tsunami pa vag

Lilla Mathilda det ar ingen javla orkan har. Det borde val anda jag veta! Daremot har jag lite pirr i magen... Vid frukosten ringde det pa emmys mobil men hon vagrade svara (for det kostar om man inte har thai nummer mohahah). Det skulle hon gjort for nagon minut senare kommer ett sms:
Det ar en tsunami pa vag mot er. Hall er borta fran havet
Kanns ju inte for javla latt att halla sig borta fran havet nar man bor pa en liten o som heter koh samui. Sa nu har vi bokat elefanter som ska klattra oss upp i bergen om nagra timmar. Hoppas verkligen att tsunamin ar over nar vi kommer ner.

Nu borjade en man vissla i en visselpipa!!! OOOOOOOOOOH shit vi maste nog rusa upp i bergen pronto!! Min kista borjar kanna av oroligheterna och ville satta sig pa toan och klamma. Ah nar vagen skoljer over oss kommer anda ingen marka att jag har skitit pa mig.

Sa om jag nu dor. Hoppas att vissa vet att jag alskar dom och att andra vet att dom inte far en gnutta karlek av mig fran graven.

KYSS!

Ps. Nar jag dor och nagon hittar min kamera behover jag inte vara radd att mina bilder ska spridas over hela varlden. For det gar namligen inte att komma at mina bilder langre. MIN KAMERA HAR BLIVIT FORSTORD AV LAOS SUPERFITTIGA DATORER!!! Alla datorer i laos kan verkligen pilla upp nat i roven tills det gor for javla ont.
(arg frida)

Bangkok

Om Emmy nu var gravid sa ar hon antagligen inte det langre, eller sa kommer det komma ut en ruskigt missbildad unge efter gardagens alkohol. Som vanligt kanner jag mig inte alls sarskilt obakis.

Vi skulle checkat ut fran vart lyxhotell klockan tolv men vaknade fyra minuter over tolv. Sa det blev annu en dag har. Vi missade ocksa frukosten!! Men vi la oss iaf vid poolen och da markte man att det ar regnperiod har for det borjade regna sa in i bomben. Alla flydde, vi med. Vi kollade pa The Day After Tomorrow pa tv och kakade chips.

Lycky me, jag har fatt lon fran posten. Nu kanske jag overlever en vecka till har. Det borjar svida i plankan, speciellt har nar man bor mitt pa khao san road och det finns prylar och klader att kopa overallt.
Men idag har jag bara kopt en superlang tungpiercing som graver sig in i gomen pa mig och ett orhange som ar tva millimeter for stort sa nu ar det bara att borja toja lite mer.

Imorgon drar vi till Koh Samui och pa vagen kanske jag hinner traffa Stella en snabbis. Men antagligen inte for det ar supertidigt pa morgonen...
Sen blir det full moon partyyyyy!!! Hoppas jag overlever.

SAWADEEKAAAAAAAAAA

Bye bye Lao. HELLO THAILAND!!
Antligen ar jag inte den enda i familjen akerberg som aldrig har varit i thailand. Det kanns gott! Sa nu sitter vi har pa vart lyxhotell pa khao san road och steker i var underbara air con som inte droppar vatten (som i Lao). Den har dagen har spenderats i var underbara pool som ar pa taket, ja du laste ratt: PA TAKET!! Utsikt over hela Bangkok. Ja vi lever lyxliv!

Vi ar dom stekigaste backpackers som finns i hela sydostasien. Jisses vad det svider i plankan att betala 100 kr per natt for detta men Lao ar sa billigt att man nastan far betalt for att skita.
Apropa det.. Allt jag kakar rinner bara rakt genom mig, sa fort jag kakar nagot blir jag skitnodig och skiter ut det. Inte bra, Emmy ar arg pa mig for att hon tror att jag ar en tjock anorektiker som inte vet att jag ar anorektiker annu. For jag blir matt efter bara nagra tuggor mat.
Emmy daremot ar gravid, hennes tuttar at bomber som gor ont plus att hon ar hungrig hela tiden. Vi misstanker att det har skett en omedveten befruktning i poolen i Vientiane. En ensam spermie har sokt sig in i Emmys murra och byggt bo, bestamt sig for att stanna.

Sa snart kommer Emmy vara en mamma/!!


Tillbaka i Vientiane, svett

Nu har vi lamnat Vang Vieng. Fick inte det avslutet jag ville ha. For jag var en dum javel, fy satan. Usch jag vet att jag hade kunnat gora nagot at allt det har men nu kan jag inte det.

Hur som helst. Tubing AR SKITKUL men inte for alla. Speciellt inte for den dar killen som dog!!! OJ DAAA vad agda ni blev dar hemma nu...

