiden. Fila naglarna, måla naglarna (värsta foki jag har blivit?), duscha och nu hämta datorn.

Ja, jävlar och ändå har jag sett filmen två hundra gånger.


Idag har vi målat om vår byrå


Den här fula saken blev riktigt läcker och passar numera utmärkt i vårt sovrum.

Så var det mesta av möglet borta

Alltså vi är ju verkligen pysselparet. Det var ju bara på skoj jag hittade på det fula och töntiga namnet till oss men herre jösses vad vi pysslar! Vill bara visa vilken härlig skillnad det blev på baksidan när jag städade lite där igår.

Före..

Efter.

Före..

Efter.

Ingen rolig dag

I morse hade jag så jävla många planer för den här dagen. Så jävla mycket som skulle hinnas med. Jag gick till och med in här och raddade upp allt jag skulle göra. Men det sket sig. Ville inte publiceras.

Började med att skura bort mögel från baksidan. Där vi diskar.

Sen kom regnet.

Så slutade det aldrig.

Denice var här nyss en sväng och sa hej.


Vad jag ska göra ikväll? Sura. Eller nåt.

Vi får vänta tills Joppe dör

Båda guldfiskarna har dött. Vi ska nog inte blanda i mer firrar i akvariet för våra scalarer är lite smått agressiva mot andra fiskar har vi nu märkt. Förstår inte hur de kunde dö. Vi byggde ju ett jävla nät och satte emellan fiskarna så de inte kunde bitas.



Igår blev det tequila.

Nu väntar solsidan och en iskall snickers.

The big thing

De stora grejerna som hände igår var att vi införskaffade en garderob! Vi är lite osäkra på hur vi ska placera den. Så just nu står den inte alls som på bilden. Men vi ska klura.

Jajaja, gabben är lite skitig och det är lite spökfläckar på bilden men vad förväntade ni er?

Våra nya firrar lär nog dö snart

Nu när vi var på marknaden så köpte vi två små guldfiskar och en liten städare till vårat nya akvarium. Bara det att Joppe och hans fru inte är sådär jättesnälla mot firrarna så vi vågar inte ta ur dem ur påsen.
Nu ska vi iaf salta vattnet för det ska tydligen vara bra. Om vi vågar.

Pysselparet strikes again!


Eller bara kvinnan nurå. Men denna knåpade jag ihop i tisdags tror jag att det var. Ganska nöjd utom med de små drömfångarna, de vart ju lite.. Egna. Men det är lite läckert tycker jag.

Pysselparet kallar vi oss

Eller kanske bara jag då eftersom Ri har det lite kämpigt med svenskan. Ännu en lögn. Han kämpar inte alls. Det finns ingen kämparglöd där inte. Inte för att lära sig svenska iaf. Men vad gör det? Vi bor ju faktiskt i Thailand så det borde ju bara vara jag som ska kämpa med språket.

Det här har vi iaf pysslat ihop för några dagar sen.

Meningen är att de ska växa och bli stora. Om sisådär 15 år kan vi sälja dem och bli svinrika. Kanske.

Inte.

Jag vill också ha en ugn

Det blev poolen igår, tur att man har en blogg ibland. Denice såg hur ensam jag var och gled hem till mig och drog med mig till gymmet. Sen på kvällen käkade vi trerätters hemma hos Stella. Som numera bor hemma hos Annelise och tar hand om hennes kissar när hon är i Phuket och krystar.
Annelise har nämligen en ugn. Fy i perkele vad gott det var med lasagne.

Och idag har det hänt grejer. Men mer om det senare. För här kommer en bild på Leo.

För det vet jag att ni gillar.

