Men det känns att det ligger regn i luften

 
Tråkigt väder vi har va...
 
Det enda tråkiga med vädret här är att väderprognosen inte stämmer för fem öre. Varenda gång jag går in på yr.no och kollar vädret så står det att det regnar och är 26 grader kallt.
 
Sanningen är att det har inte regnat på år och dar känns det som och det är så jäkla varmt och fuktigt att man önskar att kylskåpet var större så att man kunde krypa in och spendera dagarna där inne.

Igen kanske?

Som ni ser så kan man inte gräva i mitt arkiv längre.
 

Jag har fått NOG av blogg.se på riktigt nu. Varför ändra i min blogg hela tiden??
 
Ska flytta till wordpress så fort jag bara kan.. Vill dock ha med alla mina inlägg men blogg.se suger så jävla hårt att de inte ens kan hjälpa med det.
 
Hur som helst ville jag lägga upp en video som jag är osäker på om jag har lagt upp. Kan ju inte gå in i arkviet och kolla om jag har det eftersom jag inte har något arkiv längre.
 
Men här kommer den.
 
 

Nu vänder vi skiten

Igår hängde jag med Ella nästan hela dagen och förpestade hennes liv. Klagade på ALLT och var en gnällig svärande barnrumpa för jag behövde få allt ur mig. Sen sa jag att nej, nu åker jag och fixar min käft och vänder på skiten. Gör det här till något bra istället.
 
Var dock lite besviken för att jag inte vet vart jag kan fixa min mun men jag kan nog lära mig att leva med det tills det går att fixa. Det kunde vart värre. Vart tog den Frida vägen som alltid sa så? Hon är på väg tillbaka.
För jag har det ändå bra.
Igår när jag ville spy på allt så kom min älskade och pussade mig på huvudet och kramade mig och då tänkte jag att jag har det faktiskt väldigt bra. Det här är bara små skitsaker som jag låtit göra mig upprörd.
 
 
Sen mixade jag till en ruskigt sur shake och tittade på Californication och lutade huvuden ihop med min kära.
 
 
Sov ut ruskigt länge idag och rostade mackor med jordnötssmör och sylt på till frukost. Mixade ihop ännu en sur limeshake. En moppe gled in utanför huset hörde jag, hörde även en tuta. Kollade ut. SÅG RYGGEN PÅ BREVBÄRAREN!
 
Jag har fått paket!!!
Äter även god frulle!
Där kan ni också ana mina converseskor på naglarna.
 
En dålig sak leder ofta till en serie dåliga saker. Men sen brukar en bra sak komma och ändra på allt. Nu hoppas jag bara att det fortsätter vara bra för jag är på bra humör nu.

Kom igen

Såja, nu har min lilla tandställningstråd som jag har fastlimmad bakom tänderna lossnat halvt och den river sönder min tunga som blöder och min läpp fastnar i den. Hände igår kväll men jag var tvungen att stå ut eftersom man inte kan åka till tandläkaren klockan sju på kvällen.
 
Har efter skolan idag åkt runt i Krabi town för att hitta någon som kan limma tillbaka den på mig. Men alla kliniker jag gått in på utom en har saknat tandläkare. Den sista kliniken hade ju då en tandläkare men han sa att det inte var några problem.
JO sa jag. En jävla massa problem eftersom ALLT jag äter fastnar där fast det tycker jag är skönt för då slipper jag skära upp tungan och fastna med min lilla läpp där. Men han ville inte limma fast tråden. För det var ju inga problem.
 
Gav upp. Ville döda någon. Har ju just nu inte så mycket flax.
 
Åkte till Ao Nang och tänkte att jag får väl åka till den där jävla dyra kliniken ändå för snart börjar jag gråta av frustration. Min tunga gör så ont och svider.
 
Men NEEEEEEEEEEJ de har inga tandläkare i Ao Nang under lågsäsongen. De ville skicka mig till stan. Åkte hem. Bad Ri ringa tandläkaren och fråga när jag kunde få en tid där. De kunde inte fixa min käft eftersom de bara var vanliga tandläkare och kunde inget om tandställningar.
 
Snart går jag till seven eleven och köper superlim och limmar fast skiten själv.
 
 
Vaaaaaaad skaaaaaaaaaaa jaaaaaaaaaag göööööööraaaaaaaaaaaa???????!!!!!!!
 
 
 
Och just det angående min läxa. Kom på att jag kunde spela in på datorn så satt här till sent igår kväll och spelade in min lilla intervju. När den var klar så var mitt USB minne borta (inte sett det sen vi flyttade) och jag kunde inte lägga över det på ett minneskort.
 
 
Om jag inte uppdaterar på ett tag nu så vet ni varför.
 
Alltså för att jag antingen har gett upp och gått och dött, blivit luspank och svält ihjäl eller så har bara ännu en sak inträffat som hindrar mig.
 
HEJ DÅ!!

Det ska va gött å leva

Igår hade jag myskväll med mig själv, en utsökt limeshake och en liten dessert från marknaden som skulle vara sött sticky rice med cocos på.. Var även limeleaf eller något sånt på så det smakade mat. Inte alls gott.
 
Målade dock mina naglar som converse skor..
 
Kan dock inte visa bild på dem eftersom MIN JÄVLA KAMERA HAR GÅTT SÖNDER. Ri hade med sig min kamera till jobbet igår och när han kom hem så sa han att den bara hade lagt av. Laddade den och när jag satte på den i morse så flimrar bara skärmen, det går inte att ta bilder och det ser ut som att det är vatten bakom skärmen.
Mm, fint. Vattenskador på min vattentäta kamera.
 
Kul att vi ska åka på semester om lite drygt tre veckor.
 
Som att vi inte har nog med utgifter just nu. Vet inte om jag nämnt det men Ris gamla mobil som jag måste använda nu eftersom min är stulen.. Ja, högtalarna har gått sönder på den så jag kan inte ringa. Kan endast använda den som en klocka samt att skicka meddelanden.
 
Vill ni veta vad min läxa till imorgon är? Jo, jag ska intervjua någon och spela in det. HUR?!
 
Just nu är Ri också iväg med min moppe eftersom bakbromsen har gått sönder. Igår när jag var på väg till skolan körde en bil ut rakt framför mig så jag var tvungen att tvärnita och bromsen låste sig. Måste byta bromsjävlar och oljan.
 
Nu väntar jag bara på att katterna ska dö, någon jag känner är med om en olycka/blir allvarligt sjuk och att min dator ska gå sönder. Sen känns det som att allt redan har hänt så att jag inte har något mer att oroa mig över.

Här kommer en uppsats på 245 ord om.. BAJS

Det är fruktansvärt varmt här, inga moln på himlen och solen bara STEKER. Lyckades skaffa mig en bränna igår på väg till skolan faktiskt. Hade linne för första gången på länge och jävlar. 20 minuter på moppen och jag var röd.
 
Katterna har gått in i någon slags dvala. Skönt under dagen men de slaggar för mycket så under morgonen när det fortfarande är svalt ute så röjer de sönder huset. Men äter gör de inte. Har köpt massa kycklingklubbor som jag blandat med kattmjölk till dem men de sörplar bara i sig mjölken. Och häver i sig vatten.
 
Mamma fick ett leopardhalsband idag. Hon ÄLSKADE det. Trodde att hon skulle få fnatt men hon brydde sig inte ens när det var pinglor på det. Men de tog jag självklart bort på en gång.
 
Tycker synd om katter som har en pingla runt halsen. De måste ju bli galna till slut.
 
En annan rolig grej om katterna.. De är väldigt dumma i huvudet. Ingen av dem fattar att man kan skita och kissa ute. Tex igår när jag lagade mat och Ri satt i trappen och kollade på så blev han stångad av en panikslagen Bang som kom glidandes in i huset, slirade ner för trappen och flög ner i kattlådan och kissade.
Han var alltså ute och lekte men var tvungen att skynda sig in och kissa.
 
De har ju lärt sig att gå ut ur huset själva (genom den trasiga dörren) men inte att komma in så den här veckan när jag kommit hem från skolan och öppnat ytterdörren så har alla tre skyndat sig till lådan för att uträtta sina behov... Är de tröga eller?
Tycker att det är ytterst konstigt eftersom Mamma verkade vara hemlös, så smal och eländig som hon var förut och hon sket och kissade alltid ute tills för typ en och en halv månad sen när vi skaffade lådan.
 
Nu har vi alltså tre ganska stora kissar som delar på en liten plastbytta. Kan säga att deras skitar är ungefär lika stora som en mindre hästs skit. De kissar floder.. Om de inte lär sig uträtta sina behov ute snart så kommer jag gå i personlig konkurs.
 
(Har provat att ställa lådan ute när dörrarna är öppna så de ska fatta att man får skita ute men då skiter de ändå bara i lådan. Alltså bajar i den.)

Känner mig inte så välkommen här hemma men det skiter vi i nu

Jag brukar väl inte ha ringar under ögonen? Brukar jag det?? Nu verkar det som att jag har det så det är väl bara att matcha min nya goth look med svarta kläder.
 
