Javla oflyt hela tiden

Jag kanske inte sa det igar, att det inte bara regnade utan askade och blixtrade sa mycket att jag nastan ramlade av moppen och kissade i brallan pa vag till jobbet. Men det gjorde det, inte for att nagon hade markt om jag kissade i brallan.
Hur som helst sa verkar det som att blixten slog ner i vart hus eller nagot for vid fem-tiden blev det tydligen stromavbrott hemma och det lilla fina avbrottet varade anda tills klockan var halv tolv pa natten. Ri hade hort pang och sen hade hela omradet blivit svart (utom nagra lyckliga javlar som fick ha sin el ifred).

Fast pa ett satt var det ju lite mysigt eftersom vi fick sitta i morkret med tanda ljus och lyssna pa musik pa Ris dator som lyckligt nog har ett fungerande batteri till skillnad mot min dator. Och som alltid nar det inte finns sa mycket att gora blir ju alla smasaker sa himla roliga. Som tex att Ri sa... Ja ett roligt ord som inte gar att skriva pa den har iPaden.

I morse hade vi inte heller nagot vatten sa till min morgondusch innan skolan anvande jag tva liter vatten...

Nu hoppas jag pa lite mer tur for det ar ju skottdagen idag och jag ska fria till rajraj.

Lite kaoseftermiddag

Vilket flyt jag har haft idag, hela dagen har varit otroligt varm. Sa varm att jag inte riktigt visste vart jag skulle ta vagen och Oliver har varit en liten klangig apunge och da blir det annu varmare kan jag lova. Och sa glomde jag mobilen hemma och visste inte alls vad klockan var och nar jag skulle till jobbet.
Och Oliver ville inte vanta fint pa mig nar jag skulle kla pa mig, han ville bli buren. Varmt. Stress. Oliver borjade vrala for mitt i allt skulle han ha mat. Jag visste inte vart jag skulle ta vagen och sa mitt i all stress borjade det sporegna.
Skont pa ett satt for da slapp jag stressa men jag visste inte om annelise skulle komma hem och ta over Oliver eller hur jag skulle ta mig till jobbet eller om jag redan var forsenad...

Men jag kom till jobbet nastan trettio minuter for sent med en plastpase pa overkroppen och en handdukskjol. Ganska blot ocksa. Men chefen sa att det inte gjorde nagot att jag var forsenad.

Slutet gott, allting gott

Glad


Är inte min kille snäll? Fick en liten näve med mynt när han kom hem från jobbet. Så nu kan jag tanka moppen och rulla iväg på jobb själv. Fint att någon tänker på en såhär i fattiga tider.

Nu var jag snäll!Jaa och så provade jag att dra lite i kontrasten och resultatet blev.. Att det ser ut som ett tvättäkta källarrum a la Fritzl. Precis som det ser ut i verkligheten.
Ville nämligen inte visa upp skiten på väggarna som jag inte hunnit/orkat/kunnat/velat göra något åt. Hoppas nämligen på att få flytta inom en snar framtid. Har också hoppats på att få flytta sedan.. Jag flyttade in för ett och ett halvt år sen.

Jag ska bo i ett eget hus! Det behöver inte vara ett hus jag äger själv men alltså ett fristående hus. Just nu bor jag i ett sånt här.. hongteo eller vad fasiken man ska kalla det. Radhus?

Jag ska ha egna väggar runt mig samt en liten liten gräsplätt/annan sorts plätt där jag ska placera min framtida grill, stolar och bord samt en fin liten men ack så skön pool.

Sen är jag nöjd.

Vårt mysiga sovrum

Idag har jag och Bella gjort något kul, som jag hoppas blir bra! Och så har jag städat lite hemma och i akvariet. Konstigt nog tycker jag att det är riktigt kul att städa akvariet. Vattnet blir ju typ grönt på en vecka och att byta vatten och suga upp all skit (inte med munnen) och sen se hur rent det blir, ja det är nöje.

Sen när Ri kom hem från jobbet drog vi till Fa Thai och skulle köpa en liten plastskål att ha våra onda fiskar i (de som inte får vara i det stora akvariet) och så fick vi med oss en fet bäddmadrass hem.

Skönt det är att vara pank egentligen. Fick en skönare säng helt gratis.
Har jag haft stålar hade jag ju behövt betala hälften.

Kolla förresten hur fint vårat sovrum var år 2010.. Tog bilder för att jag tyckte det var så mysigt.

MYYYYYYYYYYYYYYS VA!!

Om jag känner mig snäll senare kanske jag kan visa hur omysigt det har blivit nu.

