Arbetslös i tio dagar och redan självmordsbenägen

Usch vilken tråkig dag jag har haft idag. Började dagen med mumsfrulle och sen traskade jag ner till stranden och låg där ett tag och lyssnade på musik och pluggade lite innan jag gick hem igen. Hade tänkt tvätta lite kläder men målade tassarna istället.

Sen kom Ri och Gang med lite kanomjin som vi smaskade i oss tillsammans innan de for iväg igen. Och en liten stund efter att de åkt blev det strömavbrott och det var otroligt kul.
Helt ensam i ett svart hus. Vad kan man hitta på? Tog en otroligt lång dusch för att få tiden att gå. Sen åkte jag till seven och köpte kakor som jag satt och snaskade på och väntade på att strömmen skulle komma tillbaka.

Och nu ligger jag i soffan och svettas och får damp på alla tusen minimyror som kryper över hela min kropp och biter mig överallt. En anledning till att jag alltid annars ligger eller sitter på golvet. Jag tål inte soffan.

Men golvet är så hårt.

Fast det är kallt. Jag flyttar ner dit.

Jag ansträngde mig verkligen för att inte skrika

Som sagt, ödlan är borta. När Ri kom hem från jobbet började jakten. Vi tog ut allt som gick att ta ut ur garderoben utan att vi skulle skita på oss av rädsla och vi trodde att vi fångat den under den lilla byrån som står inne i garderoben. Men när vi släpat den till ytterdörren och lyfte på den så fanns ingenting där under.

Efter några timmar hittade jag den bland våra nytvättade handdukar och lakan på andra sidan av garderoben och efter en stund kunde vi locka ut den. Men då sprang den och gömde sig under sängen.. GAH jobbiga jävla ödla.

Men nu är den ute i det fria. Eller inne hos grannen. Den sprang ditåt.

Vill ni se ödlan och höra min basröst ge ifrån sig ett riktigt mansvrål så kolla här

Sea kayak in Ao Talane

Äntligen kan jag känna mig trygg i mitt hem. Ödlan är borta men mer om det senare.
Nu tänkte jag berätta lite om min träningsvärk och mina brända axlar.

Åkte hem till Elayla i Ao Talane igår morse och möttes av en underbar dansk frukost med croissanter, ost och massa annat gott. Sen traskade vi ner mot piren och hoppade i en kajak och började paddla oss runt på havet.

Helene, Elayla och ena halvan av ett australienskt par som slog följe med oss

Visar upp min shortsbränna på en privat strand

En liten buffelsnok.. bilderna är inte så fina för kameran var väldigt blöt

Sen åkte vi in i the mangrove forest. Inte Elayala och Helene, de åkte tillbaka till piren

Sista stoppet på en "ö", en liten sandbank inne i bukten med helt vit sand och solen lyste så det kändes som att ögonen skulle ploppa ur huvet. Och här började även min bränna kännas. Den känns ännu.


Sen tävlade vi på vägen tillbaka mot australienarna och ett engelskt par som också slog följe med oss längs vägen inne i mangroveträsket. De skandinaviska vikingarna vann självklart.

Efter den här dagen var vi trötta som djur så vi åkte bara hem till Elayla och jag fick duscha varmt i ett superfräscht badrum (!!) och så käkade vi godis, chips och spaghetti bolognese.
Sen somnade jag tidigt på min prinsessbädd som Elayla bäddat åt mig.

ÖDLAN ÄR KVAR

Ojojoj kom precis hem och vad möts jag av?

ÖDLAN ÄR KVAR!!


Den såg mig samtidigt som jag såg den och så vände den och sprang in i sovrummet. Jag sprang efter. Den gömde sig bakom dörren. Jag gick iväg en stund. Kom tillbaka. Den var inte bakom dörren längre.
Så jag hämtade sopkvasten och började slå lite i väggarna, sängen och garderoben. Hörde små krafsanden från garderoben så jag stängde in den där och nu sticker jag härifrån.

Hoppas inte att den bajsar där inne bara.

Det jag hoppas är att Ri kan göra något åt saken när han kommer hem från jobbet.

Detta möttes jag av igår när jag kom hem från skolan.

ÖDLEBAJS!! Tyckte jag att det såg ut som och började tvivla på om ödlan verkligen hade lämnat huset. Nu vet jag att den inte har det.

Wey, pluggisen får äntligen gå till skolan igen

Ooopsi jag glömde bort att jag hade en blogg igår.

Var lite för upptagen med att försöka få en tvättmaskin att fungera. Tog cirka fyra timmar för mig att tvätta två maskiner. Körde igång två maskiner samtidigt men den enda ville inte starta på tre timmar så jag fick vänta en liten stund. Så att säga.

Hela dagen gick åt till att tvätta, städa och måla om lite bord och hyllor som börjat tappa färg.


Nu ska jag äntligen få rulla till skolan!