Har blandat till mig en liten fruktshake såhär klockan tolv på natten. Det lät ganska så högt kan jag lova er. Upptäckte att behållaren som man mixar i har en fet spricka från topp till botten. Kul. Vi har ju haft den i en hel månad nu tror jag så det var väl på tiden.
 
Har inte snackat något med ägaren idag. Har dock snackat med andra och smitt en jävla massa planer. Kan säga att det tog oss typ två timmar att äta middag för vi planerade så mycket. Ser fram emot att bli utkastad härifrån.
 

Ska snart dunsa ner i sängen så högt jag kan. Skola imorgon med. Har gått i skolan typ varje dag den här veckan.

JÄVLA OFLYT HELA TI'N

 
Finns inget mer att säga.

Jävla skit piss fittägare kan stoppa upp sin jävla nyslaktade kossa i RÖVEN!!

Jag gillar det här huset. Idag har vi bott här i en vecka och vi har lyckats komma i ordning väldigt bra. Dock har vi pungat ut en jäkla massa pengar, vi har ju fortfarande tillgång till vår gamla lägenhet i fem dagar till eftersom vi hade betalat hyr där till den sista juli. Men vi har redan lämnat tillbaka nycklarna.
 
Vi har betalat deposit här i nya huset som vi inte får tillbaka om vi flyttar innan tre månader har gått. Vi har betalat hyra för en månad framåt i det här huset för en vecka sen.
 
Vi har spenderat ganska mycket pengar och tid på att måla om och göra det fint här.
 
Häromdagen köpte vi en diskho som vi installerade i köket.
 
Och nu måste vi flytta.
Ägaren kom hit för ett tag sen och klagade på att vi var högljudda igår kväll. Alla som känner oss vet att vi INTE är högljudda. Ri hade ju några kompisar här, de var kanske fyra stycken som åkte hem vid nio och sen var Chart här ganska länge. Men det var bara han och Ri som satt utanför och pratade.
Det var INTE högljutt.
 
Så, ny regel helt plötsligt från ingenstans. Om vi har kompisar här en gång till efter klockan nio på kvällen så åker vi ut med huvudetföre.Förstår inte varför de börjat hata oss. Förra veckan ville de bjuda oss på middag och var så snälla och trevliga mot oss hela tiden.
 
Till saken hör att jag har en del kompisar som bott i den här ägarens hus förut, Stella, Bella, Madde och Denice. Kan ju också säga att Denice brukar vara väldigt högljudd av sig men hon har aldrig blivit hotad att bli utkastad? Ägarens bror/son som bor i huset bredvid oss sa även att det spelar ingen roll om vi inte har en bil att flytta alla våra saker med för om ägaren vill ha ut oss så kommer han flytta allt åt oss.
 
Och sen det som gör mig så jävla förbannad att jag vill kissa på väggarna i det här huset och riva sönder allt och bara dra är att JAG ÄR INTE MUSLIM OCH JAG ÄR INTE GIFT MED RI och om ägaren får reda på det (enligt brodern/sonen) så kommer vi också åka ut med huvudet först.
De har absolut ingen rätt alls att kommentera vårat förhållande. De har INGENTING att göra med om vi är gifta eller inte. De ska inte bry sig över huvud taget om vilken religion jag tillhör.
 
Dessutom bor Denice här med sin pojkvän. Inte man. Stella har bott här med sin pojkvän. Madde har bott här med sin pojkvän. Bella har bott här med sin pojkvän. INGEN av dem är ens muslimer. Om det nu är så jävla viktigt att vara muslim.. Varför fick de bo här och inte vara gifta? Just för att de inte är muslimer eller?
 
Jag är så jävla förbannad och besviken. Vi har desperat letat hus hur länge som helst och nu när vi äntligen hittat ett ställe som vi trodde var bra så blir det såhär. Mitt i lågsäsongen också när vi inte har några pengar.
Vi har ingenstans att flytta.
Eller jo. Vet ju att vi säkert skulle kunna flytta bort till Soi Mao (fyllegatan, där alla alkoholiserade faranger bor, där även ägaren av husen blev skjuten till döds) men jag är inte så sugen på det heller.
 
 
Åh. Jag orkar inte mer nu.

Hur ska jag tolka detta?

Fick en present av Gang, en "beauti drink".. För att..? Jag är så vacker och endast kan dricka skönhetsdrycker? Eller för att jag är så gräsligt ful och han försöker "hjälpa" mig?
 
Tack. Antar jag.
 
Hur som helst så är det så mysigt att ha en veranda! Vi äter middag där ute varje kväll och nu när det är ramadan så äter vi ju så hiskeligt tidigt att vi även brukar ta en liten kvällsfika där ute. Männen dricker kaffe och jag, lilla barnet, får dricka juice eller läsk. Och ikväll var det väl tänkt att jag skulle dricka beauti drink men jag har parkerat röven i soffan och tänker inte flytta på mig på några timmar.
 
Inte ens om någon av katterna får för sig att gnida sin bajsiga röv över köksgolvet IGEN.

Fina grannar vi har

Har vässat gaddarna och är redo att börja gnaga om sisådär två och en halv timme. Hade ju egentligen gett upp ramadan och tänkt att det inte var något för mig för jag blev rädd (smått hypokondrisk som jag är) att jag skulle få urinvägsinfektion av att inte dricka något på 14 timmar.
 
Men så kom grannen hit igår (som även äger vårat hus, han vill man ju gärna inte reta upp) och han frågade Ri vilken tid vi hade ätit frukost för han hade inte hört oss (bra, då vet vi att vi är avlyssnade dygnet runt) och Ri svarade att vi råkade försova oss = ingen frulle innan soluppgången = ingen fasta den dagen.
Grannen sa att han hädanefter ska väcka oss varje dag om han misstänker att vi försover oss.
 
YEY det betyder att det blir fasta månaden ut.
 
Tror dock inte att jag kommer göra det för så fort min hosta försvinner måste jag börja träna igen. Det har redan gått alldeles för lång tid sen jag gjorde det sist och jag har väl redan förlorat alla muskler och den lilla kondition jag lyckats bygga upp men jag vill göra om så fort jag kan igen.
 
Hade förresten prov idag i skolan och jag fick 45,5 poäng av 48. Ganska bra gjort va?
 
SKITBRA GJORT JU!

Life of ramadan

HEJ HEEEEEEEEEEEEJ klockan är kvart i fem på morgonen och jag har precis ätit frukost. Omelett, ris, nam prik med grönsaker och en liten yam nua.
 
Oj oj två minuter kvar av ätetiden nu.
 
Dricker vatten för fullt.
 
Kommer kissa och spy i sängen för magen är så full av vatten.
 
Ska snart sussa igen. Skööönt för mina ögon är knappt öppna.

Vem bestämde att vi skulle sluta gosa?

Igår var jag förbannad som ett litet hårigt svin men det gick över när klockan blev 18.50 och jag fick dricka vatten och äta lite ris. Och sen chips. Och choklad. Och juice. Så har jag varit på superbt humör ända till solnedgången idag.
 
Nu är jag det där lilla håriga svinet igen!!!
 
Åh, jag vill gräva en grop, krypa ner där och aldrig mer komma upp igen. Ta med mig en liten kattunge och lite allergimedicin (så jag slipper dö en plågsam död) och sen ligga där tills jorden går under.
 
Problemet är bara att båda kattungarna har förvandlats till vildkatter som inte kan vara still i mer än tre sekunder och försöker man hålla fast dem så bits de och rivs tills händerna blöder. Ganska mycket energi i de där små kropparna.
Flytten hit har gjort dem så vilda.
 
Hörde nyss en jävla massa rafs och krafs.. Mamma har krafsat bort nederdelen av köksdörren och GRÄVT sig ut så nu är hon ute och svingar sig i lianerna som hänger i träden. Ungarna flyger runt på golvet och äter på en rosa krita...
 
Någon här i närheten som är sugen på att adoptera en snart tre månader gammal kattunge?
Vart tog mystiden vägen?

Här har vi två tröttisar

 
Vi är lite trötta idag eftersom vi fastar. Eller vänta nu. Bang fastar inte. Ända ser han ut som en fladdermus som är på väg att falla in i koma!
Haha kolla vilken jävla påse han är. Åååååååååååh, Frida älskar sin kattpåse. Kolla på honom. Hur kan man säga att han är ful?!
 
(Ri tror ju att han kan snacka skit om mina kissar utan att jag förstår. Hörde när han berättade för sin mamma i telefonen att vi hade en söt honkatt och en hankatt som var ruskigt ful. Konfronterade honom senare och efter det har jag sett honom klappa katterna OCH KÖPA KYCKLINGSKINN TILL DEM?! Det är det jag säger, han är en kattkvinna innerst inne. Ja, kvinna.)

Fyra timmar kvar till ett stort glas kallt vatten

Jobbigt väder. Jag ligger på verandan och flugor kryper överallt på mig, solen skiner och det regnar. Kalla vindar men jävligt kvavt i luften. Snälla du som bestämmer vädret, beträm dig för lite regn och rusk nu.
 
Är jävulskt törstig men nu är det mindre än fyra timmar kvar tills man får äta och dricka.
 