Jag har ju faktiskt 30 grader i februari

Jag ligger hemma mitt i natten och tittar på 30 grader i februari och så blir jag nästan avundsjuk på personerna. Jag vill också ta mitt pick och pack och flytta till Thailand.

Sen tittar jag mig omkring och ser att det är ju precis vad jag har gjort.

Fy fan vad gött livet kan vara ändå, bakom all skit.

Mätt i magen


Har precis fyllt kaggen med detta! Gott var det även fast det hade varit godare med någon sås, men sås finns ju inte direkt i överflöd i det här landet så man gör vad man kan. Äter det med majonnäs.

I morse rullade vi tidigt till poolen, jag och Bella. Sen låg vi där och stekte i tre timmar (japp den röda färgen börjar sakta men säkert slå sig till ro på min kropp) och sen åkte vi hem till mig och lagade detta.

Nu är jag svettig av att stå och röra i ugnen, solbrännan, av att vara så mätt och den vanliga svetten från den otroliga värmen. Ska ta en liten dusch och åka till jobbet.

Såg btw en ursöt kanin idag på marknaden... Men jag vill ju ha tillbaka Supper! Sen så har jag lovat mig själv att inte köpa någon ny alldeles för ung bebis från marknaden.

Ja sa gor vi, forsoker se det positiva!

Sjukt dalig vecka jag har. Eller den var ju skitbra anda tills tisdag kvall nar jag kom hem fran jobbet och hittade Supper dod. Blev otroligt ledsen, trodde inte att jag skulle grina som en barnrumpa over en kaninunge jag kant i tio dagar men ack sa fel jag hade. Ingen vet vad som hande, som Ri har beskrivit det verkade det som att hen fick nagot epilepsianfall eller nagot. Hen krampade i 45 minuter innan hen dog. Nar jag kom hem och tog upp Supper sa sag det ut som att hen hade dreglat...
Saknar min bebis.

Hade prov i onsdags, det gick sadar. Gjorde ett slarvfel (samma fel pa typ 15 ord) och nar jag skulle lamna in provet kom jag pa det och sa till lararen att jag ville andra pa det men jag fick inte. Surt.

Annu mindre pengar an vad jag hade sist har jag nu. Javla dyra telefon.. Varfor kopte jag den? Juste Ri hetsade mig.

Dessutom ar det sa otroligt varmt ute att man vill avlida. Men jag har en bra sak dar hemma som ligger i kylen och vantar pa att fa bli uppaten. Kanske ska sla pa stort och tigga nagra slantar fran Ri och kopa chips och cola ikvall. Vanda den har veckan till nagot bra!

Min goa boll

Jag är så ensam här hemma nu.

Jag hör något krafsa och kollar åt höger.

Jag kollar mig för vart jag placerar röven.

Jag ser till att alla dörrar är stängda.


Men det behöver jag inte göra längre. För Supper är borta och kommer aldrig mer tillbaks.


Jag gräver ner mig och vaknar om en vecka, okej?


Idag orkar jag inte ens bli en gnutta arg när svt play inte fungerar
och jag får sitta här med magen full av skit och stirra in i väggen. Orkar inte bry mig för det är inte direkt det värsta som hänt den här veckan.

Jag orkar ingenting utom att äta upp den här skrynkliga donuten som jag köpte på marknaden för mina sista lånade slantar. Nej förresten, den bjöd min snälla man mig på.
Men några pengar har jag ändå inte.

Endast en vecka kvar till lön.

Går i ide tills dess.

Ciao ciao.

Jag tror inte att det finns något "vittne", jag var alltid snäll

Angående min elaka kommentar som jag fått. Alltså den personen (Torbjörn) som tyckte att jag inte var en snäll och generös kollega i somras.. Nu jävlar händer det grejer i kommentarerna!

Kolla här bara!Det intressanta här är ju att det såkallade "vittnet" har kommenterat från samma ip-nummer som "Guest"... Är det ett sammanträffande?

Eller är det du Torbjörn som sitter och ljuger nu igen?

Inte va sur! Eller döende, snälla


Suddig bild. Bajs i röven. Den är inte ens tagen idag.

Min lilla Sup-sup är sur på mig tror jag.
Kanske för att jag lämnat hen ensam hela dagen. Tolv timmar. Var hemma en snabbis och sköljde av buren som stank kisselikiss och glömde fylla på hö och grönsaker. Sen när jag väl var hemma så surade hen i buren och när jag försökte locka ut hen så slängde hen sig på rygg!

Vad betyder det?

