Svaaaaaaaart

Idag hände något fantastiskt! Jag såg en svart, färgad, mörk... negerbil på konsum i Björknäs.


Först tänkte jag köpa påsen bara på grund av det. Men sen kom jag på att det bara var att ta en bild. Ska gå tillbaka imorgon och se om någon har köpt den. Annars måste väl jag göra det. Hi hi hi hi.

Norge

De här sommaren blir verkligen inte som jag hade väntat mig. Om en vecka åker jag till Norge, upp till Madde och jobbar. Det ska verkligen bli kul! Slippa tråkiga Nacka.
Här blir jag bara rastlös och arg. Och sen längtar jag alldeles för mycket efter min man.

Så nu blir det till att ta vara på vardagen här i Sverige och sen lämna landet! Skönt att få skriva så. Lämna Sverige. Inte för att Norge kanske är så annorlunda men jag är så trött på allt som har med Sverige att göra. Trött kanske inte är rätta ordet. Eller jo nitton år i det här landet räcker för mig.

Jag känner mig dock lite stressad över allt som behövs göras innan jag far. Fy.
Men kul ska det bli!


Herrå

Nu ska jag och Elin ut och skaka våra fläskiga och bli fit!

Idag är det mors dag och jag är ju självklart en perfekt dotter.

Ciao!

Jag är nog bara för sliten

Yes då ligger jag här hemma i sängen och vet inte vad jag ska göra. Vill kolla på film men min dator är lite för klurig för mig, går bara att använda supermoderna usb-enheter till denna lite störda dator. Den må vara lite nyare än andra (dvs windows7 kan slänga sig lite i väggen jävla wannabe macdator) men det betyder inte alls att den är bättre eller smartare än andra datorer. Tvärt om skulle jag vilja påstå.

Har lite ont i magen idag. Vill inte riktigt tänka på mitt trassliga liv. Önskar att jag aldrig hade åkt till Ao Nang. Önskar att jag var en sån där tråkig jävel som ville stanna i förjävliga Nacka resten av livet. Eller att jag verkligen visste vad jag ville göra av mitt liv. Men just nu finns bara ett mål. Åka tillbaka till det där förbannade Ao Nang och jag gör vad som helst för att komma dit.

Dessutom sa skrev jag till Denice på facebook att jag hade en surprise till henne. Pettson menade jag då men min dator är ju för modern för att man ska kunna spela spel från -96 på den. Fasen. Jag vill finna hyveltjyven!

Äsch godnatt.

Internet, everybody got internet

Wooho nu sitter jag och surfar på nätet på min dator. Mor och jag har äntlige fixat internet i lyan nu som svävar fritt i luften.. Men inte så jävla fritt ändå. Mina grannar är snåla och delar inte med sig av sitt internet så då gör inte jag det heller. Ett mycket svårt lösenord (haxxor-varning på det era n00bs) måste kläckas innan någon utomstående får surfa på mitt internet moahahaha.

Annars då? Jo jag sitter här med olivolja i håret och väntar på att jag ska få energi att hoppa in i duschen.
Sen är jag busy woman, allt detta ska jag hinna med idag:

Gå på systemet
Posta ett brev
Lämna in gammal medicin på apoteket
Ringa min loverboy

Fast nu såg jag att det inte alls var mycket. Jag är nog bara lat. Ska skita lite nu och sen ta tag i det här.

Jag vill åka till Thailand om någon nu har missat det.


Fy satan vad jag önskar att alla bilder fanns kvar

Kollar på massa bilder från när jag och Emmy reste runt i världen. Vad avlägset det känns nu. Och vad jag hade glömt saker kan jag ju bara säga. Vilka minnen som kom upp!

Först och främst hur ruskigt äcklig jag kunde se ut jämfört med Emzlurk

Källan till en ganska härlig odör som genomsyrade vårat mysiga feber-rum

Arga krabban som jag tror bara var extremt rolig för att det var så tråkigt där

Dom underbart delikata kyckling-klumparna som vi inte gnagde girigt på

Våra lite smått leriga fötter som skvätte över hela Laos

Efterlängtat krubb. Mackorna o osten var riktigt smurriga dagen efter


Första och sista gången jag frivilligt bär tubsocka

Jag tror ändå att det var detta vi skrattade mest åt på två månader

Ibland ska man inte prova på frukter som ser spännande ut. Det är inte alltid lika kul dagen efter och speciellt inte när man bor tillsammans med en vän som är känslig för lukter. Fick en del stryk efter det och jag tyckte väl själv också att jag förtjänade det.