Har haft besök av två män från internetföretaget och de har installerat vårat intenet?! HUUUUH?! Det var ju bara sex dagar sen vi var där och de sa att det skulle ta upp till sju dagar ju.
De höll sitt löfte? De kom INNAN sju dagar hade gått.
 
Är helt i chock men det kan bero på att jag är uttorkad också.

Nu har jag börjat fastan

Hej hej kompizar här sitter jag och fastar! Ja, det är sant! Har fastat sedan klockan fem i morse då jag käkade frukost. Det var en lite udda feeling att kliva upp halv fyra (vi försov oss lite, hade ställt klockan på fyra så maten hade inte ens blitt klar när de började ropa i högtalarna att man inte fick äta längre. Men vi åt ändå).
Efter maten var det bara att polera gaddarna och sova igen men jag fick lite ångest eftersom när jag var ett vårtsvinsbaaaaaaaaaaaarn så hade jag lite problemas med att äta innan läggdags. Om jag åt något och sen gick och la mig så spydde när jag sov. Så helt plötsligt från ingenstans fick jag jättemycket spyångest klockan fem på morgonen men Ri räddade mig.
 
Hade planerat att sova till klockan slog tolv idag så det bara skulle vara lite drygt sex timmar utan mat och vatten den första dagen men jag vaknade klockan tio av att kissarna hade fest i min säng.
 
Så vad ska jag göra nu? Har planerat in lite saker för att få dagen att gå. Men nummer ett är faktiskt att jag ska läsa på så mycket jag bara kan om islam. Muslimer använder ju den här månaden till att skärpa till sig och bli bättre muslimer, lära sig mer om sin religion och jag tänkte försöka lära mig en del jag med. Jag menar, nästan alla jag känner här är muslimer och min pojkvän är muslim så det skulle väl vara en utmärkt idé.
Annars ska jag:
 • Ta en långdusch
 • Klämma finnar och göra ansiktsmask
 • Åka och köpa kattsand så kissarna slipper bajsa på badrumshyllan
 • Kolla på En gång i Phuket
Någon som har några andra förslag på vad jag kan göra för att inte tänka på att jag är törstig?
 
Jag har liksom fått för mig att jag är hungrig och törstig redan nu vilket säkerligen bara är inbillning för i vanliga fall brukar jag ju inte gå upp och käka frukost vid fem..

Tror nog att det är hotseason fortfarande

Det går bättre och bättre med katterna, nu har vi ytterdörren öppen hela tiden och jag låter dem flaxa omkring fritt nu. Kan vara så att jag är lugn för att hela kattfamiljen ligger i dvala. De var ute en sväng på förmiddagen men sen när Annelise, Oliver och Khun kom och hälsade på så flydde katterna (aningen rädda för babyn som jättegärna ville klämma lite på kissarna).
 
Även jag har tuppelurat ute på verandan och sen när jag vaknade såg jag att Ri låg i koma i soffan.
 
Det är oerhört varmt här och jag har läst om regnsäsongen i lonely planet och kan säga att det stämmer inte för fem öre! De skrev att det vanligtvis regnar i fem dagar och sen kan man ha tur med lite fint väder i tre dagar och så håller det på så hela tiden. MY ASS.
Visste jag väl iofs redan men när det väl kommer en skvätt regn så varar det max i någon timme och sen blir det stekande sol igen förutom de där nästan två veckorna i början på juni. Men det är ju nästan två månader sen.
 
Jag önskar mig en liten pool som jag kan doppa min svettiga kropp i.
 
Tycker ändå att det är lite kul att det är så dåligt väder i Sverige med hagel och snö och hela köret när det ändå är så underbart väder här. Ingen som vill komma och hälsa på?

RAMADAN

Tråkiga nyheter ang. ramadan. På grund av kvinnliga "problem" så får jag inte fasta ännu! Jävligt besviken är jag men snart så. Är så jäkla taggad på ramadan alltså.. Förstår inte varför? Att inte äta är ju det värsta som finns?
 
Så även om fastan får vänta ett tag så väntar jag inte med att ÖSA IN MED KUNSKAP I MIN KVICKA SKALLE. Idag har jag lärt mig lite om hur man tvättar sig innan man ber och det bästa med att det är Ri som berättar för mig är att han fokuserar på den roliga faktan. Som att om man släpper en fis efter tvättproceduren så måste man tvätta om allt igen. Men om man fiser på någon annan så behöver inte den tvätta sig, endast den som släppt lös odören alltså.
Såå vad kan vi använda den här roliga informationen till? JO, om man någon gång beösker en moské och ser en eller flera personer gå ut och tvätta sig under själva bönestunden så kan man vara så säker på att personen i fråga lagt av en brakare.
 
Ri ska börja fastan imorgon bitti så jag får se om jag går upp vid fyra och gör honom sällskap vid "middagen" som det tydligen är. Frukosten intas efter solnedgången. Njä, jag har sett honom äta så många gånger förut ändå.

Middag på verandan

Igår kväll GICK vi och köpte fisk och grejer till middagen som vi sedan tillagade på golvet i köket och sedan åt vi ute på verandan. Mysigt att kunna äta ute. Sen kom Gang hit med kaffe så åt vi kaka, fast jag fick vara barn och dricka cola då eftersom jag inte är tillräckligt vuxen att gilla kaffe.
Kan dricka kaffe när det finns sånna där roliga kaffemaskiner.
 
I natt vaknade vi kvart i fyra av att katterna blivit sig själva igen och börjat leka hej vilt. Mamma välte ner två glas i köket som gick i tusen bitar och eftersom det är mina katter så var det jag som fick gå upp och städa. Vill ju inte att de ska skära tassarna.
 
Idag är det ruskigt varmt och jag tänkte ta en dusch och sedan åka till stranden och sätta mig i en sån där liten hydda och plugga lite. Har inte hunnit plugga något alls den senaste veckan och nästa vecka är det skola varje dag (eftersom det inte vart någon skola den här veckan) så jag måste läsa in mig lite på vad vi tidigare gått igenom.

Husmor tycker till om nya lyan

Det tog cirka tre timmar från det att jag vaknade i morse tills jag kom igång och började bete mig som en riktig husmor. Har rastat kissarna, diskat, tvättat och... bakat en UNDERBAR chokladkaka/browniething med kaffeglasyr.
Mm, Annelise sa att hela familjen ville komma och kolla på huset ikväll så det passar ju utmärkt. Jag vill moffa den där feta kakan nu, den perfekta blandningen av kladdigt och fluffigt. Vad jag skryter om mina kunskaper i köket idag. Gött.
 
Har kommit på lite bra och dåliga saker med att bo här. De dåliga är:
 • Ibland kommer det bajslukter i badrummet/köket
 • Jag oroar stjärten av mig när katterna går ut
 • Ingen takfläkt i vardagsrummet (ingen annanstans heller men det är där jag är van att ha en)
 • Jag kan inte gå omkring naken hemma längre, fönster överallt!
 • Jag är rädd för grannen (kul historia, Ellas gamla chef som Ella började snacka jättemycket skit om i söndags, hur lat hon är och sprider rykten osv. SEN upptäckte hon att grannen var hemma med fönstret öppet. Hon kan engelska.)
 • Inga tevekanaler ännu
Men det var allt. Här är det positiva:
 • Planlöööösningen. Inte som alla tråkiga vanliga thaihus som hyrs ut
 • Väggarna i vardagsrummet, träreglar överallt så man kan pryda väggarna hur lätt som helst, sen sitter det spikar överallt så vi behöver inte ens spika för att hänga upp något
 • En stoor veranda där man faktiskt kan umgås, hade inte så i radhuset
 • Många eluttag i köket
 • Rinnande vatten i köket, måste bara köpa en diskho.. hehe
 • Det är nymålat och fräscht överallt
 • Fönster överallt! Frisk luft även i sovrummet, så det behöver inte förvandlas till en gaskammare a la Hitler på natten
 • Handfat.. alltid önskat mig ett
 • Varmvatten, även fast Denice gjort mig rädd igen nu. Har ju haft lite fobi för varmvattenberedare sen ett svenskt par dog här i Ao Nang förra året för att det var fel på varmvattenberedaren men jag hade precis börjat vänja mig vid tanken på att kunna ta en varmdusch nu. Får vänta lite till.
 • Allt speeejs. Kissarna har görskoj när de ramlar i den lilla trappen
 • Huset är upphöjt från marken = mindre risk vid översvämning
 • Och sen det bästa av allt. Min framtida läshörna!
  Vi har ju en liten extradel av soffan som vi förut inte visste vart vi skulle göra av men den passar perfekt i en liten vrå här. Behöver bara fixa en lampa som går på batteri samt en planka som jag ska måla och spika upp på väggen som ska bli min bokhylla. Ja, jag ska göra en hylla! Äntligen.