Blev skiträdd och började leta sjukdomar på hen. Så nu sitter jag här med tårar i ögonen och tror att min bebis ska dö. Om Supper är död imorgon när jag vaknar ska jag döda Ri.

Han måste ha något med saken att göra.

Kladdkaka, brownie, chokladkaka...?


Den här kakan står och väntar på att få bli uppäten i köket. Den blev mycket tunnare än vad jag trodde att den skulle bli, gjorde bara halv sats eftersom ugnen är så liten.. Får mumsa i mig denna fort som attan och glömma det här misstaget genom att baka en ny snarast!

Fina finisar hemma


Gissa vem som var mest glad att jag kom hem...

Ninisen såklart! Hon skuttade och ville gosa så mycket att jag nästan ville fälla en liten tår.. Har jag fått en så härlig kanin?
Ri har inte ens vaknat.. Iofs har jag inte ens försökt säga hej till honom.. OJ.

Kanske ska försöka få honom att skeda mig. Om inte det går så får Supper göra det.

Jag ska ut ju! Sluta regna!!


Sitter hemma med ett, två? Tre? Eller har jag tagit fyra? Glas vin.. Väntar på att regnet från helvetet ska sluta falla över Ao Nang. Skulle precis sätta mig på moppen när det kom några droppar som eskalare för varje sekund och till slut kunde jag inte ens höra mina egna tankar.

Hoppas att det hinner gå över innan barerna stänger. Eller innan jag däckar.

Är inte van att dricka vin ju!

Nu när jag skulle gå ut för första gången på två veckor, har till och med nallat pengar ur mannens plånka för att ha råd med detta. Blir det en ruskigt billig hemmakväll ändå? Näää, hoppas inte det.

Var inte jag snäll?Svar: Inte? Inte?? Jag frågar igen.. INTE??
Vem var det som bakade en fet kladdkaka och bjussade på? Vaaaaaaaaa?

Dessutom hade jag bjudit på glass varenda dag om jag hade varit en sån där slarv som kom försent. Men sån är ju inte jag! Varken i Thailand eller i Sverige.Ps. Jag sparade den här kommentaren under namnet "Elak kommentar". Jag blev kränkt. Min första eleka kommentar. Det betyder väl att jag är en riktig bloggare nu!

Hittar inte ingången och försöker pressa sig genom gallret


Hur kan man inte tycka att den här söta saken är söt? Hur kan man knuffa bort den när den försöker klättra upp i knät och mysa? Hur kan man inte smälta när den står nedanför soffan och försöker hoppa upp till en för att få vara lite nära?

Det är frågor jag vill ställa Ri. Han hatar den här hårbollen.

Och Supper blir bara mer och mer nyfiken och gossugen på Ri. Det förstår jag, han är ju också jäkla söt

Hur kan det INTE börja kittla i skedmusklerna när man ser detta? Han är perfekt upplagd.

Lite far man krava efter en san uppoffring

Idag har jag varit en fin manniska. Pa insidan alltsa. Jag tog med hela kakburken till jobbet och skankte bort dem till mina kollegor utan att ta en endaste liten fjuttig kaka sjalv. Ja, okej nu kan det val handa att jag gatt och nallat ur burken varje dag sen jag bakade kakorna men anda.

Sa nu hoppas jag pa en beloning fran ovan. Eller fran nagon annanstans.

En pase chips, en go rulle och ett glas vin ikvall. Samt en stor sked (ja ingen riktig sked, utan nagon som spoonar mig och later mig vara den lilla skedisen).

Det ar val inte for mycket begart?

Mycket i huvudet just nu

Hej hej, en riktigt trött liten bäver som sitter här och skriver. Måste sussa kudde på en gång, ska upp och barnvakta tidigt imorgon innan jag rullar till skolan. Dessutom ska jag hinna lära mig stavning, ton och betydelse på cirka 100 thailändska ord.

Allt detta på tolv timmar...

Herre.

God natt.

Det finns, jag kan till och med använda det i en mening

Ligger i sängen och spelar wordfeud för första gången i mitt liv. Sträng domare må jag säga.. Sen när är inte rävfett ett ord?!

En endaste kommentar av någon som inte tror mig och jag skriver TRE meningar med stora bokstäver. Utmana mig, jag är inte rädd!

Jag tar verkligen tillbaka det jag sa om att Stellas hus kryllade av djur förut

För igår när vi satt och hade det riktigt romantiskt a la Valentines day så sa Ri:
Idag när jag öppnade en låda i köket så såg jag två små råttor, lika små som skedar.