Hur som haver, Vientiane ar en stad som inte bor kallas for stad. Det ar en lite storre by an Vang Vieng som ar tiny tiny.
Igar nar vi lamnade Vang Vieng ville jag do. Jag har nog aldrig varit sa bakis i hela mitt liv, borjade dagen med att spy galla och grata lite for att jag tyckte sa synd om mig sjalv. Sen lovade jag mig sjalv att aldrig dricka mer, sen at jag ett chips och spydde ett chips plus galla. Sen duschade jag och dog nastan av anstrangningen.
Sen lag jag pa en restaurang i tre timmar och vantade pa att en buss skulle komma och hamta upp oss for att kora oss till Vientiane.
Val har ville jag do annu mer, at nagra gurkbitar sen lyssnade jag pa pang prego i min sang. Plotsligt kandes allt en aning battre, sen fick jag sms av Lisa och hon sa de finaste orden jag naggonsin last:
Jag hoppas du kan forestalla dig att jag haller upp dit har (nar jag spyr da).

Sa jag somnade med en gnutta lycka i kroppen.
Imorgon blir det BANGKOK!!!

Kommer vara hemskt att lamna vang vieng, klump i magen

Tjoho (vadligt trott).
Tubing tar pa ens krafter kan jag lova. Tredje dagen igar och nu ar vi sa doda att jag onskar att jag verkligen hade dott under den lilla incidenten igar.
Vi har traffat roliga manniskor och djur, speciellt emmy.
Igar nar vi skulle aka hem med vara ringar blev det plotsligt sa morkt att vi inte kunde se varandra och vi kunde inte heller hora varandra nar strommen var som starkast. Vi visste inte vart vi skulle eller vart vi var. Jag var full och trott och horde emmy ropa att jag skulle simma ut fran strommen som drog mig ner mot vientiane. Jag paddlade allt vad jag orkade med min ena flipflop (den andra forsvann pa vagen). Men det gick inte sa jag la mig pa mage och paddlade med hel kroppen, strommen akte ratt in i min mun sa jag borjade andas in vatten och hosta.

Jag trodde att jag skulle do och fick panik. Jag tankte inte pa nagon dar hemma. Allt jag kunde tanka pa var att overleva. Som tur var gjorde jag det, pa nagot satt fann vi varandra dar i morkret och akte in till kanten. Vi klattrade genom en djungel och hittade en tuktuk som vi tog tillbaka till byn och lamnade vara ringar.

Annars ar tubing det roligaste som finns. Aka vattenrutschkana och sla sig sa hart att armbagarna bloder, skara upp fotterna for att det ligger vassa saker i leran som man ramlar i, upptacka sar och blamarken over hela kroppen dagen efter och inte veta vart dom kommer ifran. Aka lianer tusen meter upp i luften tillsammans med en svettig bartender, men man orkar inte riktigt sa man tappar taget och gor ett faceplant rakt i den bruna floden.

Jag vill aldrig lamna Vang Vieng men tyvarr maste jag gora det imorgon. Maste bara fa ett avslut har, jag vet hur men jag vet inte om det kommer ga.. Maste verkligen gora en viss sak!

Nasta stop: massage

Tjoho nu ar jag i vang vieng. Imorgon blir det tubing, om emmy kan komma over sitt lilla utbrott hon fick alldeles nyss. Datorerna i det har landet ar val inte direkt kanda for att vara av den basta sort kan jag tanka mig. Det gar aldrig att ladda in bilder i datorn men idag tankte vi gora ett forsok.

Det slutade med att emmy rusade ut harifran och har sitter jag kvar sjalv. Det funkar inte att stoppa in minneskortet i datorn, det star bara att det ar virus sa en hjalplos lao skulle hjalpa henne.. Slutade med att hon borjade koka och sa att han hade raderat alla hennes bilder. Lite synd.

Idag dog vi av svett nar vi klattrade upp for en tusen mil lang trappa upp till en iskall grotta som vi traskade runt i. Sen gled vi hela vagen ner for trapporna for det borjade aska och vi ville komma ner fort.
Dar nere hittade vi varldens mysigaste lilla vattendrag med illblatt vatten. Det var superkallt och skont. Sa vi hoppade runt dar med tva laosare och badade och forsokte att inte svettas.
Undra hur det blir med svett imorgon. Forst ska vi till massa grottor (=mucho svett) och sen ska vi tuba (=mindre svett).