Wow, blev lite drama här när jag väntade på att bilderna skulle laddas upp. Jävla fettokissen som bor här KOM IN I HUSET för jag hade dörren öppen så jag flög upp ur soffan för att jaga bort honom. Mamma kom skuttandes efter mig med rygghåret rakt upp. Sen satt de där utanför och kollade på varandra ett tag tills Mamma började yla och fräsa och efter ett tag blev hon attackerad av äcklet igen. Men jag försvarade henne och sprutade vatten på honom genom fönstet efter att jag tagit in Mamma.
Jag tänker att det är bra att de får träffas varje dag och vänja sig vid varandra.. Har jag rätt? Jag vill ju avbryta när hon blir attackerad men det är väl bra om de fräser lite för att sedan bli vänner? Är det så det går till?

Jag är nog en liten asiat ändå

Hejsan ville bara meddela att riset ni ser på bilden är PERFEKT. Mitt lunchris som jag just nu sitter och gnager på, perfekt tuggmotstånd utan att vara hårt och absolut inte rissoppa som Ri visst tillagade igår kväll?
 
Trodde att det var jag som var vikingen och han riskäkar'n men fel hade jag.

Jag har överlevt natten

Internet fungerar fortfarande men det är väldigt segt. Men bättre än ingenting ju! Undrar bara om det här nätet alltid är öppet och tillgängligt för då känns det ju dumt att vi ska betala för att ha vårat egna internet. Fast det är ju mycket snabbare. Och sen kom jag på att det är okej nu men sen när Ri också kommer och använder det här så blir det ännu segare.
Bättre att ha vårat egna som bara vi använder för då får vi supersnabbt.
 
Har sovit första natten här nu då. Ville gå och lägga mig klockan nio igår kväll för jag var så trött men lyckades hålla mig vaken en timme till och äta middag. Så det var inte så konstigt att jag gick upp före åtta i morse.
Tråkigt väder ute, har regnat under natten så jag är lite osäker på om jag kan tvätta.
 
Vet inte riktigt vad jag ska göra. Kanske laga till en riktig frukost. Just ja, jag sa till Ri att jag skulle göra en inflyttningstårta till oss. Får väl göra det då. Ska väl försöka rasta katterna också, de har nu varit utanför dörren allihopa men lilla djungelpojken började yla när de var ute så de sprang in och gömde sig.
 
Just nu ligger detta och skvalpar i kaggen på mig
Idag är ju egentligen första dagen av ramadan och jag har ju bestämt mig för att prova men det blir imorgon för då är Ri ledig så kan vi laga frukost tillsammans klockan fyra på morgonen.

Nu bor vi alltså i hus

Yey har lyckats hacka in mig på någons (olåsta) internet och jag hoppas att det fungerar ett tag till. Försökte tidigare idag men då var det ingen mottagning men nu så.
 
Så jaa nu har vi flyttat!
 
Känner mig som en klubbad bäver, svettas gör jag, trött är jag och så oroar jag mig för kissarna. Mamma har redan blivit attackerad av en ful fet jävla jättekatt när hon gick utanför dörren för att kolla läget. Tur att hon föredrar att bajsa i lådan för hon är inte så sugen på att gå ut mer nu.
Annars har de legat däckade på golvet hela bunten sen vi kom hit. De fick vara instängda i sovrummet när vi flyttade och så fick de komma sist till huset (åka bil i en bur vilket INTE uppskattades) och när de kom hit stängde jag in lilla familjen i badrummet tills alla lämnat huset. Då fick de gå på upptäcktsfärd.
Lite rädda och försiktiga är de.. Sover hela tiden och jag fasar för natten då de antagligen kommer försöka göra av med sin överskottsenergi... Oh.
 
Allt har annars gått bra med flytten. Har inte lyckats laga den lösa plankan i väggen ännu men det kommer väl.
Som jag sa till mina flyttgrabbar, det här är en thaibil. Sånt här ser man inte i Sverige. Jävlar vad vi packade bilden full alltså. Fick med hälften i första lasset men det blev ändå tre omgångar för att få med hela vårat lilla zoo med katter och fiskar.
 
Endast en sak har vi glömt i lägenheten. Ett lysrör som vi ska sätta upp här i köket så det måste vi åka och hämta nu. Sen blir det middag!

Toaletter är lättare att böja

Mina kissar är ju mina barn som ni säkert redan förstått och de är så jäkla finurliga alltså! Satan vad de INTE hjälpt mig att flyttpacka igår och idag. Jag och Ri började lite smått att packa ihop i köket igår kväll så vi lindade in glas och tallrikar i tidningspapper. Herrejösses vad skoj det var för kissarna.
 
De gick bananas och flög runt i hela köket och välte allt, kröp in i alla påsar och hoppade ner i alla kartonger. Skitskoj. Bang har även provlegat i alla väskor som jag packat saker i, jag lägger mina kläder på honom så kryper han upp och lägger sig ovanpå igen tills nästa plagg begraver honom.
 
Nu har jag också råkat flytta vår hink som vi har i badrummet och spolar med till vårat nya hus men skopan är fortfarande kvar här. Dessutom har jag inte fyllt på nya kristaller i kattlådan eftersom jag inte vill slänga allt igen imorgon när vi flyttar så deras toa är lite... eller ganska mycket skitig.
 
Vad gör mina renliga katter då?
 
Jo, de sätter sig och kissar I SKOPAN.
Bye bye ståtoa btw! Nya huset har en riktig toa och dessutom en stjärtdusch så man slipper gräva sig i baken med näven när man bajat. Det jobbiga är att jag ofta föredrar sånna här to:or (en toa, två to:or?) eftersom man inte behöver placera sin fabla stjärt där någon annan placerat sitt smutsiga anus innan.
Men nu behöver jag ju inte oroa mig för att mina gäster ska bajsa utanför när de kommer på besök. Skönt va, Denice? ;)

Sen så kommer vi ha varmvatten och... HANDFAT! Dessvärre går det nya badrummet i färgerna aprikos/rosa.. Det här badrummet har ju tema: grön och alla tillbehör där inne är också gröna.
 
Eller näe, jag har en grön hylla och en grön handduk.

Jävla blogg.se IGEN

Blir otroligt trött på blogg.se hela tiden för jag skriver massa inlägg som inte publiceras och försöker ladda upp bilder men det går inte! Jo ibland går det men tex i morse skrev jag ett skitlångt ointressant inlägg om att jag fixat så jag fått ett nytt simkort med mitt gamla nummer på men att jag får använda Ris gamla rosa telefon tills vi åker till Bangkok för där ska jag köpa en ny smartphone.
 
Ser inget sånt inlägg här på bloggen?
 
Försökte även lägga in bilder typ tusen gånger men det gick inte så jag startade om men det funkade ändå inte. Hm. Funderar på att byta blogg och jag har faktiskt gjort en ny men för att byta dit så måste jag veta hur man flyttar alla gamla inlägg. Någon som vet?
 
Gå in och kolla på den om ni vill. HÄR
Fast jag har inte gjort något med den ännu.. Kanske ska fippla lite med det nu tills Ri kommer hem från jobbet för då ska vi börja flytta lite småsaker. Imorgon flyttar vi på riktigt!
 
(Försöker publicera det här för andra gången nu eftersom jag loggas ut när jag trycker på publicera? Tur att jag är smart och koiperar allt först.)

Helt slut idag

Åh så trött jag är idag. Somnade ändå tidigt igår kväll efter skrattattacker som orsakade andnöd och hotattacker och så sov vi ända till klockan halv elva idag. Så jag och Rajraj åkte in till stan och sa åt TOT att komma och flytta vårat internet till nya lyan.. Yes, 600B och det skulle ta upp till sju dagar.. Men kan ta ännu längre tid om det regnar.
Självklart.
 
När de skulle komma hit och installera det förra året så fick vi väl vänta i en månad innan de kom? Ringde varje dag nästan och när de väl kom.. Ja, då installerade smarthuvena alla kablar i lägenheten mitt emot.
Jag känner hur agressiv jag blir redan nu när jag tänker på att det kommer ta lika lång tid och likförbannat kommer vi behöva betala räkningen för den här månaden men vara utan internet.
 
Sen målade vi lite mer i huset men vi var som zombies båda två. Vet inte riktigt hur det blev.. Flammigt och ojämnt tror jag eftersom väggarna är fläckiga i färgerna ljusgult och ljusrosa i köket. Vissa delar av väggarna har alltså blivit ommålade i en ljust gul färg och sen finns det rosa partier kvar som är lätta att måla över med den vita färgen vi har men det gula blir bara flammigt... ÅH mina armar värker.
Badrummet... Är ruskigt fläckigt och ojämnt.
 
Måste fixa imorgon för på torsdag går flyttlasset om allt går som planerat. Det hoppas jag för jag får damp på var vi bor nu. Hankatterna i området har gått bananas och invarderat hela vårat hus och kissat ner ALLT med sitt stinkande jävla kiss.
 
Vi har iaf städat och skrubbat golven så noga där borta så om jag bara klarar av att måla badrummet (och om alla nu snälla kan be en bön för att köket ser bra ut imorgon) så är det klart sen. Nej juste vi måste spika fast några plankor i väggen som sitter löst och jag är rädd att det ska regna in där och ta bort alla tevesladdar och skit som finns kvar från de som bott där förut.
 