Jag trodde att det var ett skämt, eller en liten lögn eller kanske något.. Ja jag vet inte vad men när jag kom hem så gick jag till köket för att kolla efter. Hittade ingen råtta men såg något som såg ut som små bitar av Ris byxor. Vi började gräva i lådan och hittade hans shorts längst ner i lådan. Hela röven var bortgnagd.

Sen gick jag in på toan för att leta efter Supper som skuttade runt någonstans.

HITTADE EN RÅTTBEBIS I TOABORSTHÅLLAREN!
Den flög ut när jag skulle lyfta ut den


Och efter lite mer grävande i lådan hittade vi den andra bebisen. Ri pep dock som en barnrumpa och det var jag som fick se till att även den flaxade iväg. In till grannen.

Här försöker unge nr 2 fly! Den anar väl vad som kan hända om man gnager sönder Ris ManU-handdukar.. UJUJUJ då blir det halshugg! Om man inte är liten råtta då som skrämmer skiten ur honom.

Så, vad har vi haft för djur sen vi flyttade hit?
  • Skorpion
  • Hundratals grodor
  • Katter
  • Kycklingar
  • Orm
  • Råttmamma med familj
  • Fiskar
  • KANIN!
De sista två har vi ju bjudit in själva.. Sen har vi en jäkla massa mygg, larver (speciellt när man inte slängt soporna på några dagar, hej likmaskar!) och geckos. Bananflugorna får vi inte heller glömma även fast de minskat enormt i antal de senaste månaderna.

Slut på zoo-rapport.

Glad alla hjärtans dag!

Det är ganzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzska svårtz atztzz zz SKRIVA när man har en gaLEN KANINUNGE SOM FÖRSöker äta upp ens fingrar på tangentbordet. Men han/hon var duktig och stängde av fetstilen ungefär där jag skulle gjort det.
Tror dock att Supper skulle föredra att heta Zupper, precis som jag planerade att han/hon skulle heta för ett halvår sen. Får se om jag ändrar stavningen.

Hur som helst är Supper helt galen. Inte alls en liten räddis som sitter och trycker inne i buren längre. (Nu kommer jag börja använda ett könsneutralt ord här, håll i er!) HEN skuttar ut ur buren så fort jag öppnar den och vill vara med hela tiden. Springer små vändor bort till köket då och då men kommer alltid tillbaka.

Jag tycker att det är jättekul att hen är så social och vill vara med hela tiden fast Ri tycker att det är jobbigt. Igår kväll fick han väl slänga iväg Supper 20 gånger för att hen var uppe i hans knä.
Supper älskar Ri. Ri hatar Supper.

Alla hjärtans dag var great. Var och käkade bbq, eller hot pot buffé som jag lärde mig att det heter. Väldigt gott och för första gången fick jag inte paltkoma. Moget eller hur!

Redo att hugga in

Efter maten. Tallrikarna slickade. Herrejösses man måste ju betala 20B för varje bit man lämnar!!

Btw så biter Supper sönder mina fingrar.. Kan hen ha rabies? Hehe, då har jag nog också det. Har känt mig ganska agressiv på senaste tiden..
Hur som helst, jag håller fast hens huvud och andas morgonandedräkt på hen när hen gör så. Är det ett väldigt hårt straff? Jag luktar apa i munnen.

Ugnsstekt fetaostfyllt kycklingbröst inlindat i serranoskinka serverat med pasta i tomatsås

Tänkte skriva lite hur vi gjorde det underbara ugnsstekta fetaostfyllda kycklingbröstet inlindat i serranoskinka som serverades med pasta i tomatsås.

Nu vet jag inte vad som hände texten är kursiv och går inte att göra rak. Så det får ni leva med.

Först mortlade vi vitlök och blandade ihop med fetaost, hackad koriander, salt och peppar.

Sedan tog vi ett kycklingbröst som vi delade mitt itu och skar två skåror i varje halva och la fetaoströran däri. Sedan lindade vi bara in kycklingen i serranoskinkan. Och så skjuts in i ugnen cirka 20 minuter i 175 grader.

Tomatsåsen var halvt färdiggjord. Denice hade någon typ Barilla (eller nåt sånt) tomatsås på burk.
Vi hackade en gul lök och vitlök och fräste en liten stund. Sedan i med två hackade tomater, lite italienska kryddor (japp, burken heter typ så. Trodde ju fram till i lördags att det var oregano).. salt och peppar kanske?
Sen i med den färdiga tomatsåsen!

Och sen i med färdigkokt pasta.

Så slängde vi upp det på två tallrikar och tuggade i oss.

VARNING FÖR PALTKOMA!