Jobbigt liv man lever alltså

Jobbig sits jag sitter i nu. Tänkte dra till gymmet och cykla lite och sen simma några längor i poolen. Var ju nästan en vecka sen jag var där och nu är jag bara lite snorig. Kan inte vara farligt att träna nu.
MEN. Jag måste käka frulle. Plus att jag egentligen ska sitta här och vänta på att Stella ska komma hit med sin telefon. Kan ju inte ringa och fråga när hon kommer. Kan ju inte åka dit, då kanske vi åker om varandra. Tänk om hon helt glömt bort det.. Hur länge ska jag sitta här och vänta rå?

Vill ju åka hit ju..

Eller hit..

Eller hit..

Köpte röd curry på vägen hem


Ser den röd ut eller??? Nä för den är grön. Färgblinda kockar ska man inte leka med.

Hela natten har jag drömt om den här låten


Kanske betyder det att jag tycker den är bra?

En sak som vi köpte igår


Det har vi planerat länge. Akvariet vi hade innan var ju LIIITE litet men nu är det stort nog för Joppe och hans fru. De ska få sällskap på.. lördag tror jag. Igår kväll när vi hade installerat Joppe och hans fru i det nya akvariet åkte vi hem till Leo och gav honom en liten present. Vårt gamla akvarium och tre små fiskar.
Hade en känsla av att Stella inte skulle bli så glad. Men Leo blev det och det var ju till han som fiskarna var. Den lilla knodden älskar ju fiskar.

Vad bjuder han på till middag nurå??

Nu håller vi på att laga mat. Eller ja vi.. Ri då. Själv sitter jag ju framför datorn. Men jag är sjuk så ingen får liksom klaga på mig eller något jag gör. Har hållt igång hela dagen ju. Det lär jag väl få sota för sen genom att bli dundersjuk.
Började hur som helst dagen med en fin frulle som jag dukade upp och sen ropade jag på min man i sann hemmafruanda. Sen har vi shoppat, shoppat och shoppat hela dagen. Och fixat hemma. Kan berätta mer imorgon.

Dagens frukost. Den blir svårslagen för Rajraj..

Gårdagens ooutfit

Helt torr i halsen, slemmig, ryggont och kanske en skvätt feber? Skönt är det iaf. Slemmet börjar lossna så jag får harkla mig på ett jättegulligt sätt hela tiden för att kunna prata. Och sen när jag gjort det blir jag sådär torr i halsen så ögonen tåras.
Men jag är glad att jag lever!

Bjussar på en liten dagens outfit från igår när jag skulle dra till seveneleven.

Lilla bebis som är jättestor nu


Tur man har ibland

Hur jävla typiskt? Har jag lov att bli förbannad? Hur fasen kan det regna så överjävla mycket heela natten? Det har regnat så mycket att jag legat vaken och oroat mig för att huset ska lossna från sitt fäste och flyta iväg. Kanske hade det varit skönast om det hänt. För jag mår inte alls bra.
Jag förstår inte hur det kan ösa ner hela natten och så fort det börjar bli dags för min vårdare att bege sig till jobbet så slutar det regna. Vilket betyder att han inte kan stanna hemma och ta hand om stackars lilla mig.

Tur att man har världens bästa kompisar då. Som ringde precis och ville komma hem och ge mig frukost på sängen. Lillen killade dessutom mig på ryggen HELA vägen när jag körde honom och hans mor hem igår. Det är en ganska lång väg.

Finns det något finare än du?

Det bästa med att känna sig lite sjuk..


ÄR JU SJÄLVKLART GLASSEN! Mina små mandlar kan vara jävulskt jobbiga när de hela tiden ska krångla (som de bestämt sig för att göra nu, tydligen därför jag mått som jag gjort hela dagen). Men när ens gap är så vidrigt att mannen i huset frivilligt kör en till seven och BETALAR hela kalaset fem minuter innan Manchester United ska spela.. Ja då känns det värt det.

Kooom nuuurååå


Snart kommer den här parveln och hans mumsiga morsa hit och leker med mig! Jag är typ förlamad. Har aldrig haft såhär ont i ryggen förut så jag tänkte muta dem när de kommer hit.

En kexchoklad mot en timmes massage.