MITT HEM ÄR ETT ZOO

UUUh jag ryser över hela kroppen, till och med i ansiktet. För en halvtimme sen satt jag i godan ro och käkade frukost i vardagsrummet och kollade på en film samtidigt. Sen såg jag något i ögonvrån.

En ödla.

Den var på väg in till mig och jag fick panik. Ställde mig upp för att springa ut ur huset. Men ödlan vände om och försvann in i sovrummet. Jag har suttit utanför och väntat och väntat tills nu när jag vågade mig in i huset igen och då såg jag den försvinna bakom sovrumsdörren.
Så jag tod mitt mod och sträckte in armen och tog en bild på den.

UUUUH jag får rysningar när jag ser bilden. HUR VÅGAR JAG SITTA TIO METER IFRÅN DEN??

Nu ska jag googla om den är farlig och hur man får ut den ur huset.

Den här dagen kan inte bli annat än bra

Yoghurtsoda till frukost!! Den har inte funnits att köpa sen.. Översvämningarna i Bangkok! Alltså sen i höstas och nu, igår, hittade vi den på 7eleven. Hur underbart var inte det??
Nu finns det en liten dryck till jag väntar på ska komma tillbaka, Schweppes (eller hur det stavas). Men så länge jag har denna så är jag nöjd.

Plus att jag googlat järnet och kommit fram till att min halsfluss är av typen som inte behöver penicillin och när jag spanade på mina svullna mandlar i morse såg de faktiskt lite bättre ut. Plus att jag typ känner mig frisk utom att det gör ont när jag sväljer.

Så jag är frisk!!

Nu ska jag göra något vettigt av mitt liv.

Min händelserika dag

Vad har jag hittat på för skoj idag då??? Jooo allt detta:
  • Kollat på en fyra timmar lång serie om nyfödda barn (??why??)
  • Kollat på How I met your mother
  • Följt Breivik-rättegången live på någon jävla chatt på aftonbladet
  • Ätit tonfisk och ägg
  • Sovit på golvet
  • Önskeshoppat på Tradera
  • Googlat: halsfluss, tandvärk, huvudvärk, domnande kroppsdelar, svullna halsmandlar med något gult på, bihåleinflammation och hosta (vilka är mina symptom och inbillade sjukdomar)
  • Gjort en ansiktsmask
  • Slagit i tån och nästan börjat gråta och inte fått NÅGOT SOM HELST MEDLIDANDE från min sambo
  • Fått inviga blomsprutan!!
Den sista punkten känner jag mig dock lite ond över. Kollade på film nyss med Ri och hörde att det prasslade i köket och sen en duns. Sprang ut och kollade och hörde ett högt pip. Det var den gravida kissen som fångat vår husmus baby! Blev glad och kände att katten nu på något sätt betalat hyra för att bo här. Men när den sen kom tillbaka och började riva i sovrummet fick jag nog och sprutade ner den med vatten.

Men nu måste jag nog försöka sova så det fort kan bli morgon och jag kan äta frukost, samma som jag åt till middag.

Lätt dagens höjdpunkt, glass med oreos (cream-os)! Och ni som trodde att allt det roliga jag radat upp i listan inte gick att toppa. Snopna ni blev nu va!

HJÄLP EN STACKARS HEMLÖS (eller oj, uttråkad menade jag)

BUÄHÄHÄHÄÄ jag är sjuuuuk. Har haft svullna halsmandlar nu i över en vecka tror jag men jag har gurglat och gurglat med listerine som jag brukar göra när jag känner att halsfluss är på ingång. Men det har inte hjälpt den här gången.
Nu är de ännu mer svullna och igår efter att jag storstädat lyan, ja då däckade jag i soffan och så orkade jag inte ens käka middag. Inte ens godis ville jag ha och det är då jag vet att något är galet.

Har försökt spana in i min hals och tycker mig kunna se lite halsflussymptom (och så känner jag en hel del halsflussymptom kan man lugnt säga) men jag HATAR ju att gå till farbror doktorn här. I Sverige kan man ju gå dit och så kan de säga åt en att det kommer gå över av sig självt (som jag läste på google att halsfluss ofta gör) men så säger ju inte doktorn här, då tjänar de ju inga pengar.

Jag tror att jag har ätit tillräckligt med antiobiotika för resten av mitt liv under mina två år i Thailand så nu ska jag försöka döda infektionen med glass och funkar inte det, dvs börjar mina mandlar mögla om några dagar DÅ kan jag börja fundera på att gå till doktorn.

Nu väntar en tråkig tid. Åååååh, jag är redan trött på att ligga hemma framför datorn.

Så snälla. Ge mig tips på bra filmer eller utmana mig på Wordfeud, fridilid heter jag!

DAGENS SPANING

Efter en dag på facebook med absolut ingenting att göra, vad har jag kommit fram till?