Och såhär kan det se ut om man nu inte har en ugn och väljer att käka kyckligen rå

Men det är inget jag rekommenderar. Har hört att man kan bli dålig i magen. Har dock ingen källa att hänvisa till så tro mig om ni vill.

Nervös

Ri hatar Supper. Supper har bajsat i hans soffa och han har inte märkt nåt ännu. Jag gömmer mig i sovrummet och ber till gud. HAN FÅR INTE MÄRKA NÅT!!
Jag måste somna fort nu så det kan bli imorgon så jag kan tvätta det när han gått till jobbet.

Efterlängtat regn

Idag var jag och Oliver och crashade Bees släktparty på stranden. Nej, vi var faktiskt inbjudna av Bella. Så vi satt där på stranden ett tag och myste men sen vart det jävligt varmt och vi var trötta och hungriga. Så vi åkte hem med Bella och Noah men det blev ingen ro där så vi fick åka hem till Oliver istället.

Oliver och Noah, eller Noahs rygg.. på stranden

Och så hann vi med en sväng hem för att kolla till den här


Och sen när vi kom hem så sov vi i en och en halv timme och när jag vaknade var jag helt BLÖT AV SVETT för det var så varmt. Jag visste inte vart jag skulle ta vägen, fläkten hjälpte inte alls. Och så gick det två minuter av mitt lidande så bara poff sa det så började det spöregna.
En liten liten stund bara. Men tillräckligt för att det skulle kyla ner.

Ooh vad det behövdes. Det har inte regnat på säkert två veckor här nu.

Så nu kan vi väl hoppas på en sån liten skur iaf en gång i veckan?

Det är ruskigt varmt här nu

Såg att några ville ha receptet men sanningen är den... att vi freestylade! fast jag kan väl komma ihåg hur vi gjorde ändå. Men det får bli imorgon för nu har jag fullt upp med att försöka sova och oroa mig för imorgon då jag ska lämna min lilla bebis ensam en hel dag(!!) för att åka och ta hand om en annan bebis, Oliver.

Han klarar sig nog. Frida trodde btw att det är en kille. Härligt då får vi bara hoppas att han inte markerar revir och kissar överallt. Bajsat har han redan gjort på sitt hus och handduk. Vi fick tvätta kaninstjärt. Mys.

Nu ska jag försöka sova om det går i denna fruktansvärda värme. Redan försökt i en timme utan framgång.

Matchar min söta bebis så fint


Söt som en kanin va!

Och en söt kanin!

Supper mår jättebra, verkar trivas i buren. För ut vill hon inte gå och jag har tråkigt nog bestämt för för att Supper ska bli en trygg individ och buren ska vara hans/hennes/dens/dets frizon. När Supper är där inne ska han (okej, vi bestämmer att det är en han, blir lättare så) känna sig trygg och ingen ska få stoppa in armen och lyfta ut honom.
Det bestämde jag mig för efter att ha googlat en massa på jobbet. Men nu ångrar jag mig för kaninjäveln går ju aldrig ut ur buren! Herregud jag känner mig ju jätteelak som håller honom instängd men dörren har varit öppen hela tiden (utom när vi sov) men han sitter på sitt tak, skuttar runt, äter, dricker, tvättar sig.

Fast det verkar ändå som att han mår bra. För annars sitter de väl bara och stirrar? Jag har för mig att när de tvättar sig så känner de sig trygga. Man får ju inte stressa en sån här liten bebis som egentligen är för liten för att vara ifrån mammisen. För då kan de sluta äta och så dör de.

Sen vågar jag inte ge så mycket grönsaker heller för då kan de väl få diarré?

Hjälp mig, jag har haft bebisar förut men då tuttade de mest från mamman och skötte sig själva.

Okej, en liten cocktailtomat ska hon få. Det gillar hon och det är så lite att det borde hon inte få dirre av. Så hoppas vi att hon snart vågar sig ut ur buren FÖR JAG VILL JU KELA!!

Vilken underbar dag!

Jag har nog haft världens bästa dag idag! Vid poolen hade vi jättekul, mest för att Denice lyckades vara så jäkla ful. Den första fula bilden såg Denice ut som Arnold Schwarzenegger. Hon var så biffig att vi fick några rejäla kallsupar men den var tydligen för musklig för att visas.
Hon fick välja vilken som skulle upp här. Det blev denna

Alltså den här bilden kommer för alltid göra mig glad. DOBBY!!!

HUR KAN MAN VARA SÅ FIN?!?! Jag älskar den här kvinnan.

Inga ord kan beskriva den här bilden. Så jag låter den tala för sig själv.