Hoppas de är chokladsugna.

Men tji fick jag

Hade tänkt mig den här utsikten idag.

Men istället sitter jag hemma, inomhus, med ryggvärk och utan moppe. Och regnet bara öser ner där utanför. Har gjort det sen någon gång i natt då jag tvingade Ri att gå ut och hämta tvätten. Ibland är han så himla lätt att styra över. Då älskar jag honom så himla mycket.

Mmmm

Ikväll blir det nog sambomys istället. Denice kom hit igår och tog upp hela soffan så stackars Ri fick fly in i sovrummet med sin dator. Själv fick jag ligga på gästsoffan (den osköna) och genomlida en film som jag sett ungefär 400 gånger.
Fruktfatet blev ju också misslyckat. Skulle skära upp vår trekilosmelon men den var rutten. Fick iaf gnaga lite på mina dyra longong, hittade några på marknaden igår. Verkar som att det är ont om dem i år tråkigt nog.

Gymmade lite lätt i morse. Imorgon tror jag att jag ska ta det lugnt med det. Får ju inte bli för mycket nu i början så man tappar suget. Varannan dag är ju bra va.

Har länge tänkt visa er det bästa godiset i Thailand.

Sicken kväll va

Oh lord. Döda mig. Denice tvingade ut mig igår och satte sig på mig så jag inte kunde kravla hem vid läggdags igår kväll. Därför är jag aningen trött idag. Har sån jävla träningsvärk från träningen igår.

Eller okej. Jag hade jättekul igår. Var taggad som en liten mus och ägde alla på dansgolvet. Shottade lite. Käkade lite snacks. Drack en massa öl. Träffade gamla grabbarna i bandet. Käkade en halv burgare på donken som jag betalade jävulskt dyra pengar för. Ville ha en burgare men fick en jävla meny.

Ingen kamera fick följa med ut och det kanske var tur. Nu finns det bara ett fåtal videos på Denices telefon när jag dansar för henne. Säg till om ni vill se så kanske jag kan fixa nåt.

Ikväll blir det nog sambomys. Hemma. Framför teven. Med ett stort fat med frukt.

Liten video från igår


Same same, not different

Har "ätit" durian nyss. Geggade runt lite med det i munnen innan jag lät det falla rakt ner i soppåsen. Tog en bild på Rajraj och tänkte på en bild på han som liten. Ganska lik är han sig själv.

Nu kilar jag

Panikäter lite frulle nu, ska snart rulla ner till gymmet och bränna lite fläsk. Med Bella den här gången. Vågar inte riktigt gå dit själv ännu, inte när man inte provat alla maskiner så kanske man står där helt själv med världens jävla biff och så fattar man ingenting. Inte kul.
Denice ligger hemma och sover. Hade faktiskt inte väntat mig att hon skulle orka gå upp i ottan (kl tio) för att arbeta med kroppen. Hihi. Jag känner henne.

Igår kväll hade vi besök

Hittade den här lilla kompisen i köket.

Är lite småtrött

Idag har jag hållt igång sen klockan halv nio i morse. Frulle, gymma lite, simma lite, leka lite med Denice. Käka lite, shoppa lite blommor åt Denice. Mysa lite, kolla lite film med Denice. Cruisa lite, kolla på nåt snyggt, åka hem till Bella med Denice. Traska runt i Ao Nang, duscha lite, käka lite, spela lite kort med Denice.
Ja jävlar, nu klockan kvart i tio vill jag bara lägga mig ner på marken och dö.

Solsidan är ju bra så jag kan förstå Denice



Hehe, det kan jag mycket väl tänka mig. Men jag tror att de har bott i Thailand sen december förra året.

Nu packar jag en väska, släpper av Ri någonstans, hämtar upp Bella någon annanstans och sen drar vi och tränar. Hoppas på att Denice vaknade av mina samtal till henne.

Lilla Treben.. som endast har tre ben


Invigde stranden idag!