ALLA SVENNAR ÄR HIPSTERS.

Jävla påsdryck

Jag har inte druckit cha yen på hur länge som helst. Men så i fredags efter skolan stannade jag utanför moskén för att göra mig själv så jävla glad.

Fick ta en liten fanbild med lillbruden som är barn till hon som jobbar där.

Lyckan varade dock inte så länge.

Varför händer detta alltid mig?! Är det för att jag är farang och inte är van vid dricka i påse?

Not so swedish anymore huuh

GAH vad har jag gjort?! Min första dag som arbetslös och jag ville hitta på något. Men det har regnat hela dagen så det jag hittade på var att åka och köpa hårfärg som jag sedan kletade i mitt hår. Just nu är jag näst intill svarthårig...

Men med tanke på att det tog cirka en och en halv månad för mig att nästan bli blond igen efter att ha färgat håret mellanbrunt så lär jag nog inte vara såhär mörk länge till.
Känner jag mig själv rätt så kommer jag börja älska den här färgen om inte alls lång tid och då kommer den att vara ett minne blott.

Tur att jag passade på att färga ögonbrynen med samma färg.

Och så fick jag äta riktig barbeque


Nu på kvälla har jag varit och käkat BBQ (RIKTIG BBQ MED ELD OCH GRIS) med Frida. Det är så jäkla gott men problemet är ju att man blir så mätt. Även fast jag trodde att jag inte var SÅ mätt.

Det spöregnade hela tiden och så körde jag hem Frida och fastnade där ett tag fast jag hade planerat att gå ut. Till slut kom jag iväg, mötte upp Elayla på Chang bar och beställde en öl. Orkade lite mer än halva.

Sen tackade jag för mig och åkte hem. Känns som att magen ska spricka!

När vi käkade BBQ var det flygmyr-invasion. Den här härliga säsongen har startat. Varje gång det regnar kommer de fram och dras till lyset och ingen kan flyga heller. Förstår inte varför de inte dött ut. De flyger, flyger in i något och vingarna går av. Eller så ramlar de i soppan, glaset eller fastnar i håret.
Nu sitter jag här hemma och mitt enda sällskap är en fet jäkla flygmyra som försöker och försöker flyga. Tror jag ska ringa Ri och be honom komma hem. Han är lite roligare än så.

NEJ NU ÄR JAG FRI PÅ RIKTIGT

Arbetslös.. Tjänstledig.. Mellan två jobb.. Eller mellan det här jobbet och det jobbet igen om fem månader. Det är vad jag är nu. Och det känns bra!

Idag har jag verkligen jobbat på jobbet. Ingen sån där slappisdag. Eller jo, först flätade vi varandras hår allihopa och skvallrade lite som vanligt men sen blev det fart. Vi packade ihop ALLT på jobbet i kartonger så nu är lokalen tom.
Och kommer vara tom ända tills högsäsongen börjar då vi alla börjar jobba igen.

Måste säga att det här nog har varit bland de bästa jobb jag haft i mitt liv. Kanske till och med det bästa. När det inte har varit något att göra har jag ändå haft kul med mina arbetskramrater och jag måste erkänna att det känns lite tråkigt att inte jobba med dem nu på länge.
Dessutom är jobbet också väldigt kul.

Och när jag sa hej då till chefen kändes det också väldigt bra. Han är en jävligt bra människa kan jag lova och jag måste nog tacka Frida igen för att hon hittade det här till mig.


Och vad jag ska göra nu?
Det har jag ingen aning om utom att försöka vara en underbar hemmafru!


(Fast om någon skulle ha några andra förslag så är de självklart hjärtligt välkomna!)

Nu är jag fri

ÅLRAJT. Då har jag klarat av det som antagligen gett mig huvudvärk i två dagar nu. Jag har varit och berättat att jag ICKE tänker börja jobba på det där jäkla hotellet. Nu får jag bara vänta och se vad min chef säger om det men han får säga vad han vill.

De hade verkligen behövt mig och mina engelskalektioner insåg jag. Fick säga till typ fem gånger att jag inte ville jobba där innan de fattade. Jag frågade tre gånger om han förstod vad jag sa (detta var alltså inte chefen, utan någon anställd) och han sa ja, men det var helt klart och tydligt att han inte fattade.
Till slut fick jag en annan kille att förstå vad jag sa och så löste det sig.

Så nu har jag firat med att måla fula jordgubbar på naglarna!

Och så har jag köpt en blomspruta till katten.

Kisse kisse mjau mjau

Den här skabbiga katten är vår inneboende och hon har NOLL respekt för mig. Jag försöker mota ut henne med sopkvasten men hon bara kollar på mig med sina smutsiga ögon och jamar lite klent så tycker jag så synd om henne.

Men hon måste ut NU!!!

Positivt med att ha henne här, råttan i köket håller sig borta.

Negativt, jag är allergisk. Hon är på smällen.