Gosh, tror jag ska poppa lite popcorn, bädda ner mig i soffan och kolla på GIRLS med Ri.
Om ni inte sett den serien.. SE DEN! Herre vad överaskad jag blev att den visas på teve här i Thailand.. Känns liksom lite.. vulgär.
 
Här kommer kissebild för att jämna ut all tråkig text.

Helt trött i kroppen

Sitter och tuggar på ett äpple som jag nyss la ifrån mig I SOFFAN?! Hygieniska Frida är i farten.. Och sen undrar jag varför det kryllar av myror här. Hm. Hjärnan kan inte alltid vara på plats.
 
Hur som helst. Ni får hånskratta åt mig för jag har inte hunnit med ett skit av det jag skrev att jag skulle hinna tidigare idag. Eller jo, jag har målat köket en gång. Sen har jag målat om ALLT som vi målade igår en gång till för det var flammigt och det tog enormt mycket längre tid än vad jag trodde.
Helt plötsligt när jag stod och målade så kom Ri och Gang och klockan var redan fyra. Hade då målat sedan klockan halv tolv med endast en liten dryckespaus på kanske fem minuter. Men det är ju som terapi att måla. Jag älskar't! Bara jobba med penseln runt runt och se resultat på en gång medan svetten rinner längs ryggen, pannan, överläppen, benen ja överallt.
 
Sen målade Ri och Gang alla trälister mörkare brunt så nu skiner de så vackert.
 
Måste dock köpa en FJÄRDE hink med färg för att måla klart köket och börja samt avsluta badrummet. Sen är det klart. Då ska vi bara skrubba golven igen och sen kan vi flytta in.
 
Blev så glad idag för jag såg hur lycklig Ri såg ut när han gick runt där inne och spanade. Han sa att han ville flytta NU NU NU och att det skulle bli jättespännande. Jag tycker ju faktiskt likadant nu när jag vant mig vid tanken och vi har så många planer på hur vi ska fixa där inne. Och ute.
 
Men nu på kvällen är jag helt slut i kroppen och vill bara ligga i soffan och myyysa med mina killar, den här gången snackar jag om Ri och Bang. Kolla bara vilken finis.
Älskar Bangs sovstil samt mitt ansiktes härliga lyster
Och så var himlen så fin när vi kom hem från huset
 

Så nu blir det myyyyyyyyyyyyyys.

Någon eller något är man ju alltid äldre än

Har fått medicin av läkaren eftersom jag de senaste dagarna haft svårt att andas och så upptäckte jag i fredags natt att min astmamedicin gick ut för ett år sen så tidigt i lördags morse åkte jag till den nya kliniken som öppnat i Ao Nang.
De ville inte sälja en ny inhalator till mig för de sa att jag fortfarande kunde använda min gamla men jag fick tabletter mot vad de sa: hosta, snuva och allergi.
Googlade en av tabletterna som de sa skulle vara för cough (samtidigt som sköterskan tog sig för näsan?! Näshosta antar jag då) och det står att medicinen hjälper mot långvariga allergiska hudreaktioner.. Eh?!
Dessutom var en av biverkningarna andnigssvårigheter?!
 
Och sen stod det såhär:
 
 

ÄLDRE ÄN VEM? VAD?
Äldre än läkaren som skrev ut medicinen? Då är det lugnt.
Äldre än någon man känner? Illa.
Äldre än medicinen?
 
Borde jag kanske sluta ta dessa piller? Misstänker det.

Ingen röst men ändå ingen att prata med utom katterna idag

Mumsfrulle som jag sitter och gnager på just nu. Oj, förlåt jag ljög. Jag hade precis ätit färdigt när bilden laddades upp här så nu har jag bara ett glas juice kvar som inte ens syns på bilden. Så vad åt jag?
Macka med sylt och jordnötssmör.
Macka med nutella och jordnötssmör.
Macka med någon äggtofu.
Yoghurt med ett kilo socker i.
Te med massa söt kondenserad mjölk i.
 
Nyttigt deluxe.
Men det var gott. Kanske skulle skippat nutella/jordnötssmör för det blev väldigt kletigt i munnen av det och jag kände hur jag gick upp ett halvt kilo för varje tugga men jag kanske behövde det för jag har nog bränt ett kilo varje natt nu med min underbara hosta.
 
Ska snart iväg och köpa mer färg och sedan sätta igång med dagens arbete. Jag har lovat Ri att måla klart köket och badrummet och sedan kolla om det behövs mer färg någonstans, om vi slarvat. Sedan har jag sagt att jag ska tvätta fönster, golv och badrummet. Även fläkten tror jag.
När han kommer hem från jobbet ska han åka till stan och kanske fixa så att jag kan få mitt gamla telefonnummer på ett nytt simkort och säga åt dem att komma och flytta våra internetkablar till oss. EFTER DET ska Ri och Gang komma till lyan och vi ska börja måla allt brunt ännu brunare.
 
Tur att jag ska spendera den här dagen helt själv för jag hörde nyss när jag pratade med katterna att det inte kommer något ljud ur min käft. Jag har blivit stum.
 
OH MY GAWD jag måste bara berätta om lilla Pussy. Hon är livrädd för mitt lilla pandagosedjur som jag har här hemma i vardagsrummet. Ella visade det för henne och hon blev helt galen och började fräsa och vågade inte vara i vardagsrummet på flera timmar.
Precis nu är första gången jag sett henne klättra upp i soffan (på två dagar) och så började hon leka och hoppade bakom en kudde och så hörde jag bara världens fräsande. Hon hade fått syn på Pandorna. Herre min je vad hon är rolig. Ska försöka filma henne.

Nu har vi påbörjat flyttprocessen

Här har vi spenderat dagen jag, Ella och Ri. Vi har alltså gått runt och funderat på det här huset under några dagar men jag har inte velat bestämma mig för jag har haft megaångest över allt, typ över att jag egentligen inte vill flytta precis nu, vi har egentligen inga pengar, jag är sjuk och den främsta anledningen har väl varit att det här huset är Stellas gamla hus. Men nu har jag pratat med henne och hon sa att det var nemas problemas att vi flyttade in där (inte för att det är olagligt eller så men jag vet att det var ett hus som hon älskade så jag tänkte att det skulle kännas konsigt för henne).
 
Men så i morse betalade vi deposit på huset och köpte målarfärg och började måla om hela lyan. Ella hjälpte till halva dagen innan hon var tvungen att fara tillbaka in till stan och vi fortsatte nästan till solnedgången men blev ändå inte helt klara.
 
Så nu är det klart. Vi kommer att flytta innan fredag men vi vet ännu inte vilken dag men det känns bra att vi slipper bo kvar här så många dagar till. Ska bara packa, slänga och städa. Och måla färdigt i nya huset.

Jag lever

Bloggen hamnar lite i kläm den här helgen som är full av lärarkurser, astmaattacker, sömnlösa nätter pga förkylning och andnöd och hela tjofaderittan. Kanske låter som att jag har det jobbigt men icke. Är lite seg och så men har fullt upp nu.
 
Tänkte bara visa att jag lever eftersom det var fredagen den trettonde igår men inget ruskigt dåligt hände faktiskt. Nu ska jag ha filmmys med Ella och Ri.
 
På återseende.
 

Vet inte riktigt vart jag ska ta vägen

Bang ligger redo för gyn-undersökning här i min famn, det är så han brukar sova, själv sitter jag här med beslutsångest och vet inte vart jag ska ta vägen. Har vart på husjakt hela dagen och hittat en del.. hus som jag inte vill bo i. Där jag vill bo, ja där bor det redan någon.
 
Kan inte alla bara vara lite snälla mot mig och flytta på sig när jag kommer?!
 
Nu är det min tur att få ha ett bra hus. Ju mer vi glider runt och kollar desto mer sugen blir jag på att bygga mitt egna jävla hus med en stor fet grind med kameraövervakning, larm och hela köret. Eller köpa ett hus i något fint område där folk inte behöver tatta för att få en egen telefon eller dator.
 
Jävla skit alltså. Hittar jag ett bra område så suger huset, är huset bra så är det upptaget eller så ligger det på en ödslig skogsväg så jag for sure kommer bli överfallen, våldtagen, rånad och mördad på vägen hem när det är mörkt.
 
Men jag har inte råd att betala 8 000 baht i månaden för att bo i ett bra område i ett bra hus. Jag vill inte sälja alla mina grejer och flytta in på något jävla guesthouse. Vad ska jag ta mig till?!

Andra inbrottet på en månad nu.. kul det känns

Enda bilden jag har på mitt hem från utsidan tror jag
Ja vi har då med största sannolikhet haft inbrott igen. Andra gången på en månad blir det då men det måste vara någon dum jävel som gått och försökt få upp dörren varenda kväll (eftersom grannarna berättat att någon försökt ta sig in hos dem typ två veckor efter vårat inbrott) och igår kväll hade vi ju båda glömt att låsa säkerhetslåsen på dörren.
Dum jävel är hen eftersom hen inte tagit någon dator den här gången. Båda våra datorer är ju liiite mer värdefulla än min telefon för 5000B.
 