Nu ska jag nog kila ivag och se vart emmy tog vagen. Snalla gud gor sa att inget har hant med hennes tvatt for da kommer helvetet braka loss pa allvar.
Nu galler det bara att komma ivag fort och fa en harlig oljemassage :D

Damp

Sag att ett visst Plahn hade kommenterat om Fraga Olle-dokumentaren. Det gor mig.. GLAD! Som jag har vantat pa att fa se den, jag hoppas verkligen inte att du har kollat pa den utan mig Mathilda!

Idag aker vi till Vang Vieng da. Emmy ar en riktig argbigga!! Jag ar nastan radd for henne, jag forstar verkligen hur Elin kande nar vi var i England. Men det har ar nog varre.
Det gar inte att prata med manniskan. Hon HATAR Laos. For att det ar sa mycket problem har, inte for att det ar m,er problem i det har landet an vad det ar i Sverige eller Malaysia. Jag antar att det ar for att hon bara kakade en yoghurt till frukost. Vilken mamma jag kanner mig som.

Nu ska jag satta in pengar pa hennes konto eftersom mitt bankkort vagrar fungera nagonstans. Hoppas hon blir lite glad av det. Annars far jag val skrapa ihop lite pengar sa jag kan kopa pringles eller oreos till henne for da blir hon glad.

Tjipp o hej


Imorgon lamnar vi Vientiane

Javla skitapa. Skrev precis ett tusen mil langt inlagg om allt vi har gjort har men sa forsvann det for internet i de har landerna gar fan inte fort och funkar aldrig som dom ska. Men sen kostar det ju ocksa 1000 kip i minuten sa man ska val inte klaga.

Men iaf. Vi svettar sonder har. Idag har vi vart pa marknad, akt tuktuk som nastan gick sonder for vi ar sa tjocka jamfort med alla lao manniskor. Jag har kopt en ursexig manlig gucci planbok for endast 100 000...
Emmy blir sa arg pa mig varje gang jag ska ta upp pengar ur min mini planbok sa hon tvingade mig att kopa en riktig. Tyvarr kan man inte fa nagot i det har landet utan ett snyggt gucci, prada, lacoste, luis vuitton osv marke pa.

Igar var vi och mediterade med munkarna. Kandes lite lustigt for man gick runt och mediterade och vi svennar kande oss lite udda. Men det var kul. Mitt i djungeln. Och nar vi gick runt dar borjade det klinga i nagra klockor och alla hundar som var runt templet borjade yla som vargar och vi bara kollade oss omkring men alla andra befann sig i trans.

Idag var vi vid poolen igen. Det var lite mer folk den har gangen men man kanner sig anda valdigt uttittad. Vi leker att vi ar kandisar och att det ar darfor alla glor pa oss :D

Men imorgon bitti drar vi till Vang Vieng. Lisa, jag tror inte tubingen ar sa kul som du tror! Men det finns andra harliga saker att gora dar... Vill man veta vad ar det bara att fraga Emmys farfar for det har hon skrivit pa hans vykort. Han kommer do av chock.

PS. jag tror att laoen bredvid mig mokade nyss for det STINKER har.

Imorgon lamnar vi Vientiane

Hoola bandoola!
Mycket kan man saga om bade Laos och Malaysia.. Men inte fan gar det fort har! Har val vantat i 20 minuter for att komma in pa den har sidan.

Idag har det varit svettattack pa mig. Vi vaknade och kakade frukost (WASA KNACKEBROD SOM VI HAR HITTAT I EN AFFAR HAR!!!) och sen akte vi till en marknad dar jag fyndade en planbok, akta gucci for 100 000 kip. Fett billigt for att vara gucci, fett dyrt for att vara en planbok. Jag hatar att pruta.
Sen kopte vi mat och ett linne som ar storlek minilao efter tvatt kan jag tanka mig. Men jag behover klader som jag inte dor i for jag anvander samma klader varje dag. Inte sa hygieniskt med tanke pa hur javla mycklet man svettas.
Vi har ocksa kopt bocker, sa nu behover vi inte lasa langsamt langre.

Sen efter det dog vi sa vi akte till poolen och idag var det mycket manniskor. Eller mest lao manniskor som sitter och roker och tittar pa en nar man solar och badar i sitt eget svett.

Imorgon aker vi till Vang Vieng. Men jag tror Lisa ar den som mest ser fram emot det, jag ska aka lite for din skull Lisa. Men jag tror inte det ar sa kul som du tror.
Lite laskigt eftersom det ar monsun, da aker vattnet fyra ganger fortare i floden sa risken att man dor ar annu storre nu. Men vi gillar att leva lite farligt, annars skulle vi inte aka tuktuk har. Jag menar dom gar typ sonder for dom ar inte byggda for vara flaskiga rovar.
Nar vi akte till templet och mediterade igar klagade chaufforen pa oss att vi var sa feta att hans tuktuk blev helt sne och hjulet ville typ ramla av.
Men vi tar inte at oss! Ikvall ska vi kaka pizza. MUMS.