Så i morse vaknade jag av att det lät väldans mycket från garderoben. Det var kattjäveln som bökade runt där inne och började bygga bo. Precis vad jag varit rädd för. Ska åka och köpa en sån där blomspruta idag. Så ska jag spruta ner katten med vatten varje gång den försöker gå in genom dörren.

Funkar inte det sätter jag en chili i stjärten på den.

TA INGEN SKIT!

Tack för alla kommentarer! Det känns lite bättre nu när jag vet att det inte var jag som överreagerade. Alla jag har pratat med här tycker inte att jag ska börja jobba där. Så jag försökte säga till min chef igår kväll på jobbet att jag inte ville börja jobba där.
Men han sa Neeej, var inte rädd! Prova något nytt! När jag var lika ung som du sa jag aldrig nej till ett jobb och titta vart jag är idag. Men han vet ju inte heller hur hans personal behandlade mig.

Så imorgon är det jag som tar mod till mig och går dit (helt jävla osminkad med rufsigt hår) och säger att jag inte vill jobba där. Min ursäkt kommer tyvärr vara att det är för långa dagar och alldeles för lite lön.

Det är ju inte så att jag är luspank och skulle dö utan det här jobbet.

Kolla puman jag är liksom. EN PUMA SOM INTE TAR NÅGON SKIT!!
Tänk er, om jag är såhär läcker när jag precis vaknat på morgonen med gårdagens smink och aniktet helt blött av svett. Hur snygg var jag inte igår när jag var fixad?

Nu ska jag äta nudelsoppa och försöka bränna bort mina halsmandlar som svullnat upp lite skönt.

Är jag en bitterfitta?

Framtiden ser inte ljus ut för mig. Det känns som att jag är inne i en sjukt dålig period och ingenting går som jag vill just nu.

Har precis varit och pratat med min nya chef. Och det känns inte alls bra.


Mötet började med att han sa att jag var ful.

När vi kom in på hans kontor frågade han varför jag var ful. Jag visste inte vad jag skulle svara.
Han tyckte att jag borde fixat mig för vårat möte. Okej, jag vet att jag inte borde haft shorts på mig men jag hade seriöst avlidit om jag hade behövt ha jeans på mig. De enda långbyxorna jag äger.
Trodde också att han kanske inte skulle bry sig så himla mycket om det med tanke på att han jobbar med turister och ser hur de går klädda. Om man jämför med alla turister i Ao Nang var jag väldigt anständigt klädd.


Han undrade varför jag inte hade sminkat mig. Det hade jag, men jag tänkte att jag inte skulle spackla igen hela trynet. Kändes inte som ett bra första intryck. Dessutom ville han att jag skulle ha någon läcker frisyr, tofsen jag hade satt upp håret i räckte inte.


Arbetsuppgifterna lät bra till en början. Tills han började gå på om att jag skulle lära hans personal engelska. Visst kan jag det. Japp, så nu ska jag hålla en tvåtimmars-lektion varje dag och lämna in min läroplan till honom.


Jag ska jobba nio timmar om dagen, sex dagar i veckan för samma lön som jag får där jag jobbar nu. Nu jobbar jag alltså TRE timmar om dagen, sex dagar i veckan. De första femton dagarna får jag inte vara ledig alls.


Jag frågade också om det möjligt att ta ledigt om man nu ville det. (Jag SKA åka iväg någonstans under lågsäsongen.) Självklart, du kan spara dina lediga dagar. Ex inte vara ledig på tre veckor sen har du tre lediga dagar i rad så du kan åka bort.



Är jag kräsen som tycker att det här verkar SKIT?
Jag kommer aldrig palla detta. Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Jag börjar på måndag. Jag ger det två veckor sen hänger jag mig om det är så hemskt som jag tycker att det verkar vara.

Dessutom klagade han på min wai när jag skulle gå. Det har jag ALDRIG varit med om. Jag vet inte hur man gör en korrekt wai men när jag frågat folk om hjälp så säger de att det inte är så viktigt, det viktigaste är att man försöker. Tydligen inte.

Ligger på soffan med paltkoma


Har precis varit och snaskat BBQ med dessa grabbar. Eller.. Vi stekte ju mest. Alla halalställen här har ju stekare medans alla grillar har en fet klump med grisfett på toppen. Och sånt käkar ju inte vi.. Oftast. Så därför blir det stek.
Nu har det öppnat en ny buffé här i Klong Hang! Den öppnade i torsdags och äntligen har vi tagit oss dit nu. Det var dyrare än där vi brukar grilla (steka) och kyckligen smakade lite underligt MEN det ligger sjukt nära och.. det bästa..