Ge mig jobb snäääälla

Jag funderar på att ta en snabbkurs i att gå på lina. Det börjar bli liite tajt om tid och jobberbjudanden strömmar inte precis in till mig, lilla oerfarna flicka på 20 år utan utbildning. Kanske skulle det kunna ge mig ett jobb?


Hur som helst får jag nu googla snabbkurs i lingång. Eller något i den stilen.

Har solat idag med Mathilda. Det var både varmt och fruktansvärt kallt. Sen som den underbara sommardagen vi lekte att det var kom mor med en nybakad rabarberpaj. Härligt.
Ikväll ska jag och Elin gå energi-gång.

Snälla snälla snälla

Wiih har sökt ett spännande jobb nu så jag hoppas att alla jag känner (och andra gärna också) håller tummarna för mig.
Annars får jag väl bara lägga mig ner på marken och dö för så känner jag just nu. Sverige är för jävla kallt och deppigt och det känns ju inte bättre av att veta att på andra sidan jorden finns en liten apunge som behöver lite kärlek. Och min högsta önskan är ju att få gosa med en exotisk apa!


Wih

All right då jag har börjat putsa fönster hemma nu då för att håva in lite cash höhö.
Tar en låång paus eftersom det regnar och trycker lite Lisas farmors rabarberpaj fast med jordgubbar. Ska snart återuppta mina sysslor och putsa så det glänser.

Mm yes nu var det dags. Ikväll ska jag träffa Mikaela!

Jag vill åka till ett annat land

En perfekt dag att ligga hemma och göra ingenting. Ska fila lite på mitt CV, kolla på Gossip Girl och ligga under täcket och käka godis när det spöregnar utanför. Fast detta skulle ju vara tusen gånger mysigare i Thai.
Gossip Girl känns numera väldigt Thai. Alla gånger man inte orkat gå ut och jag och Denice tvingat Ri att kolla på den serien. Vill vara där nu när det regnar!
Jeez vad det vräker ner. Såhär vill jag ha det i Thailand. Älskar när det regnar. Helst när det regnar så mycket att det blir kallt och man inte kan jobba så man får ligga instängd hemma och bara mysa. Åka superlångsamt till närmaste matställe och köpa lite krubb. Komma hem helt blöt och kall.

Lisa och Mathilda är hemma. Jag är glad.
Jag måste söka jobb nu. Någon där nere i det lite varmare landet vill att jag ska tjäna ihop pengar fort och skynda mig tillbaka. Jag kan inte påstå att jag inte vill detsamma.

Man lär sig nåt nytt varje dag

Inte så jättekul på jobbet. Vi lämnar det där.

Hade däremot trevligare med Emmy igår kväll. Verkligen annorlunda att kunna ringa och fråga "Ska vi leka?" och sen verkligen göra det. Bara leka en liten stund sen tar vi farväl. Så har det inte varit sen sommaren 1996 när jag flyttade till Nacka. Men nu är det så. (Det blev sås när jag skrev det först höhö.)

Har också träffat Lisa och Mathilda. Gjorde mig lite gladare än vad jag var tidigare idag. Sen när jag kom hem fick jag ett litet kärleks-sms då blev jag ännu mer glad. Livet har sina goda stunder.



Älskar en sak också. Läste en artikel i metro idag om några förskolebarn som var på utflykt någonstans. Oviktigt vart. Det jag älskade med artikeln var barnens namn. Alla var i åldern 4-6 år och hade namn som Ulla, Pilo, Jalle och Dag. Ha ha ha. Det gjorde min morgon.

Emmy

Idag ska jag träffa en tjej som jag inte har träffat på sju månader och tre dagar. Jag minns det sista jag sa till henne när hon tog sitt pick och pack och satte sig på ett plan till Sverige för att göra lumpen. Jag skulle slagga vidare i vårt lyxiga (ehm) hotellrum i Patong men det kunde jag ju inte göra. Ensam första gången på två månader.
Mahalo.


Lite småregn på Langkawi om jag minns rätt.