MEN NU KOMMER JAG FÖRLORA ALLA MINA WORDFEUD SPEL! Så Tobbe jag vet att du läser här, tro inte att jag resignar eller skriver dåliga ord (om nu någon gör detta från min telefon) utan vi får köra rematch när jag skaffat en ny telefon. Vilket lär bli.... Efter jul kanske? Har INTE råd med en ny telefon nu.
 
Inte nog med telefonen så måste vi ju flytta nu. Vilket betyder punga ut cash för deposit (har inte lämnat någon där vi bor nu), antagligen måla om i nya lyan också... Dubbel hyra den här månaden eftersom vi precis betalat hyra här och om vi hittar ett hus flyttar vi ju så fort som möjligt.
 
Kul det känns. Eftersom förra veckans husletande slutade med att vi bestämde oss för att bo kvar här för att vi ändå trivs och vi SKA INTE flytta bara för flyttandets skull. Vi ska flytta när vi hittar/bygger det perfekta huset. Orkar inte ens bry mig om telefonen faktiskt bara det att jag inte gillar tanken på att någon har mina bilder, sms och anteckningar. Antagligen kan de inte läsa svenska/engelska men ändå. Det är privat.
Plus att någon annan/samma person har hela min gamla plånka med privata lappar, bilder, körkort osv. Allt känns bara obehagligt och lite äckligt. Personen/personerna som varit inne här vet ju typ allt om mig känns det som. De har ju kanske till och med tittat på mig när jag sovit?! Blir liksom rädd när jag tänker på det.

Är dock glad att jag har en liten fjuttig kod på telefonen som man måste knäcka för att kunna använda den. Lär ju säkert inte vara svårlöst men ändå. Jag hoppas att det är någon efterbliven människa som inte fattar hur man gör med den och slänger den någonstans. Tänker samma om Ris dator.
Vill liksom inte att något äckel som varit inne i mitt hem ska ha glädje av saker som de stulit från oss.
 
Så nu hoppas vi på att vi fort hittar ett bra hus där vi får plats i ett säkert område och att all dålig karma som vi antagligen samlat på oss genom livet nu är slut och att nu väntar ett underbart liv oss.
Det tycker jag att vi är värda.
 
Nu ska jag låsa alla låsen på dörrarna, koka lite ingefära, dricka och sen försöka sova bort min förkylning i mitt trygga hem.

Koooom hem dååå

Kom precis hem från skolan, kastade mig i soffan och började hetsäta chips och godis. Är lite nervös och vill att Ri ska komma hem från jobbet NU NU NU. En liten del av mig tror på inbrott medan en stor del av mig hoppas att Ri har tagit min telefon och mina pengar... Som ett tråkigt skämt?
 
Eller nåt?
 
För liksom varför skulle någon bryta sig in i vår lya TVÅ gånger på EN månad och inte ta min dator? Är den så jävla ful och skruttig och gammal? Neeeeeeeeeeeej.
 
Jag hoppas att det är jag som letat dåligt och att telefonen just nu ligger under min röv eller nåt.

Jag hoppas att jag missförstår allt just nu

ÅH JAG FÅR DAMP!!!
 

Jag misstänker att något har hänt här hemma IGEN och det bara kryper i hela kroppen på mig......!!!
 

Det första jag såg när jag vaknade i morse var att min telefon som låg på min dator igår kväll inte ligger där längre och jag kan inte hitta den någonstans. Har lyst med ficklampa under varenda möbel och lyft på allt i vardagsrummet.

Dubbelcheckade så den inte låg i väskan och min plånbok är tom.
 
Är det Ri som lånat pengar av mig? Har han också lånat min telefon? Har han kanske sagt det till mig i morse utan att jag minns det? Har vi haft inbrott?
 
Måste få tag i Ri NU men hur fasen ska jag få tag i honom när jag inte har någon telefon och för att få tag i någon jag känner som kan kontakta honom så måste jag ha min telefon!!!!!

NEGERSMET

I CANNOT BELIEVE IT!! Det är seriöst nästan ett år sen jag snaskade negerbollar sist och nu sitter jag här med en skål.. negersmet.
 
Eh, va??
 

Jag veeeeeeeeet världshistoriens mest rasistiska ord.
 
MEN. Jag såg en video på youtube när jag kände mig elak som sa negerboll (jag KAN liksom inte säga chokladboll) där en mörk kille sjöng att det faktiskt heter negerboll. Och det bästa med den videon var att han sjöng om just NEGERSMET! Älskar det, trodde att det var något som jag och min kära bror kommit på, lustiga som vi är, men så var det tydligen någon annan som sa det också.
 
Och nu sitter jag här med en skål negersmet.
 
Och självklart kom Ri tillbaka från sin kompis NU PRECIS NÄR SMETEN VAR KLAR. Jag som har laddat upp för en giiiiiiiiiiiiiiirls night med min läxbok, en film och en skål med negersmet. Jävla skit nu måste jag dela med mig (han hänger halvt över mig just nu och GLOR på min smet.

Mot immigration!

Kolla rå man ser ju visst att jag har megautväxt aka ombre! Dessutom har jag lekt med eyeliner (som är lite skakig men whatevah) och maskarat mig och haft mig. Så nu kommer förhoppningsvis alla på immigration tycka att jag är jättesöt.
 
Har ju inte riktigt fattat vad det är jag ska göra där så bäst att göra sig snygg om det skulle handla om pengar. För jag har inte riktigt några pengar att spendera just nu. Inte på tråkigheter iaf.

Måste skaffa mig ett immunförsvar

Jag hoppas verkligen inte att jag är sjuk IGEN. Men kolla på mig vad svullen och hängig jag ser ut.
 
 
Men NÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ riktigt sådär fettigt är inte mitt huvud faktiskt.
 
Även fast det känns så.
 
Lagade ju kycklingburgare till middag igår som blev utsökta. Har lite kvar som ska bli min frukost alldeles strax. Dock så blev det ingen romantisk matlagning tillsammans där vi matade varandra med rå kyckling som jag hade föreställt mig. Det var jag som stekte burgarna i ilska eftersom vi precis innan började tjura på varandra som två treåringar om vem som skulle diska.
 
Hihih.
 
Vi är ingen bra kombo. Två personer som hatar att diska men som älskar att tjura.
 
 
Ska käka burgare nu (fast klockan inte ens är halv nio på morgonen) och hoppas att sandpappret som bosatt sig i min hals försvinner. Sen ska jag nog baka en kladdis eller nåt för att det är synd om mig.
FAN kom precis på att jag måste till immigration. Ingen aning om vad jag ska göra men det står så i mitt pass så det är väl bara att rätta sig efter det. I regnet. Med halsont.

Nu kan man se att jag har ombre hair också

Hej hej spana in mina nya blekta toppar. Tror att det syns lite mer nu än vad det gjorde när jag blekte topparna för två veckor sen. Var skiträdd även denna gång, trodde att håret skulle bli gult, superblondt, falla av, börja brinna etc. Men jag känner mig nöjd.
Använde bara hälften av färgen så det kan hända att jag tar andra halvan av färgen om några veckor och ljusar upp hela håret. Har kommit fram till att ljusbrunt nog är min färg ändå. Inte mörkbrunt.
 
Men det är sååååååå kul att leka ju!
 
Fattar inte varför jag slutade färga håret där ett tag? För att jag fick för mig att jag inte ville ha slitet hår längre, just det. Men nu är mitt hår ändå fint. Har i en liten droppe kokosolja på topparna efter varje hårtvätt och det känns underbart.. Ingen aning om det verkligen är bra eller om det bara SER bra ut.
 
Nu rullar vi iväg och handlar inför middagen som blir.. Hemmagjorda kycklingburgare!!
Blev så inspirerad av Annelise igår och fick med mig Ri så nu är vi som två barn på julafton.
 
PS. Det är alltså inte bara topparna som är superljusa, hela håret blir liksom ljusare och ljusare men det syns inte i webcamen.

Sån jäkla slappis jag är

Tror att någon tycker att jag sitter vid datorn alldeles för mycket. Vaknade vid elva idag (egentligen vaknade jag vid sju i morse, kattslagsmål i köket. Två av grannkatterna, hanar, hade kommit in och showade för min kattfamilj som låg och tittade på) och planen var att vakna till lov och sedan köra lite aerobics från youtube klockan tolv.
 
Klockan är nu snart två.
 
Dags att ta tag i mitt liv va!
 
Sen ska jag nämligen fortsätta färga mitt hår... Spännande huh!

Hej såhär har min helg varit hittills

He he heeeeeejsan I'm back.
 

Har egentligen inte ens varit borta men jääävla blogg.se krånglar ju sönder hela tiden. Ville inte publicera mitt fina inlägg igår (som jag var tvungen att skriva med feta bokstäver för det gick inte annars) och sen idag bara försvann mitt inlägg mitt under skrivandet.
Och när jag blir avbruten i mitt flow då jävlar alltså. Då skriver jag inte mer.
 
 
Men nu jäklar. Lite distraherad är jag dock. Håller på att googla samer med Ri.
 