GLASSBUFFÉ!! Pyttesmå skålar hade de ställt ut brevid glassbaren men jag var inte blyg. Fyllde på flera gånger. Jag kan både älska och hata thaiglass. Den smakar verkligen inte som glass i Sverige, här är det inte konstigt med ris, jordnötter, brödbitar, geleklumpar och annat tjafs i glassen. Det är alltid spännande att se vad som ligger där i och lurar.
Jag tror jag har vant mig. Förut gillade jag det verkligen inte.

Vad ska jag göra med mitt liv?

GAAAH jag får sån jävla damp på tidsoptimisterna i det här landet!! Jag får iofs damp på nästan allt numera. Är så sjukt stressad över allting, över framtiden och nutiden och framtiden som alldeles alldeles snart är nutiden.
Och jag bara sitter här som en klump på golvet och har en gnutta ångest.

För jag vet inte vad jag ska göra med mitt liv.


Det jag vill göra nu är att laga middag. Men min kära man tog på sig uppgiften att handla när han skulle iväg och byta olja på min moppe. Han sa att det kunde ta allt från fem minuter till trettio minuter. Det har gått två timmar nu och jag börjar lessna på att vänta.

VARFÖR ÄR ALLA THAIAR SÅ JÄVLA MAÑANA MAÑANA????
Åh, jag har så tråkigt och jag vill inte vara själv. Här i mörkret med alla katter som springer omkring inne i huset. De springer in från baksidan och ut genom framdörren. Så kollar de på mig med världens hånflin för jag kan inte jaga dem.

SONGKRAN 2555

Nu har vi firat in det Buddhistiska året 2555 och vissa fortsätter även idag. Fast inte lika många. Kom nyss hem från Nopparathara stranden och där var det fullt med bilar och folk som kastade vatten. Fick dock bara ett litet sprut av en vattenpistol på mig. Alla andra kastade men jag körde slalom med moppen och lyckades undvika att bli blöt.
Igår var det tillräckligt blött. Fast jag skulle inte tacka nej till att fira idag med.

Vi kom till centerpoint vid elva och då var det ganska dött..

Vi traskade upp mot Roots rock och där var det också väldigt lite folk

Men det var kul ändå!

Tillbaka på centerpoint, lite mer folk

Och ungefär här tappade vi bort varandra och jag och Janela begav oss bort till Krabi spesialisten

Träffade Bella med bror + vän

Och Friiiiiiiiida

Sen hittade vi varandra igen i spöregnet

Min uppfriskande dryck, gjorde susen när jag var helt slut


Nu måste jag nog ta tag i röran i köket. Vi sov med öppen bakdörr i natt och vaknade vid halv fyra av att det var världens liv i köket, någon som höll på att möblera om. Det var grannkatterna och de skrek och morrade och flög runt så Ri fick gå ut för att kasta ut dem. Men jag såg hur han ryggade tillbaka när katterna morrade mot honom.
Nu är det kattkiss i hela köket och golvet är helt kladdigt.

Back to normal. Men imorgon är det nyår!!

Nu är allt som vanligt igen. Alla man möter garvar lite och frågar om man flydde igår. Ri har varit ledig från jobbet idag men jag såg att det var båtar ute och körde ändå, Ri säger att det bara är farangerna som vågar sig ut på havet. Thaiarna är för mesiga.
Jag tror ändå att han kommer jobba imorgon, det kommer krylla av turister i Ao Nang imorgon och alla bkk-människor kommer vilja åka båt. Men det är bra, songkran är skitbra att ragga på!

Shit, kom precis på att jag inte dubbelkollat att min vattenpistol finns kvar. Den ska ligga någonstans hemma från förra året... Om det inte bara är något jag fått för mig. Då ligger jag illa till nu.

Det bästa med det som hände igår var att nu kan man verkligen känna sig trygg om det skulle komma en tsunami hit. Varningssystemen fungerar som de ska och tydligen var Ao Nang helt tomt på folk mindre än en timme efter att larmet gått och poliser blockade vägen ner mot stranden tills faran var över.

Där ligger Sverige i lä när det gäller säkerheten, men det är väl antagligen bara där. Och det kan nog bero på att risken för tsunami i Sverige inte är så himla stor. Hehe.

Öde

Det är helt dött här. Det enda som hörs är syrsorna och ett surr från fläkten. Det märks att nästan alla har flytt.

Nu ska jag försöka sova all by myself, ri är och meckar med motorcykeln som ska vara klar till songkran. Hm.

Nu hoppas vi att det är över och att ingen tsunami kommer

Ingen fara på taket. Hoppas jag. De säger iaf på de thailändska nyheterna att det inte kommer komma någon till tsunami, ingen mer än den 10-centimetersvågen som kom till Phuket. I Panga var den tydligen hela 30 cm hög.

Kan inte riktigt förstå hur man kan skilja dessa minivågor från de vanliga vågorna...

Dessutom drar ju tydligen allt vatten bort men så får man också tänka på att det blir lågvatten på eftermiddagen just nu. Så det kan ju vara därför vattennivån sjunker.