Ooooh imorgon börjar jag jobba. Lite (mycket) pirr i magen! Pengar, pengar, pengar


Ångest

Känns jobbigt att leva just nu. Eller kanske inte leva men tänka.
Känner mig ganska splittrad. Har varit i Sverige i 2 veckor nu och börjar vänja mig vid att vara här, har iaf vant mig vid att vara arbetslös i Sverige. Idag fick jag jobb. Ska vara med dom hårda grabbarna och vakna tidigare än tuppen.
Vet inte alls hur det känns. Det känns ju superbra att jag har ett jobb men samtidigt har jag lite ångest över att börja jobba. Eller väldigt mycket faktiskt. Har inte haft ett riktigt jobb på nästan ett år och har aldrig behövt passa en enda tid. Nu blir det verkligen back to reality.
Men jag får tänka såhär: Har varit i Sverige i 2 veckor och de två veckorna har ju gått jättefort. Det här jobbet är bara i två veckor så det kommer ju att gå lika fort.
När jag är klar med detta är det två veckor mindre kvar tills jag åker till Thai igen.
Idag saknar jag Ri jättemycket.
Imorgon ska jag skriva på kontraktet.
På torsdag lämnar jag lyan 04.40
Nu ska jag kolla Gossip Girl.

Nästa stopp: skafferiet!

Idag var jag på arbetsintervju så nu hoppas jag att ni håller tummarna för mig annars lösenordsskyddar jag bloggen. Och då vet jag att iaf hälften av er skulle hamna i en djup depression och inte kunna njuta av det här fina vädret som varit de senaste dagarna. Gör det bara.

Så förutom det har jag suttit på ett berg i Jarlaberg och solat med Elin och pratat lite i telefon med Ri. Sen uträttade jag några ärenden på banken (vuxenpoäng eller vad?) och sen åkte vi hem till Elin och cruisade med båten hennes med Ronja och Anna. Kan ju säga att det är snäppet roligare när Anna är med, då går båten fortare än 3 knop och lämnar dessutom bryggan!


Nu ska jag käka negerbollar o dricka te för jag har fruktansvärt ont i magen. Tror att det är en lite craving som ligger och chillar i maggropen. Fniss.

Och snälla jag förstår verkligen inte vad facerape är? All sån här skit var så mycket lättare i Thailand. Man behövde inte kunna slänga sig med massa übermoderna uttryck och kunna de senaste nyheterna. Det räckte med att lära sig säga hej och tack på thailändska så blev alla jätteimpade och glada.

Zorbing

Jah! Igår kväll fick jag ett litet ångestanfall. Kom på att det är ganska långt kvar tills jag åker till Thailand. Ibland tänker jag på det och får ont i magen. Tre jävla månader. Imorgon ska jag på anställningsintervju.

I fredags chillade vi hemma hos Denice.

På lördagen var jag helt okej bakis. Ganska hemskt med tanke på att jag inte vart bakis på ganska länge. Trodde ett tag här att jag inte kunde bli bakis längre men så fel jag hade. Var vaken till fem och när jag vaknade på morgonen (kl tio) var jag lite ledsen i ögat att Denice hade övergett mig och gått och lagt sig någon annanstans. Så fel jag hade IGEN. Hon lyfte på en kudde och våra blickar möttes. Underbart.

Sen var det dags för zorbing. Lite lätt illamående övergick till lite värre illamående och några små söta skrik slapp ur min vackra käft. Det var kul.


Jag vet inte riktigt vem som är vem på den här bilden men där inne rullar vi runt och tänker på mjukglass. Som jag tyvärr aldrig fick äta sen.

Fredagsbus!

Vaknade med knullrufs och en manlig sängkamrat i morse.. Vad hände egentligen igår? Fick inte det ragget jag ville ha. Albin dissade mig för Annika. Kul. Förstår inte vad Lisa såg hos honom. Men jag gör ett nytt försök.

Nej men det var kul igår. Skivan kanske inte var den roligaste men innan vi drog dit hade iaf jag kul. Johanna var lite smådragen.

Nu ska jag kila iväg hem till Denice. Käka tacos, dricka lite kinesiskt Absolut och ragga grabbar. Älskar livet!

Skiva ikväll igen

Ja då var det torsdag då. Kristi himmelsfärd. Ja gud ja.

Min är död. Min lilla snussekatt. Jävla Ri kan pilla sig i röven.

Igår var jag på skiva. Jag och Elin var fotbollsspelare. Träffade gamla kompisar. Frös en smula. Överaskningskramade en kille från ingenstans (för att inte se så ensam ut på bild).


Vilma glömde stänga gylfen efter.. jag vet inte vad!

Nu ska jag duscha och fixa mig lite fin för snart ska jag iväg och bli gravid!

Boom boom boom

Onsdag idag då. Dag nr åtta i Saweeden. Åttonde dagen utan jobb. Fy fan.