 

Ska berätta om igår. Efter skolan åkte jag hem till Ella och hängde med hennes kusse+vän. Sen for vi till nattmarknaden och jag lyckades nästan hålla mig från att shoppa. Har ju shopstop tills vi far till Bangan men jag var bara tvungen att köpa söta gayiga halsband till kissarna.
 
Sen åt jag kanomjin. Fasen så gott. 27 barre för denna underbara middag:
Och jaa, det vita till vänster är min kebabrulle såklart. Jag är inte den som går på nattmarknaden utan att trycka en underbar thailändsk kyckling-halal-kebabrulle.
Mitt engelska sällskap.
En läcker grabb på KwanFang som vart helt betuttad i Ella.
Min söta bebo väntade på mig idag när jag kom hem.

Sov ju då över hos Ella eftersom vi gick ut i stan. Vi körde en rejäl barrunda fast vi bara skulle ta en öl och sen gå tillbaka och sova med Ellas kusin+vän men det slutade med att vi kom hem vid fyra. Det var ruskigt roligt faktiskt.
 
Sen har jag skypat med mor och far. Hälsat på Annelise, Khun och Oliver (den söta ungen har blivit skitstor) och sen har jag skypat med min kära bror, det var så länge sen sist.
 
Vad som händer ikväll vet jag inte. Har laddat kylen med chokladmjölk och bananer så en milkshake lär väl iaf slinka ner. Eventuellt framför en gosig film med mina två grabbar. Ri och hans vän. Not talking about kissen.

Positivt med det var ju att jag nu kan vara mig själv där inne

En av de här påsarna har fått alla på seven i Klong Hang att tro att jag går runt och släpper mig hela tiden. Det är iofs ofta sant att jag gör det, jag menar vem släpper sig inte?! Men jag gjorde det inte igår och speciellt inte inne på 7eleven.
 
Jag hade köpt fisk till katterna som stank PRUTT! Jag gick runt med påsen i handen hur länge som helst och försökte få Ri att erkänna att han släppt sig men han vägrade.
Sen luktade jag på påsen.
 
Insåg vart lukten kom från.
 
Sen när vi skulle betala sa Ri FYYYYYYYYY fan vad det luktar kan du inte ställa dig utanför och vänta tills jag betalat? Så fick jag gå ut och skämmas med min stank och alla kollade på mig och trodde att det var min stjärt som stank.

När ska vi få flytta då?

WHAT'S NEW PUSSYCAT? WÖÖÖUWÖUWÖÖÖÖÖÖÖUUU.. I'll tell you what's new. Pussy har sedan cirka fyra timmar ett fiskben som sitter fast i halsen som hon försöker spy upp men det går inte. Så efter lång tids ulkande och Mammas ständiga vakande så däckade hon och har sovit sen dess. Stackarn.
Vet inte hur jag kan hjälpa?
 
Har annars varit på husjakt idag men huset i fråga var alldeles för litet men ikväll ska vi sitta hemma och fundera över hur vi ska kunna möblera där inne och få plats. Sen får vi se om det blir någon flytt.
Skulle kännas underbart om det blev flytt till HUS eftersom jag inte riktigt vill bo i "radhus" egentligen. Men samtidigt känner jag mig så jäkla hemma här.. Har ju bott in mig här nu i nästan två år fast detta bara skulle vara en temporär lösning tills det perfekta huset dök upp.
 
Problemet är ju också att under dessa två år har jag blivit VI och när det blev VI, alltså när vi blev sambos fylldes min lägenhet ut en del och ytterligare 1,5 år har gått sen dess och vi har lyckats köpa på oss en hel del möbler så nu kan vi inte pula in oss i vilket hus som helst längre.
 
Men det är lågsäsong och ganska öde här. Vi ska vara på hugget.
 
En annan som är på hugget är Bang just nu, biter sönder min arm.
Ska kila iväg och hjälpa mannen med vår tidiga pensionärsmiddag nu. Spaghetti och köttfärssås.
 
Tjipp tjipp!

Privatlektion idag

Här är jag och min lärare, den nya läraren alltså men henne har jag haft nu i... en månad? Kanske två? Börjar tappa koll på tiden nu. Har umgåtts för mycket med Ella som har NOLL tidsuppfattning. Det är faktiskt lite spännande att fråga henne om när saker ägde rum för hon kan tro att något som hände för en vecka sen faktiskt hände för ett år sen och tvärt om.. Man kan aldrig lita på henne när hon snackar tid.
 
Hur som helst. Fin är jag på bilden. Vet bara inte vart överläppen tagit vägen??
 
Kom till skolan idag och min enda klasskamrat var inte där så läraren bad mig välja på att åka hem igen eller ha privatlektion. EEEEEEEH svår fråga eller? Jag har ju inte suttit på moppen i en halvtimme i regnet för att vända plus att en privatlektion är PRECIS vad jag behöver.
Åh, vad jag önskar att det bara var jag och min lärare. Vad mycket mer jag skulle lära mig! Och tänk att jag ändå bara har en klasskamrat och har denna önskan. Men det är för att jag och Colin är på helt olika nivåer (dvs han kan redan flytande thai och jag sitter där som ett fån med stängd käft).
Men idag var det all about me och jag pratade thai nästan hela tiden. Fortsatte när jag kom hem.
 
Försöker få Ri att prata thai med mig men han är svår. Det blir mest att jag frågar honom/säger saker på thai och han svarar på engelska eftersom han inte är säker på att jag ska förstå och så är det konstigt att prata thai med mig. Men jag har gett mig fan på att vi ska prata mer thai här hemma.

Återvinning i Thailand

Mmm min mumsiga frulle igår som efter lite utfyllnad även fick agera middag igår kväll och som nu ska bli frukost igen. Recycle på hög nivå. Sen måste jag göra läxan, väcka min man som har hamnat i någon slags koma och sen åka till skolan.
Förstår inte vad som hänt med Ri, i vanliga fall kan han inte sova längre än till nio men nu är det jag som vaknar vid nio-tio varje dag och pysslar här hemma tills ungefär tolv då han behagar att vakna. Ombytta roller.

Husmor

AWIIII den ömma husmodern med de tre dyra kissarna (totalt värde i SEK: 12 000-15 000) har slagit till igen. Så ja, jag for till stranden och pluggade lite men kom på att jag ville skriva mina kompisars namn på thailändska så det klottrade jag ner i min skrivbok. Vågar dock inte visa det för er ännu, måste rätta det först.
 
Men sen åkte jag hem och gjorde eget jordnötssmör i vår shejkgrej. Helt underbart att kunna göra sånt onyttigt utan alla gifter som vanligtvis finns i godis. Sen efter en underbar middag lagade jag chokladkakor som jag placerade RUNT jordnötssmöret. Såhär alltså:
 
*Alltså vad fan jävla fittcpblogg.se som krånglar hela tiden*
 
Provar igen.
 
 

Såja, omstart av sidan för att det skulle funka. Har blivit så en del nu sen blogg.se ändrades och det leder till en del ubrott på den här sidan av datorskärmen plus att det jag tänkte skriva kändes alldeles jättetråkigt nu. Så då blir det en sån här deppig text istället. OCH VEMS FEL ÄR DET?!
 
Husmor, ja. Matade Riset med mina kakor tills han somnade av uttorkning för kakorna var så torra att man halvt avled. Men fiiiiiiiiiina va?
 
Och det bästa idag har ju lätt varit googlingen av kissarna. Vi googlade i flera timmar när Ri kommit hem från jobbet och så drog vi och slet i katterna och läste beskrivningar och kom fram till att vi har en russian blue, en russian black och en russian tabby (tror jag det hette). Pussy verkar dock vara lite blandis men alla älskar henne ändå.
Nu ska jag nog krypa ner i sängen med min lilla fina familj. För just ja, det bästa med googlingen var att Ri började titta på katterna med andra ögon. Han har sagt fina saker om dem, han har låtit dem leka i soffan(!!), han har hjälpt mig koka räkor och fisk till deras kattmiddag och han sa "den där katten är ju minst jobbig" om Bang. AAAAAAAW det är kärlek kan jag säga er.
 
Så god natt önskar vi
 
(Ojoj nu hoppade det in en jätteliten groda i vardagsrummet från under ytterdörren. Självklart kom Mamma springandes och fångade den. Gött så man slapp göra ännu en grodvideo. Det spöregnar ikväll btw.)

Yes jag har raskatter ändå

Har googlat hela morgonen.. Siameskatter som Koko påstår att Mamma är. Är lite osäker på den fast Bang ser faktiskt ut som en svart siames. Plus att siameser är ju tydligen riktiga thaikatter.
 
MEN har nyss kommit fram till att Mamma är en renrasig (måste vara) russian blue. Har googlat runt här och hon har ju den rätta kroppen, ögonen och päls. Hon är silvrig och korthårig och mjuuuuk.
Dessutom ska russian blue katter vara oerhört sällskapliga och det tycker jag kan stämma in på alla tre kissarna. Men mamman är ju en klass för sig även fast ingen av dem låter mig gå på toa i fred. Alla som varit här hemma och sett Mamma vet vad jag snackar om. Hon förföljer mig ÖVERALLT.
 