Sen flyttade ju lilla supersöta Supper hem till mig/oss. Utan lov från Ri. Men han log mest hela tiden när han såg den (vet inte vad det är för kön men det spelar väl ingen roll) och när jag kom hem från jobbet var akvariet fullt av nya fiskar och växter. Så jäkla fint!
Det var hans kontring till ninisen.

Och sen nu på kvällen har jag och Denice lagat jordens godaste middag. Jag har nog aldrig ätit något så gott förut. Trodde först att det berodde på att middagen serverades halv elva på kvällen och att jag inte ätit något annat än några småkakor och en liten banan på hela dagen. Men Denice sa detsamma.

Ugnsstekt fetaostfyllt kycklingbröst inlindat i serranoskinka serverat med pasta i tomatsås.

Ikväll somnar jag med ett leende på läpparna.

Klinka ner en kommentar om ni vill ha receptet på världens godaste kyckling.

Här är Supper!!Min fina fina fina kaninbebis som jag köpte på marknaden!

Ingen kan va gladare an jag idag!

Idag har jag varit extremt busig!! Efter tre timmar vid poolen med Denice akte vi till marknaden och det var dar buset borjade. Vi shoppade lite kyckling och gronsaker och sa borjade det kurra lite i magen och jag tankte lagga mina sista 60 baht pa lite snask och iste. Men sa horde jag anglasang. Och ett stort vitt sken som los rakt pa en liten klump langre bort.
Vi skyndade for att se efter vad det var gud ville visa oss.

Ah, du stora herre jag sket i brallan nar jag sag min framtida bebis instangd i en bur, skrikandes pa hjalp. Hon/Han/den/det tittade pa mig med sina fina ogon och bad om att fa bli min.

Vad gor man da?? Nar hjartat smalter och man ar 180 baht fran att uppfylla sin hogsta onskan??

Man aker det fortaste man kan och hamtar pengar ur sparkassan, ar utan mat i tre veckor men ack sa lycklig. Och sa skiter man i att ens sambo inte vill ha en till inneboende. For jag kanner pa mig att de kommer gilla varandra till slut.

Betrakta utan att se

En lite intressant grej...

Såg att Foki (jaa, väldigt mycket Foki nu) vart på något ålderdomshem och skänkt pengar och prylar och eftersom det är Thailand börjar man tänka. Jag vet att det säkert finns ärliga människor i det här landet men som alla också vet är det extremt korrupt.

Så jag skrev bara en liten fin kommentar och frågade om hon verkligen tyckte att det var så himla bra att ge pengar. Inget elakt alls, skrev till och med att hon var superdupermegabäst eller nåt i den stilen. Kanske inte så överdrivet men något positivt.

OCH SÅ TOG HON BORT KOMMENTAREN!!!

Neeeeeeeej nu jävlar är det krig Foki!

Blunda inte för problemen! Nu ska jag ut och kämpa mot Thailands största problem, som gör att en tredjedel av befolkningen inte har råd att gå i skolan och en liten klick politiker och andra högt uppsatta människor kan leva göttgött.*

Men först ska jag till poolen.

*Statistik och sånt taget direkt från mitt smarta huvud.

Strawberries!


AAAAAAAAAAAW SÅ FIIIIINA! Eller huuur va! Nu är jag snygg till alla hjärtans dag (det var det AHD stod för om det var nån trögis som inte fattade). Om jag inte rör mig fram tills dess alltså. För nagellack kan sitta max två dagar på mina fingertoppar utan att falla av. Och enligt mina beräkningar så är det fyra (!!) dagar kvar.

Men asch, jag kommer väl få en kanin ändå..?

Snälla bebi??

(Btw, var inte detta ett Foki-inlägg? Watch out girrrrl! Jag börjar också söta till mig. Ska baka cupcakes nu! Och macarons... Eller vad de heter... Eller jaja kakor.)

De säger att det är dags att börja förbereda sig för AHD redan nu

Sitter på jobbet och myser i min tjocka stickade pippitröja. Myser gör jag för att de senaste dagarna har det varit otroligt hett så man velat ligga naken i kylen mest hela tiden... Men på jobbet har vi ju aircon! Plus att Ra håller på att måla jordgubbar på mina naglar när vi inte har nåt att göra

Visar hur fint det blir sen!

On time

I slutet av förra året köpte Ri en klocka och jag blev helt besatt. Så fort jag undrade vad klockan var drog jag upp min egna arm och försökte se. Fast jag inte hade någon klocka själv. Och istället för att kolla på telefonen som jag alltid annars har gjort så började jag slita i hans arm.