Söker jobb som en liten vessla (om dom nu söker mycket jobb) men ingen hör av sig. Snart gräver jag ner mig och självdör. Vill inte, kan inte, orkar inte tralla runt i kalla jävla Sverige utan jobb. Det betyder bara att jag måste vänta längre på att få åka tillbaka eller att jag kan åka dit och stanna i en månad. Då dör jag hellre.

Idag ska jag söka vidare.. Hoppas bara att någon ska komma fram till mig och ge mig fetaste mest välbetalda jobbet. Jag lovar jag skulle klara det hur bra som helst! Born to be hjärnkirurg.

Igår hängde vi i Elins båt hela dagen, käkade mackor och drack öl.


Sen vart det Gossip Girl-kväll hos Denice. Extremt mycket Gossip Girl. Fy oss!

Snart kommer råttan+mor hem

En vecka sen jag stog på flyplatsen i Krabi och kramade om mina söta små kompisar.
Femton veckor kvar tills jag kramar hej då till mina kompisar här och åker tillbaka.

Idag ska jag fota mina kläder, sy om ett par byxor och sen träffa en gammal vän och be henne vara modell åt mig. Självklart kommer jag inte betala henne. Kanske om hon har tur kan hon få några engelska slantar som jag ändå aldrig kommer få någon användning för.

Först och främst ska jag ringa till min käre man.

Har kollat på massa bilder från back in the days och jag kan inte riktigt fatta att det här är Leo. Den här lilla rosa råttan. Fy fan vad söt.


Snart kommer råttan+mor hem

En vecka sen jag stog på flyplatsen i Krabi och kramade om mina söta små kompisar.
Femton veckor kvar tills jag kramar hej då till mina kompisar här och åker tillbaka.

Idag ska jag fota mina kläder, sy om ett par byxor och sen träffa en gammal vän och be henne vara modell åt mig. Självklart kommer jag inte betala henne. Kanske om hon har tur kan hon få några engelska slantar som jag ändå aldrig kommer få någon användning för.

Först och främst ska jag ringa till min käre man.

Har kollat på massa bilder från back in the days och jag kan inte riktigt fatta att det här är Leo. Den här lilla rosa råttan. Fy fan vad söt.


Sju veckor, sju veckor, sju veckor..

Jag vill också ha vårkänslor. Jag vill också kunna sitta på en uteservering och käka utan att få köldskador.

Igår kom massa tjejer hit och vi käkade lite sen drog vi in till Wollmars och drack lite öl och svepte en jäger. Sen blev det långpromenad med Johanna och hennes stekiga man som guidade oss runt ungefär hela söder. Slutade inte med att vi gick in och satte oss på en mysig bar och sippade cosmopolitan. Det slutade med att de kilade hemåt och jag drog till Oj Oj Oj (lustigt namn tyckte jag fö.) och mötte upp Mikaela, Denice och Peter mittbena.

På vägen hem ringde jag Ri och jag blev inte ledsen efter vi hade pratat utan jag var mest glad. Jag har ju snart vart i Sverige i en vecka så jag börjar väl vänja mig.
Ikväll ska jag fota massa kläder, min stereo, skivor o lite sånt som jag tänkte slaska upp på tradera. Hoppas jag får in några slantar!



Jag saknar mina bästisar! Men snart kommer dom till Sverige och kelar med mig. En och en halv vecka kvar. Göttigt.

Min min min

Nej nej nej Frida deppar aldrig. Hon är thai. hon tappar aldrig ansiktet.

Deppade sönder rätt hårt igår sen frågade Elin om jag ville med ut på en öl. Kunde ju inte sitta hemma o deppa så jag följde med henne och Tove. Slösade ju inga pengar iaf. En rysk gubbe bjöd på öl. Inte så god öl men bärs som bärs. Ikväll ska jag dricka Singha.
Far hade vart på systemet och köpt några få Singha och sa att det är först till kvarn som gäller. Tur att man bor här då.

Ska snart fara iväg till Sickla och lämna in min dator på lagning. Hoppas alla goa bilder på datorn sparas!

Saknar min man och mina katter lite grann. Har lagt upp bilder på facebook och då tänker man ju på Thailand.
Har sökt massa jobb igår och idag för övrigt. Hoppas att jag får något jobb inom kort så jag kan börja dra in stålar. Ska också lägga upp massa kläder och sånt på Tradera. Men det blir nog imorgon.
Ikväll ska några komma hit och käka lite. Synd bara att 3 av mina bästa vänner är så dumma att dom befinner sig i Thailand. Fy för dom!



Min katt är ju den sötaste katten i världen. Dessutom har den det finaste namnet. Min.
Vill snufsa päls nu!