Annars då. Var på immigration i Krabi town idag och förlängde mitt visum så nu får jag stanna här i ett år utan en enda jävla visarun. Dock blev det jordbävning när jag var där.

Jag trodde att det var jag som blev yr och skulle svimma för det kändes som att hela marken gungade och som att väggen bakom mig rörde på sig. Men sen visade det sig att det verkligen var så. Så alla sprang ut och började tjattra om tsunami. Men när jag frågade så sa alla att neeeej klart det inte kommer någon HAHA.

På vägen hem var det typ jag och två moppar och två bilar som åkte mot Ao Nang och så var det kö ut från Ao Nang. Började noja lite men tänkte att det var mycket trafik för att det snart är Songkran.
Men framme i lilla Klong Hang var det kaos och alla skulle bort från Ao Nang snabbast möjligt.
Jag såg att Ri hade ringt mig flera gånger men mobil hade ingen täckning och jag kunde inte få tag i någon. Gick in på datorn och såg att det var tsunamivarning i södra Thailand. Hörde varningssystemet i Ao Nang tjuta.
Fick halsbränna av stressen.
Efter vad som kändes som en evighet när jag sprungit runt här bland grannarna och lyckats få tag i en fungerande telefon fick jag tag i Ri som var på väg hem.
Där och då slappnade jag av.

Sen började det SPÖregna och blixtra och åska och så stängde de av strömmen, tydligen en säkerhetsåtgärd om det skulle komma en tsunami. Lite jobbigt bara för då kunde vi inte ha koll på vad som hände. Så vi passade på att laga mat medan det fortfarande var ljust ute och nu är strömmen äntligen tillbaka och ingen tsunami ska komma.

Dock ska man vara försiktig och hålla sig borta från havet de närmaste två dagarna vilket betyder att min kära man inte ska jobba så vi kan fira Songkran tillsammans!

Jag förstår mig inte alltid på thaiar och Thailand


Jag har laddat ner någon app som jag trodde skulle hjälpa mig att få lite fräsigare bilder men jag fattar ingenting. Ibland blir det en sån här konstig ram runt som jag inte vill ha och så ibland laggar telefonen sönder så jag får ta ut batteriet och starta om den... Känns inte som att "Retro camera" är så himla bra för min lilla telefon.

Denna bild knäppte jag iaf på min lilla powerwalk som jag startade dagen med. HURTIGT VA!

Sen slappade jag lite för att sen göra mig i ordning för att åka och träffa min framtida chef. Klockan två. Han var lite sen. Skulle komma om tjugo minuter. När klockan var halv fem (efter två och en halv timmes väntan) gav jag upp och åkte hem.
Jag kan bli så jäkla trött på det här mañana mañana-landet. Eller prungni prungni då.

Jag fattar inte varför man stämmer träff med någon och när man sen inte har tid att dyka upp så kan man inte säga "Förlåt, vi tar det en annan dag" utan man låter personen vänta. Jag väntar fortfarande på att han ska ringa och säga att han är redo att ta emot mig. Klockan är över halv elva på kvällen nu.

Fick iaf fylla i en jobbansökan. Vad de ville veta om mig var:
  • Namn och ålder
  • Vilka språk jag talar
  • Vilket sjukhus jag var född på
  • Hur lång jag är och hur mycket jag väger
  • Om jag är singel, gift, skild eller änka
  • Vilken religion jag tillhör
Det fanns mer frågor som ex vad jag hade för utbildning men det behövde jag inte fylla i.

Hmm, de två första frågorna kändes relevanta men resten... Ja, jag vet inte.

Fick en liten fråga

Hej! Jo jag undrar om du och din pojkvän hade svårt att förstå varandra i början? Thaiar är ju inte kända för att va så vidare bra på engelska.

Hmm, måste nog svara nej på den frågan faktiskt.
Han är ganska duktig på engelska och i början när vi träffades pratade vi nog inte så mycket om komplicerade saker och ju mer vi lärde känna varandra desto mer invecklade saker pratade vi om men då förstod vi varandra så bra.
Man lär sig HUR man ska säga saker för att båda ska förstå.

Jag tror att när vi pratar med varandra så som vi förstår varandra bäst (vår egna lilla blandning av thai, engelska och svenska) så låter det nog konstigt för utomstående.


Living the dream



Det blev stranden idag! Det kom en liten (mega) regnskur och sköljde över oss lagom tills vi kommit fram till stranden men vi kastade oss ut på varsin luftmadrass och till slut gick regnet över och vi kunde steka ordentligt.
Sen fick vi tag i en cykel och hade det romantiskt.
Jag skjutsade Denice längs stranden och hon satt ofantligt skönt på pakethållaren och mumsade glarre.

Living the dream...


... Okej, pakethållaren var inte så skön, det vet jag för Denice körde mig först tills jag nästan dog och bad om att få skjutsa henne istället. Men den lilla detaljen kan vi skita i.