Tillsammans med Denice hängde jag för första gången på stranden idag. Blev en sväng på över två timmar och efter en riktigt lesbisk dusch tillsammans satte vi oss rosaflammiga på moppen och susade in till Krabi town och shoppade lite.
Nu är jag ruskigt trött så det blir väl middag och sen sussa lite kudde för imorgon bitti måste jag ha energi. Då ska jag och Denice gå och gymma.

Vilket jävla marathon

Jag gissade rätt på desserten igår. Det var cocos och under där låg det lite ris.
Annars då? Vi åkte och satte oss i en liten hydda på stranden och käkade som tam, drack lite goda shakes och spelade kort.

På kvällen var det Solsidan-marathon hemma hos Stella. Fyra avsnitt. Jäklar.

Frulle på soffan, hade jag gått upp 5 min senare hade det vart på sängen


Konstig jävla frukost som serverades idag. Måste smaka. Kanske är gott. Kanske är äckligt.
En sak kan jag gissa på och det är att den är gjord av ris. Eller cocos, det är allt i det här landet.

Världens mest kelsjuka kisse


Heavy rain

Åkte och käkade lunch med Stella idag och precis när Denice kom för att joina oss brakade det loss ännu en gång och började vräka ner. I helskotta vad det kan regna i det här landet.

Det börjar med att man känner små små vindar som är lite smått kylande.
Man kollar upp mot himlen och ser molnen från helvetet.
Det börjar blåsa mer.
Marken blir täckt av avblåsta löv.
Thaiarna börjar flytta in sina saker under tak.
En sekund senare är man B L Ö T.

Men jag var superglad ändå för även om kroppen min var en liten blöt trasa...

..så var huvet torrt som attan!

Därför ska jag idag börja med balsammetoden.

(Ja, jag har solglasögon när det regnar för jag och Stella konstaterade idag att det inte är konstigt i det här landet. Det är liksom så ljust och skärande i ögonen även när det öser ner regn från mörka moln.)

Kanske åker till stranden ändå med en bok


Jag spelade ju faktiskt in en film på Noahs födelsedag också.

Fasen vad ont i kistan jag har. Turre-mage. Alltså turistmage. Eller något i den stilen. Något är inte helt hundra iaf. Inge vidare fint väder idag, jag som tänkte bättra på brännan lite. Har ju vart här i över en vecka utan att ens snegla på stranden.

Det där var en lögn. I tisdags när vi var ute var jag en snabbis på stranden ju.

Ris kompis är här. Har vart här sen i tisdags. Han ligger på soffan hela dagarna och väntar på att hans lilla tjej ska sluta jobba och komma hit och kela med honom. Han måste tycka att det är väldigt tråkigt. Jag tycker att det är lite tråkigt. Vågar inte riktigt gå in i vardagsrummet och mata Joppe och hans fru. Man vet aldrig vilken läcker syn man kan få då.

Skönsång för Denice på hennes födelsedag


Har precis vinkat av Stella

Hon for iväg till Malaysia för att skaffa nytt visum men innan det hann vi dra en liten rissoppa-dejt. Känns så jävla skönt att solen tittar fram lite och att inget regn har kommit på flera dagar. Nu kan jag göra allt det där jag saknade så mycket i Sverige. Käka rissoppa till frulle med lite friterad deg och cha yen.

Nu ska jag vänta på att tvätten torkar (är det ens en sysselsättning?) och sen ska jag slänga i en till tvätt i maskinen. Helt otroligt vad gott det luktar i tvättkorgen. Lite småfuktiga lakan och svettiga kläder som har legat där i lite drygt en vecka om jag gissar rätt. Bäst att jag tar itu med det där så fort som möjligt innan härliga små djur börjar bygga bo och odla mögel.

Fick bli en liten bild på Leo från en gång för länge sen när vi käkade rissoppa. Han var inte med idag så det blev en ganska lugn och sansad frulle.

RSS 2.0