Jävla skit

Nu leker livet verkligen. Jag åkte hem till Sverige för att min kära mor påstod att jag hade fått jobb på posten och kunde börja jobba så fort jag kom hem. Men nej nu ska jag traska runt i det här jävla fitt-landet och frysa arslet av mig i SJU JÄVLA VECKOR innan jag kan börja jobba.

Nu går jag och dör. Seriöst jag orkar inte leva längre när ingenting kan fungera.

Sverige dag 2

Nej det känns inte sådär superroligt att vara hemma. Skönt på ett sätt, inte svettas hela tiden.
Jag hade ju längtat efter tacos, blodpudding och att kunna dricka en kopp varmt te och frysa lite. Men den där koppen med te räckte inte längre än tio minuter och jag slutade inte frysa för det. Det var inte sådär roligt som jag trodde.
Det är så fruktansvärt kallt i det här landet. Det är ju maj för i helvete! Det känns som att temperaturen ligger runt nollan och jag dör lite varje gång jag tvingas gå ut.

Igår vaknade jag halv nio och bakade scones. Sen gjorde jag stan med Fredrik, fikade på Waynes och träffade hans fru. Sen blev det Tensta, spana in lägenheten som såg lite bättre ut än vad den gjorde när jag såg den sist innan jag åkte.
Efter Tensta blev det en oskuld som spräcktes. Denice och jag gick på Systemet och köpte Singha som vi sen åkte hem till henne och drack och käkade mumsiga knäckemackor.

Nu håller jag på att tvätta. Tror att första maskinen ska vara klar när som helst. Vaknade ju tidigt i morse med. Sen ska jag handla lite, försöka fixa min dator och ringa Posten. Back to reality, in deed.

Jag är ganska splittrad. På ett sätt vill jag bara sätta mig på ett plan till Thailand igen men på ett sätt inte. Enda anledningen till att jag vill åka dit är väl egentligen att jag saknar min man ganska mycket. Eller saknar, det är mest det att jag tänker på hur lång tid det kommer ta tills vi ses igen. Nu har vi ju inte varit ifrån varandra så länge men jag vet att det kommer dröja. Det gör mig lite ledsen i ögat.


Jag ska nog gå och klippa lugg igen nu. Har ångest över om jag ska färga mitt hår. Har ju inte gjort det på ett år.

Fy vad kallt

Ha ha ha. Tillåt mig att skratta åt någons första maj-skämt (förmodar jag). Att det inte alls skulle vara kallt i Sverige och att temperaturen skulle ligga och dingla uppe vid 20 grader. Elva fecking grader var det när jag tog mina första steg i Svearike. Antar att det är ännu kallare nu framåt natten.

Flygresan var superrolig. Skrattade så jag grät. Typ.

I Bangkok träffade jag på Patrik och det gjorde ju resan liite roligare. Var inte helt ensam i Peking i sju timmar. Shoppade galet med Patrik istället. Köpte hem en saftig vodka!
Grinade sönder rätt rejält varje start och landning.

Men nu är jag iaf hemma, har duschat och ska snart sussa i en säng. Ser dock inte fram emot att sova helt själv men jag ska gosa med min gose-apa (inte Ri då utan mitt gosedjur).

Hej da

Uschabuscha snart aker jag till Sverige.
Igar kvall hade vi en liten avskedsmiddag for mig. Jag och Stella och vara man. Alltsa Koko och Ri. For Stella har ju gatt och skaffat en ny kille, eller iaf en ny liten familj. Hon har borjat hanga hos oss och vi har adopterat henne som ett litet fosterbarn. Mys.

Snart ska vi bege oss till Krabi town och jag ska inhandla ett par nya skor. Behovs eftersom mina vita ska fa dyka ner i en plastpase och dumpas vid vagkanten sa sopbilen far komma och ta dom.
Kanner mig lite ledsen i ogat over att lamna Ao Nang. Min lilla semester har blev ju lite langre an vad jag anat och nu ar det slut pa det roliga. Verkligen. Hem till verkligheten. Ensamheten. KYLAN!

Nej nu ska jag vara glad och satta mig utanfor och vanta pa att min kompis ska komma hit. Gissa vem! Stella jaa. For jag har ju sa javla manga kompisar har just nu sa det var en ruskigt svar fraga.

Hoppas att jag inte dor pa flyget och om jag gor det sa hoppas jag att dom jag alskar vet om att jag gor det. Och andra vet om att jag inte gor det. Puss o kram. Tjipp o hej!

RSS 2.0