ฉันรักข้าวมันไก่


ÅH just nu är en jobbig period för det är så himla varmt ute. Jag kan inte somna på kvällen förrän seent på natten när det är svalare ute och Ri sover hela tiden. Okej, han jobbar varje dag i den här jäkla värmen men han somnar så fort jag kommer hem från jobbet och igår när jag var ledig sov han från fyra till sju, sen åkte vi och käkade och sen somnade han vid typ elva igen.

Bilden är från en kväll för inte så länge sen när vi hade tv/dator-fri kväll. Kul att se varandra!
Längtar till det blir kallare. En viking som jag pallar inte den här värmen dygnet runt!

Nu ska jag åka och äta ข้าวมันไก่ (khao man gai) med Denice och sen kanske rulla till stranden. Så blir jag säkert på mycket bättre humör.

En annan sak förresten som gör mig på dåligt humör. Har haft turistmage i två veckor nu.. WHY??

Säg tack då

Jag har noll inspiration och ingen lust att skriva något här.


Men ändå gjorde jag det.

Snällt va.

Det var för er skull, mina snälla läsare.

Nej tack till påskmat, ja tack till italiensk mat!

Igår natt hängde jag mig när jag kom hem för att hedra Jesus. Nä, det gjorde jag inte men jag moppade golvet i köket för det var översvämning där. Hade precis moppat färdigt när Riset kom hem.


Bella snaskar på en oliv. FY i satan vad gott det var. Helt plötsligt började Game mata oss med oliver och vi blev helt galna så nu har jag (förhoppningsvis) lyckats övertala Ri att vi ska åka och shoppa på Tesco imorgon. Ska köpa massa mums som oliver, pesto och ost!
Sen får jag leva på det och kokt ris med lite fishsauce på resten av månaden.

Tesco-besöken brukar bli dyra.

ÅÅH hoppas verkligen att vi åker dit imorgon för då jävlar ska vi hitta på en kul grej!

fan

Det gick tre månader tills jag bröt mitt nyårs... mål? Kom hem nyss från en utekväll och insåg att jag tydligen var fullt uppe i att frosta av frysen.

Varför glömmer jag alltid det??

Tur att inte ri är hemma.

OOOPS I DID IT AGAIN



OOOKEEEEJ hej jag heter Frida och jag är beroende av leopardmönster!!

Hjälp mig nurråååå.

Det började i nian med ett par leopardunderbyxor.
Sen blev det bara värre och värre. Och här sitter jag nu som en missbrukare.

Jag skyller på min mor.

Det är på lördag man får godis va?

Förvånad jag blev idag när jag kom till jobbet och inget påskägg väntade på mig!!. Men nu när jag skrev det där kom jag på att det kanske inte är idag man ska få påskägg.. (pås-skägg hahaha) Det är väl på lördag som påskharen kommer, jag ska vaka hela natten och när den kommer ska jag fånga den och stänga in den i Suppers gamla bur. Så har jag ett husdjur igen.


Ingen har ju frågat vad jag vill ha i mitt påskägg men här kommer svaret ändå:

MASSA choklad så jag kan bli smal
Saltlaktrits
Suuura godisar
Bilar
En liten ostbåge eller två

Så nu vet ni vad ni ska skicka ner. Har ingen adress till mitt hus men ni kan skicka det till mitt jobb om ni vet vart jag jobbar annars går postkontoret i Ao Nang lika bra. Glöm inte att säga till mig bara ;)

จุ๊บจุ๊บ

Nu räcker det nog med nageltjafs


MIHIHIHIHI NU kan jag dö lycklig.

Fast det tänker jag inte göra. Har för mycket att se fram emot. Tex skatteåterbäringen.

Idag har jag gått i skolan och fått en bitchslap rakt i nyllet. JAG ÄR SÄMST I KLASSEN! Finnen har varit sjuk i flera veckor och har nu kommit tillbaka med superkrafter. Äger skiten ur mig och Colin (australienaren). Han satte alla toner perfekt när vi läste långa meningar för fröken idag.
Nu hoppas vi att det bara var en lyckträff annars jävlar får jag plugga. Är ledig på fredag för det är någon Buddha-dag så jag ska ta tag i mig själv och verkligen plugga för en gångs skull. Har slappat till.

Annars har jag varit på marknaden med Elayla, en ny brud från Danmark. Planen är att hon ska lära mig danska.. Det går väl sådär. Danska är sjukt konstigt men min låtsasdanska har blivit grymt mycket bättre sen jag träffade henne.

Sen nu på kvällen har jag hängt med Bella, druckit lite öl (och en SPY faktiskt, du är inte ensam om att gilla SPY längre Madde!) och snackat en massa skit. Bee är hemma i Surat och har dragit kort för lumpen idag och som Ri bettade så måste han göra lumpen.
Nu är Bellas plan att klippa av ett finger på honom när han sover så han ska slippa.