Vientiane, Laos

Nu har vi lamnat landet med ackliga taxichaufforer, agressiva och otrevliga servitriser, resturanger utan alkohol forutom i chinatown, landet dar alla gar runt med munskydd sa man kanner sig som varldens smutsigaste sa man bara maste hosta lite svininfluensa pa dom. Ja: Malaysia.
Nu ar vi da i Laos. I Vientiane. Det var lite svettigt att aka hit for vi var ju tvugna att ljuga och saga att vi skulle flyga till thailand efter tva veckor och massa sant skit for att vi skulle fa visum. Men det var nemas problemas. Den har gangen behovde jag inte ens sitta i karantan som jag fick i Kina. Trots att jag var sjuk.

Men vi bor iaf pa ett sexigt guesthouse, inga kackerlackor har inte! Vi har till och med AC PLUS FAN! Enda negativa ar val att dom laser halv tolv pa natten.
Igar kvall satt vi vid floden och drack Beer Lao och kakade ris. Sen gick vi och kopte rysk vodka, mucho billigt och sa drack vi lite sen akte vi till Vientianes coolaste nattklubb (som stanger ETT). Dar bowlade vi, forsta gangen var det jamnt men emmy vann. Andra gangen slutade med att jag hade typ 60 poang och hon 6.

Nu regnar det lite har. Skont. Det ar battre att vara blot av regn an av svett. Dessutom ar det har regnet sa milt jamfort med det pa langkawi sa vi marker inte ens att det regnar. Det enda jobbiga ar att vi ska och meditera med ett gang munkar om en och en halv timme och da vill man inte ha regn.

Aven har kommer vi fastna langre an vi vill. Jag maste skaffa visum till Thailand men tyvarr har bara ambassaden oppet pa vardagar... JAVLA SKIT. Den har staden ar ju inte for rolig om man sager sa.
Igar hyrde vi cyklar och cyklade runt hela vientiane. Kan ju saga att det inte finns mycket mer an tempel har. Vi svettades nagot sa vi akte till en pool och skulle bada. Vattnet var gront men vi badade anda. Sen kakade vi mentos och kollade pa nar ett gang laoiter tranade framfor oss.
Vi var ocksa i ett tempel nar vi var och cyklade. Da kom det fram en valdigt vanlig buddhist och klappade pa min murra. Det var inte sa harligt sa vi gick darifran.

Fett med soft shurda

Shu bre. Dags for en liten update har nu. Emmy sitter och rapar sonder internetcafet, nu fick jag en rysning. Det verkar som att vi ar stuck i KL. Sist jag skrev satt jag och vantade pa bussen/farjan fran langkawi. Sen kom vi fram till Pulau Perhentian Kecil. Dar var det fullt med turister!! OCh vi var ovana och sa dumma saker pa svenska, vi sag aven for forsta gangen en singelkille nar vi satt och kakade. Sjalvklart blev jag lite for till mig och langade varsta moken. Synd. Efter det var det torka pa killfronten. Men vi hade tur, det fanns andra killar som kom efter incidenten. Sa vi traffade en jattejobbig turk som vi hangde med, tvingade honom att kopa shisha till oss som vi satt och rokte och drack bilig vodka fran Langkawi. Sen sov vi, solade och stekte i var glassiga bungalow. Nasta dag gick vi till en mysig bar pa stranden, det harliga har ar att dom typ inte serverar alkohol nagonstans sa man far ta med sig sin egna dricka och det sparar man en javla massa slantar pa. Da traffade vi tva tyskar, Tim och Breezey som vi hangde med. Jag lyckades aven tvinga dom att folja med pa snorkling dagen efter. Det var lite mer vart an var round island trip pa tioman island ka jag lova. Vi sag massa laskiga fiskar och batforaren gillade att mobba oss sa han kastade massa brod i vattnet sa alla fiskar flockades runt oss sa vi skrek tills vi var helt andfadda. Han stod och skrek for han skrattade sa mycket. Sen akte vi till ett stalle dar det finns massa hajar sa vi simmade runt med hajarna, dom var typ 10 meter ifran oss. Sen simmade vi med skoldpaddor. De var sa snalla att man kunde ta tag i deras skal och rida pa dom under vattnet.. Eller inte. Sen hangde vi med tyskarna och en valdigt fraknig britt resten av tiden. Nu ska vi pa kvallsmarknad och shoppa. Fast det kommer inte ga nu eftersom vi maste stanna i KL langre an vad vi trodde. BLAAAA.

RSS 2.0