Allt är inte som det verkar i Thailand

Inte för att vara en besserwisser.. Äh vem försöker jag lura? Alla vet att jag är en besserwisser och jag ska inte försöka dölja det så nu kör jag bara på. ALLT ÄR INTE VAD DET VERKAR VARA I THAILAND. Det kan göra en ganska förvirrad ibland.
Ex.
  • Sangsom, thai whiskey är inte alls whiskey. Det är rom. Men jag har aldrig hört någon kalla det rom, alla säger att det är thai whiskey.
  • Apelsiner här är inte alls apelsiner. Det är typ mandariner eller tangerine eller vad det nu heter. De är mycket mycket söta och inte alls sådär stora och goda som apelsiner är i Sverige.. Eller i alla andra länder där jag har ätit apelsin.
  • Citroner finns inte heller här. Även fast de säger att de använder citron till allt. Men när man förklarar för dem att "nej, detta är ingen citron det här är en lime. En citron är större och gul" så tycker de att det är jätteintressant.
  • Naturell yoghurt är inte naturell yoghurt. Det är söt vaniljyoghurt. Jag lovar, jag har smakat naturell yoghurt och det smakar inte så som den naturella yoghurten de säljer här.
Fast jag gillar att whiskeyn är rom, att citronerna egentligen är lime och att yoghurten är söt.
Det enda jag inte gillar är "apelsinerna" men det finns ju riktiga importerade apelsiner att få tag i också så det går liksom ingen större nöd på mig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0