Usch, en olycka igen

Usch jag körde Ri till jobbet för en liten stund sen och på vägen tillbaka, nästan utanför mitt hus på stora vägen så hade det skett en olycka. En stor automatmotorcykel låg på vägen med en liten fjuttmoppe som min ovanpå sig och på vägen bredvid högen låg en tjej raklång med armarna längs sidorna. Det såg ut som att hon sov och runt omkring stod folk och stirrade på henne. Inget blod eller något alls som tydde på att hon var skadad.
 
Fast det är jag rätt säker på att hon var för annars skulle hon inte legat där.
 
Men alltid när jag ser en olycka (har sett väldigt många fler än vad jag velat se under mina år här) så stannar alla sina fordon och tittar. Är man i närheten så springer man dit och ställer sig så nära så man står på första parkett men ingen gör någonting.
 
Jag gjorde ju inte heller något men jag skulle ju självklart stannat om det inte varit någon där eller om de bett om hjälp men jag vet inte vad man ska göra så jag tänker alltid att om jag inte verkar behövas så ska jag bara ta mig därifrån. Jag hade inte velat krocka, ligga medvetslös på marken och när jag sedan öppnar ögonen så står 50 personer i en ring runt omkring mig och stirrar.
Eller om det var någon jag kände då hade jag blivit så jävla förbannad att folk bara stått där och stirrat för JAAAAA jag fattar, det är sjukt intressant att kolla. Jag vill ju också ställa mig där och titta vad som händer tills ambulansen kommmer och sedan få en liten rapport om hur det gick på sjukan. Men skillnaden är att jag inte gör det. Skulle skämmas ihjäl om jag kom på mig själv med att stå och stirra på någon som är skadad för att det är spännande.
 
Men det konstiga med detta är att jag kom hem för 25 minuter sen och jag har fortfarande inte hört någon ambulans och det borde jag verkligen göra hemifrån.
 
Ska ut och ta en morgonpromenad nu innan det börjar steka på för mycket och då måste jag gå förbi där så jag lär väl se om de fortfarande står runt henne och stirrar eller vad fasen som har hänt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0