Bullens dag till all ära

Idag (tack gode Gud) är det äntligen bullens nationaldag eller var det heter. Som jag har längtat! En hel dag där man kan äta hur mycket bullar som helst utan att behöva hitta på några dåliga anledningar som man inte ens själv tror på, typ hej jag är deprimerad eller oj vi har ingen mat hemma vi bakar bullar till middag. Så nu är Leif och Fredrik ute och leker i regnet och när dom kommer hem ska vi baka bullar!
Idag simmade vi i Nacka simhall, jag kände mig skitduktig för jag simmade 45 längder! Jag trodde att jag hade slagit världsrekord eller något åt det hållet, det tog ju bara 40 minuter. Men så var det inte, en brud i min klass simmade 68 längder. Jag var flitig och räknade ut att jag simmade 1125 m! Hon den andra simmade 1700 m. Fan!
Men efter min simtur är jag välförtjänt av en stor fet bulle, eller massa! Bara för det måste jag ha ett recept här på bullar så ALLA mina beundrare som läser min blogg kan göra såna för jag vet att alla vill vara som mig. (Jag vet jag har typ flest läsare av ALLA bloggar, kan inte rå för det.)

Ca. 20 st
75 g smör
7 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
2 krm salt
25 g jäst
2 1/2 dl mjölk

Fyllning:
ca 50 g rumsvarmt smör
2 msk strösocker
1 msk kanel

Garnering:
1 uppvispat ägg
pärlsocker

Gör såhär:
Skär smöret i tunna skivor och lägg det i en bunke. Tillsätt 7 dl av mjölet (spara 1/2 dl till utbakningen), socker, salt och jästen delad i mindre bitar. Värm mjölken till fingervärme, 37° och rör ner den i mjölblandningen. Arbeta ihop degen tills den blir blank och smidig. Låt den jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225-250°. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 25x50 cm. Bred ut smöret på degplattan. Strö över socker och kanel. Rulla ihop från långsida till långsida till en rulle. Skär rullen i 20 bitar, ca 2 cm breda. Ställ bitarna med snittytan upp i pappersformar. Jäs bullarna under bakduk ca 30 min. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 6–8 min. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.


Idag har vi itne så mycket läxor, tjoho det känns bra. Idag är jag på bra humör! Jag har vart med Mikaela, senast jag var med Mikaela var jag också på bra humör. Kanske är det hon som gör min dag?
Nu ska jag baaakaaa! Ciao.

Kommentarer
Postat av: Anonym

vi måste leka nån dag!

2006-10-10 @ 10:12:44
Postat av: Anonym

från johannissen :P

2006-10-10 @ 10:12:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0