Tills jag gick och köpte mig en egen klocka. Hade spanat på en görläcker veckan innan på marknaden men den fanns inte kvar när jag hade bestämt mig för att jag ville ha den. Och den klockan jag köpte fick en spricka efter typ två veckor. Ledsen var jag, ja!


Och igårkväll när jag kom hem från jobbet sa Ri: Kolla jag har köpt en ny klocka till dig!
Båda var lite rädda för han kan få för sig ibland att väldigt fula saker är fina..

Men titta! Den är lite mindre än vad jag vill ha den egentligen men den har thailändska siffror!
Och den är vattentät!

Naaaaaaaaw snufferå! Som tack ska han få hjälpa mig att öva de fem helvetiska tonerna hela kvällen.

Nar det ar dags att byta partner

Pratade nyss med ett supergulligt par, kvinnan skelade och hade riktiga coca-cola-brillor sa ogonen sag ut att vara lika stora som tva agg och sa skrek hon pa sin man hela tiden att han inte skulle se sa sur ut. Men jag menar, hur kunde hon se det? Kanske sag han sur ut for att hennes syn var sa skev?
Hon var liksom inte sa glad och trevligt sjalv. Suckade och tog ett kort pa sin man, kollade pa kortet och sa fyy faan!

Jag hoppas att jag och Ri ocksa kommer vara sadar trevliga mot varandra i framtiden. <3

Jag vill också ha fina skor

För typ två månader sen när jag var och jobbade så träffade jag en norsk brutta som hade så jäkla snygga skor. Jag blev lite ledsen i ögat när hon sa att hon hade köpt dem i Norge men jag har ändå inte slutat tänka på dem.
Men så kikade jag in på Fokis blogg och såg att hon hade likadana!

Åh, snälla om någon i Sverige tycker om mig. Kan inte den snälla människan köpa ett par sånna till mig (strl 36) och skicka hiiiit? Hehe.. Det är väl inte för mycket begärt?

Ps. Jag fyller år snart!

Ps2. Det är också alla hjärtans dag snart..

Ps3. Och min namnsdag om jag inte minns fel.

Ps4. Och min andranamns-namnsdag.

Ps5. Sen är det väl påsk snart också.

Det var inte bara jag som såg ut som ett frågetecken hela lektionen

Jag kommer antagligen inte att blogga med där där JÄVLA telefonen. Har fixat åäö nu men den är ju ändå konstig. Kan inte byta rad och lägga in bilder och så. Blir jäkla tråkigt då ju.

Idag gick det inte lika bra i skolan som det har gjort innan. Dels för att nu har vi börjat lära oss de fem olika tonerna.. AMAGAAAAD säger jag bara. Nu märkte jag att jag inte ens vet hur man säger hej på thai.
Dessutom kunde jag inte öva så bra på min lilla läxa som jag hade tills idag.

Fick oväntat besök och då somnade min kära lärare, pojkvän, som han brukar när det kommer svennar som inte snackar engelska. Och när han väl har somnat så går det inte att väcka honom. Då sover han tills han är utvilad. Alltså till nästa morgon.

Ikväll ska vi öööööövaaaaaaa som fan!!

Fast min lärare sa iofs idag också att jag hade skrivit alla bokstäver som vi hade i läxa väldigt fint.

åæø.. fast inte på svenska

Hola hola kolla kolla hææææææar... okej jag ær typ norsk eller dansk. Ska førsøka løsa detta också men nu ser ni att jag inte ær helt værdeløs. Bara dansk. Typ samma iofs. Kan inte byta rad heller. God natt.

yey jag mobilbloggar! forsta gangen

Wooh det verkar som att jag kan blogga fran mobilen!! Dock kan jag inte gora feta bokstaver och det suger for jag gillar det som ni kanske markt.. Ska forska mer om detta Aterkommer!

Det enda jag bryr mig om ar mitt svett

Jag kan fortfarande inte blogga pa den dar jakla telefonen jag numera ar agare till. Men jag ska agna hela kvallen at att forsoka losa mina sma prolem. De andra svarigheterna kvarstar ocksa fortfarande. Men ikvall kan jag fippla hela kvallen och natten anda fram tills imorgon mitt pa dagen nar jag ska till skolan.
Maste iofs plugga lite ocksa men det ar ju roligare. Da gar det iaf framat.