ICKE!!

Idag har jag hängt lite på stranden med Bella och Denice kom och hälsade på en liten sväng. Jag pimpade båda deras naglar i brist på annat att göra.

Bella fick blommor och Denice fick äran att prova mina nya nagellack och få LEOPARDNAGLAR!!
Självklart gjorde jag ännu läckrare leopardisar på mig själv senare på jobbet, med lite olika färger. Måste se till att ha på mig mina färgglada leopardtrosor imorgon så jag kan matcha.

Mina förra leopardnaglar som jag självklart matchat med leo-bikini.

Börjar det gå överstyr??

Nu på kvällen ska jag titta på Gossip Girl och försöka spoona. Är helt frussen. Det har regnat ikväll och när man åker hem på moppen på kvällen i shorts och t-shirt så tar det väldigt lång tid att tina. Även i det här varma landet.
Har ingen som helst lust att gå till Chang bar heller. Tidigare ville en liten del av mig gå ut men just nu är jag sååå trött på Chang bar att jag skulle kunna SPY. Har inte gått ut utan att gå till Chang bar nu på flera flera flera månader och jag har kämpat och inte klagat men nu jävlar pallar jag inte Chang bar mer.
Kul att gå dit om man är sugen på stock. Sant.

Jävligt tråkigt att gå dit med singelkompisar när man själv vet att ens kära sambo ligger hemma och behöver en sked.

You better watch out FOKI!!


AZÅÅÅÅ helt okej för en första gång va?

Yes. Mitt liv är komplett. Nu kan jag dö lycklig.

Eller nej, måste köpa lite andra färger på nagellack så jag kan göra perfekta leopardmönster på klorna mina. Fy satan jag är ju gjord för detta. Foki släng dig i väggen! Snart kommer jag och TAR ÖVER DITT LIV!

Köper en takvåning med helikopterplatta i Ao Nang, käkar söta bakelser till frukost på något puttinuttigt café och designar mina egna naglar, mobilskal och kläder. Naglarna är ju kirrade, resten är bara en tidsfråga.

Lite snurrig i bollen är jag dock efter att ha suttit och flåsat nagellacksångor i en halvtimme. Men det löser vi med lite kladdkaka och jordgubbar!

MMM GABAB!!


Nattmarknaden i Krabi town idag! Passande nu när man fått lön. Drog med två brudar från mitt jobb och shoppade loss ganska galet, kul när man inte ens tänker på hur mycket man spenderar. Har inte vågat titta efter i plånkan ännu men det är luugnt!
Köpte med mig lite yam och kebab med mig hem som jag mumsade framför Gossip Girl. Sen åt jag någon slagd våffla/pannkaka med jordnötter på till efterrätt. Och så när mannen min kom hem blev det efter-efterrätt: jordgubbar och kladdkaka. Igen.

Kunde läsa vad kebab heter på thai.. gabab.

Det enda som är säkert är att ingenting är säkert


Igår var jag och käkade BBQ med Jonna och Denice och gammal och klok som jag numera är så åt jag inte tills jag fick paltkoma, magont och däckade. Fast trött var jag ändå. Hemligheten låg nog i såsen. Där jag och Ri brukar BBQ:a så är såsen inte lika god och stark som där vi åt igår och när maten inte är så stark så äter jag mer. Plus att mättnaden blir fräschare när man äter spicy.

Sen åkte vi hem till Ella och sa farväl eftersom hon åker hem till England idag.
Om en månad har typ ALLA åkt hem till sina länder utom jag. Så jag hoppas verkligen att jag får ett jobb nu till lågsäsongen. Jag slutar på mitt jobb som jag har nu om två veckor sen är jag en fri själ.
Snickelisnackade lite med Rajraj om lågsäsongen och alla våra planer igår och det gjorde mig stressad. Om jag får ett jobb så vet jag inte om jag kan få ledigt men om jag nu skulle ha tur att få ledigt så kan jag ändå bara resa bort en längre stund på typ Buddha-dagar men då kan inte han få ledigt. När jag är ledig från skolan MÅSTE han jobba.
Vi har alltid det där problemet. Alla dagar han är ledig (vilket är typ 5 dagar om året) så är det något jag måste iväg och göra så vi ändå inte kan ses eller hitta på något. ÅH, varför kan inte Thailand vara som Sverige där man jobbar 9 timmar om dagen fem dagar i veckan?? Så att man hade helgen tillsammans. Fatta vad mycket kul man kunde hitta på då.

Jag har alltså lite ångest och grubblar sönder mig själv varje kväll när jag ska sova och när jag bestämmer mig för att sluta tänka på det kommer hostan. I natt tog det väl tre timmar innan jag lyckades somna.
Därför unnade jag mig en stadig frukost framför Gossip Girl.

RSS 2.0