Och där kom regnet. Fan. Jag som hade planerat att åka till stranden nu klockan ett och plugga. Köpa en cha yen och sitta i en liten hydda och njuta av livet. Här hemma får jag liksom inget gjort.
Men jag tror att det bara är en liten regnskur så om jag tar en lång dusch nu hoppas jag att det är över när jag duschat klart.

Jag är inte alls sockerberoende

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH jag är så sugen på cha yeeeeeeen! Hade dock suttit mer underbart igår då jag nästan avled av svett, nu är ju temperaturen och luftfuktigheten alldeles behaglig men jag har vart ute och promenixat min vanliga runda och lyckades springa så pass mycket att den bara tog 53 minuter istället för 60 som sist.
Och som alltid efter att jag bränt en gnutta fett får jag zuperzockercravingz. Vilket betyder att jag vill ha chips, kakor, bullar, godis och glass och sen något sött att skölja ner det med.
 
Ligger nu nedbäddad i soffan och väntar på att min slav ska komma hem från seven med kakor och glass till mig. Han skulle åka och hämta sin moppe och jag fick honom att lova att inte stanna där mer än 30 minuter och sen bunkra upp på seven på vägen hem.
 
Hoppas han håller sitt löfte annars startar jag grillen och flår kissarna!
 
Mm nu kom Bang och hoppade upp på mig.. DAGS FÖR BANGMYS!

YEY DIY Frida is back!

HEEEEEEEEEEEJ KOMPISAR Frida är på lite bättre humör idag! Fint va? Var jätterädd att jag skulle drömma mardrömmar om maskar i natt men istället drömde jag något annat helt sjukt. En helt vanlig läskig skräckfilmsdröm som slutade med en musikal som hette SHOWGIRLS...
 
Vart kom det ifrån liksom?!
 
Sen vaknade jag tusen gånger eftersom jag sov själv och så vågade jag inte somna om. Hittade massa trevligt maskbajs i badrummet som jag fick städa bort klockan tre på natten och sen vaknade jag igen vid fyra för då var fotbollen slut och Ri och alla hans kompisar bankade på dörren och hade fest här hemma. Lät det som.
 
Meeeeeeeeeeen, jag kan inte ha dåliga mornar längre eftersom vi har en så fin och bra shakefjonk så jag gick upp tidigt och gjorde mango/äpple/limeshake till frulle. Jajamen kittlade dödsskönt i kistan och inspirerade mig något otroligt så jag fick ryck och började fiffla med köksbänken.
Gissa vilken färg jag målar... He he he he.. Nä inte svart. Eller jo. Som vanligt.
Men svart är bara en "grundfärg" och snart ska jag bege mig iväg och köpa en annan färg också som ska på EFTER (får se hur smart drag det var) och sen har jag lite fler detaljer som ska upp på bänken. Läckraste köket i stan kommer vi få!!
 
Dessutom kommer vi typ.. den här veckan kanske? Behöva köpa en till köksbänk och en ny gasspis! När vi trodde att gasen var slut sist så var det för att själva spisen är trasig, det kommer inte låga som tänder på gasen. Och om vi ska köpa en ny så blir det en med två gasplattor på den här gången och då måste det också bli en ny köksbänk så vi får plats... Herre jösses jag behöver inte alla dessa utgifter MEN ACK SÅ GÖTT VI KOMMER KUNNA KOKA PASTA OCH KÖTTFÄRSSÅS OCH FÅ BÅDA KLARA SAMTIDIGT!! Jeezz kittlar i brallan när jag tänker på det.
 
Vi kommer behöva öva på vår multitasking.
 
Ps. Såg nu hur överlycklig jag ser ut på bilden... Eh, är faktiskt gladare än så idag. Tro't eller ej. Koncentrera er på färgen va!

Ännu ett jävla kattinlägg... om ni inte orkar läsa om katterna tänk då hur synd det är om mig som måste ta hand om skiten

Ella med en söt hund på nattmarknaden idag för att lätta upp stämningen lite. Jag ORKAR verkligen INTE med katterna mer. Vill slänga ut kissarna av honkön och underlätta livet lite för mig själv.
 
Åkte in till stan mitt på dagen och träffade Ella, käkade khao man gai och avnjöt (som vanligt) en gudomligt god glass på KFC samtidigt som vi försökte komma på vad spolmask heter på thai. Lite svårt eftersom jag inte ens kunde översätta det till engelska till Ella. Så inte ens hon visste vad jag snackade om, bara att det var typ som spaghetti vilket hon i sin tur sa till en man i en djuraffär som skrek av skratt och sa att hon inte fick jämföra kattens bajs med mat. Sen blev han creepy och ville ha våra telefonnummer.
 
Till slut fick vi tag i maskmedel (och pulver mot urinvägsinfektion av någon anledning?) och de fick skriva ner instruktionerna så jag kunde ta hem dem till min tolk (Ri). Väl hemma har jag nu krigat med katterna i flera timmar. Blivit riven, hört kattskrik och blivit halvt uppäten av myror som tagit över vårat hus.
Mamman är numera avmaskad, Bang är halvt avmaskad och Pussy är inte alls avmaskad. Det går inte. Fick mosa de jättestora tabletterna och blanda med mat som de nu vägrar äta.
 
Har iaf haft trevligt på Skype med både min mor och sedan med Elin. Fick klaga av mig en jävla massa och det känns bra. Elin hindrade mig från att ta livet av mig, tack för det vännen. Under tiden som jag skypade med Elin kelade jag med Bang och såg små kryp kräla runt i hans päls.
HUR JÄVLA MÅNGA PROBLEM KAN EN LITEN JÄVLA KATTFAMILJ HA EGENTLIGEN?! Jag menar allvar när jag säger att jag inte orkar.
 
Som ni har märkt ja, så har katterna tagit över mitt liv. Jag spenderar den mesta av min vakna tid med att ta hand om de här katterna och snart ger jag på allvar upp. Måste jag åka till veterinären imorgon igen med katten och reda ut vad den har i pälsen? Och sen duscha alla tre kattjävlarna.
Jag har redan rivsår över hela min kropp.
Jag är söndersvettig av stress.
Hela mitt hus är fullt av myror som äter kattmatrester som ligger överallt.
Det är också gulprickigt i vardagsrummet efter avmaskningen av mamman.
 
Ensamstående mamma till tre jobbiga katter är inte så jävla lätt alltså. Speciellt inte när man inte har någon bil och inte behärskar språket. Tänk på det och bli glada för min skull den dagen den här bloggen slutar handla om katter och börjar handla om mig istället. För då har jag skaffat mig ett eget liv och förhoppningsvis fått bukt med katterna.

VARNING FÖR ÄCKLIGT INLÄGG

Hur mycket ska man behöva pyssla med katterna egentligen?! Igår fick Bang sin sista medicin och jag var så glad över det. Han är galen och jobbig som en helt vanlig kattunge nu, lite tröttare än Pussy. De leker lika vilt fast sen måste Bang sova en längre stund än vad Pussy behöver och hon sover själv på sängbordet eller i tvättkorgen medan Bang helst vill gosa med mig.
 
Jag låg på golvet och målade naglarna. Då låg han med huvudet på min arm och sov. Sen försökte jag flytta hans huvud för jag ville gå därifrån men så vaknade han och klättrade upp och skedade min hals.

Först var han min halsduk och sen flyttade han sig och låg och flåsade i mitt öra i en timme tills jag vågade flytta lite på honom. Så låg vi i soffan och gosade i nästan en timme till. Och om ni tycker att jag är ful.. har ni inte sett top model eller? När de posar med djur? Om ni har det så vet ni hur svårt det är att vara snygg tillsammans med ett djur på sig.

Och idag känner jag mig lite äcklad av det för när jag vaknade i morse så var allt bra. Sen gick jag på toa och när jag kom ut därifrån så har någon spytt galla/kissat på golvet utanför sovrummet och i sörjan där ligger två spaghettistrån och rör på sig.
Precis nu gick jag in i badrummet och NÅGON har lagt en fet baja i lådan med samma sorts mask i.
 
ÅH jag blir så trött för jag vet inte vem det är som har krälande maskar i kistan, det skulle kunna vara vem som helst men jag avmaskade ju alla tre för tio dagar sen. Skulle kunna vara Bang för hans mage är jättekonstig, knölig inuti och orolig. Den kurrar sådär som magen kan göra när han har mycket gaser. Pussy gick runt och försökte spy igår och på samma gång känns det som att det är mamman för hon käkar sopor hela tiden och bajan i kattlådan var väldigt stor.
 
 
BLÄÄ jag orkar inte. Är så jävla äcklad och vill åka till veterinären på en gång och köpa avmaskningspiller till alla tre igen men jag vet inte hur man säger det på thai. Får åka in till Krabi town där jag köpte det sist för hon lär väl komma ihåg min och Ellas blandning av teckenspråk och dålig thailändska.
 
Tänk om det är bang och jag som låg och myste med honom i mitt ansikte igår. KOMMER JAG FÅ METERLÅNGA MASKAR I MAGEN JAG MED NU?!

RSS 2.0