Det ar fruktansvart varmt i det har landet just nu och det blir val bara varre och varre i nagra manader till. Fy perkele. Men hellre det an minus 20 som min mor berattade att det var hemma.. Eller var det 15? Vem bryr sig hehehehe

Jag har blivit med smartphone! DOCK INTE iPHONE NEVAAAARRR

Jag är upptagen med min nya telefon! Köpte en lite dyrare än vad jag hade planerat. Var tvungen för att alla började klaga på att det lät som att jag stod bredvid en helikopter i telefonen. Så jag spenderade halva min månadslön ÄR NI NÖJDA NU NI SOM KLAGAR?????

Såja. Såhär fin är den.

Och jag är ju också sååå fiiiiiiiiiin!

Frågan är bara hur man gör med en sån här jäkla smartphone...
Man måste ju ha google account till allt, fixat och klart nu efter cirka sju timmars pillande och så kan jag ändå inte logga in på skiten.

Dessutom vet jag inte hur man byter ringsignal.
Eller hur man skriver åäö.
Okej, jag vet typ ingenting.

Tjingeling! Förhoppningsvis kan jag blogga från mobilen snart!

Skvalpar skönt i magen

Mmm har ätit köttbullar och potatismos till frukost! Tog en JÄVLA tid att göra och så köpte vi typ ett kilo kött att göra köttbullar av för Denice tyckte att det var nödvändigt. Det var det inte.

3/4 ligger nu i Denices kyl och ruttnar. Jag hoppas att hon steker på dem imorgon och kommer med lunch till mig. Annars blir jag förbannad.

Denice rullar fina bullar.. eh biffar MED FETAOST!!

Här står jag och steker.. heheeeee

mmmmm

Lunchsällskap

Ps. Denice ser ut som en bebis på bilden.

Bättre med godis än att svälta, jag vill ju inte dö

Woooooh idag är jag ledig! Eller jag jobbar ju ikväll men jag har hela dagen till att göra absolut ingenting. Ska nog åka till 7eleven, köpa en fet påse godis och kakor och bullar och rulla till poolen med mina skvallertidningar som jag fick av Elin när hon var här.
För en månad sen.

Har inte rört dem ännu.

Jaa, så gör jag!

Idag skiter jag i mitt nyårslöfte som var att inte äta godis till frukost. Jag tror det är tillåtet när gommen fjällar. Eller vad den gör. Hela gommen är svullen och gör ont, jag är inte sugen på att äta nåt alls utom godis. Och något måste man ju fylla kaggen med. Annars dör man.

"Suay na! Your writing is very beautiful!"


Såhär ser det ut där jag går och lär mig thai. Inne i Krabi town. iLearning heter det och hittills verkar det skitbra! Har ju bara vart på två lektioner men det känns som att jag lärt mig massa redan!

Och idag var det ju andra lektionen och jag lyckades äga alla andra ganska bra idag med.
Jag gjorde iofs lite fel, men herre gud man är ju inte mer än människa!

Läraren ska till mig, BARA TILL MIG att jag hade fin handstil. På thai då. YEEEEEEEEEES! Dessutom sa hon till alla andra att det vore bra om de övade mycket hemma men det sa hon inte till mig. Hon ser väl på mig att jag är en naturbegåvning när det kommer till att skriva på thailändska.

Uff uff uff!! Så jävla taggad inför nästa lektion! Men den är på onsdag tråkigt nog. Långt kvar. Men tills dess har jag tre sidor i läxboken att göra. Haha vilken plugghäst jag är! And I love it!

(Får se hur lång tid det tar tills jag vill spy på alla konstiga toner och krumelurer.)

Jag lär väl drömma om thailändska bokstäver i natt igen

Det gick väldans bra i skolan må jag säga! Utan att skryta vill jag berätta för er att enligt mig själv så var jag bäst i klassen, verkade som att läraren också tyckte det. Jag kunde hela tiden de rätta svaren på hennes frågor, jag var som Sissela!
Jag fick bita mig själv i tungan för att inte ta över hela lektionen.

Ganska stor skillnad från när jag gick i skolan för typ tre år sen. Då ville jag helst sitta längst bak i klassrummet och klottra i min bok, kanske ta en liten nap utan att någon märkte.

Men nu är jag skitnervös för imorgon istället. Jag har satt ribban så jäkla högt att jag måste råplugga för att kunna äga på den andra lektionen också. Ri är snäll och övar och hjälper mig men han vill lära mig mer och mer och jag blir bara förvirrad.

Nu jäklar har jag satt mig i skiten.

Lite nervis


Äter macka med ost och marmelad. Blackberry jam. Ri hade rätt. Jag hånskrattade åt honom förut när han sa att han skulle göra en tårta med blackberrys på, med telefoner på?! Fan.

Om en timme är jag på väg till min första skoldag. IIIIh pirr i magen!

Önska mig lycka till!

RSS 2.0