Svinet ska vara borta om fyra dagar

YEEEEEEEEEY jag har varit hos doktorn igen för att checka svinet och han sa att infektionen verkade vara borta. Nu är det bara ett sår som blöder lite ibland så det är bara att fortsätta att hålla det rent så kommer det att försvinna inom några dagar.

Fick skäll av Denice idag att jag inte har lagt upp bilder och skrivit om vår tjejkväll. Fast jag har verkligen för mig att jag har gjort det. Men i så fall så kommer det igen. Vi har haft tjejkväll jag, Ella och Dennis. Vi dippade chirre och grönsaker i min GRÄDDFIL. Yes. Gräddfil från Makro. Dyrt men så värt det.
Har en burk gräddfil kvar i kylen och den ska jag göra något jävligt mumsigt med. Tacos? Pasta? MMM.

Men nu måste jag nog skynda på med mitt liv här. Denice sa att vi skulle ut ikväll och därför måste jag göra läxan NU och duscha, laga mat, äta och smörja min svinkoppa. HEHEEEE HERRÅ!

Kommentarer

BTW så har jag länge tänkt svara på detta.

Ja, Madde. Ri har klippt kalufsen och ser därför tio år yngre ut vilket är jättebra för mig för jag har länge varit sugen på lammkött och nu slapp jag jaga. Han är ju redan min.

Och Amanda, du som skrev världens längsta kommentar till mig för ett tag sen.
Självklart kan du flytta till Thailand om det är vad du vill! Men som du skrev så är det inte alltid en dans på rosor som man kanske kan tro. Finns en hel del tråkigheter här precis som överallt. Men jag tycker ändå att allt som är bra här väger tyngre än allt annat i hela världen. (Har dock inte sett mer än en bråkdel av världen ännu.)
Tack för komplimangerna!

Nu börjar min vägran

Tack för svinislänken men jag har googlat sönder svinkoppor/impetigo de senaste veckorna så nu tror jag faktiskt att jag skulle kunna kalla mig svinprofessor. Får se vad som sker. Ska gå och vaska huvud och kropp efter att jag skrivit här. Då ska jag kasta ett getöga i varklumpen som bor bredvid ögat mitt.

Om det är lika illa som vanligt imorgon så kommer jag att stå inför en enorm prövning.

SÄGA EMOT DR SOMBOON (okej, jag vet att han heter dr Pruttuipong).

Det är inte lätt för han skrattar en alltid rakt upp i nyllet och får en att känna sig som en dum fyraåring. Men imorgon kommer han att försöka tvinga på mig antibiotika och jag MÅSTE säga emot.


Ännu en grej. Jag har lärt mig en sak. Jag kan inte vara immun mot antibiotika men det som kan ha hänt är att jag kan ha blivit smittad av bakterier som är antibiotikaresistenta, immuna mot antibiotika. SÅÅÅ man ska alltså vägra antibiotika inte bara för sin egen skull utan också för att inte sedan smitta andra med antibiotikarestistenta bakterier. (Sjukt långt ord det där.)

Så kom igen nu allesammans nu VÄGRAR vi antibiotika tillsammans! Förutom om en läkare, som inte får betalt per piller hen lyckas sälja, säger att antibiotika är den ENDA utvägen.

Tjejkväll, bajskudde och kattmyyyyys (och ett litet litet svin)

Vad kul det är när man kommer hem från en hejdundrandes tjejkväll (tjejkväll + Yutt) och möts av sin renskrubbade vita kudde som ligger i bajsrännan och gottar sig.

Jag har alltså storstädat hemma idag. Tvättat, skurat golv, dammat, sopat, frostat av frysen (utan att det blev översvämning, spillde dock ut en hel del vatten på golvet ändå), tvättat alla hyllor och inuti kylskåpet, tvättat fönster och även blekt lite vita tyger som inte var så vita längre.
Bland annat den här kudden som jag ägnade cirka 30 minuter åt att skrubba ren och fin. Nu är den full av mögel/grönt slem från min och grannarnas disk.

Men det löste jag med att hänga upp kuddfodralet igen och sen gå in i sovrummet, lägga mig på golvet och skåda mina älskade bebbar.

Kolla så jääääääävla söta de är när de leker. Och sover. Snuttar tutte. Går. Tittar. Andas. Jämt.

Och självklart när jag låg där en meter från ungarna skulle morsan komma och plantera sina monsterspenar med tillhörande kropp UNDER mig. Söker kärlek? JA. Får hon nån då? Kanske lite mindre än vad hon vill ha. Hon jagar alla men framförallt mig hela tiden och jag tror faktiskt inte att det är för att hon tror att jag ska kidnappa knodsen.

Läsare med riktigt skarpa ögon kan ana min svinkoppa bredvid ögat. Den sitter och gror och har gjort det i två veckor nu. JÄVLA SKIT. Har ätit en antibiotikakur som inte hjälpte och jag är rädd att jag har blivit immun mot antibiotika.
Jag har fått en ny kräm att smeta på (som dr Somboon verkade ha tillagat själv) och är inte svinet borta imorgon måste jag dit igen och få starkare antibiotika. Men erbjuder han mig det så.. Ska jag verkligen försöka fly för jag vill inte förstöra min kropp mer nu med äckliga mediciner som kommer döda mig en vacker dag.
Hjälp mig någon som vet vad man ska göra med ett varigt kliande utslag som inte försvinner av antibiotika och läkaren vägrar göra en odling. Är det bara att hoppa ut för ett stup?

Riktig svullodag

Idag började dagen med spöregn och strömavbrott. Det har varit strömavbrott nu varje dag sen i fredags så jag hoppas på lite bättre väder snart, skulle behöva tvätta lite kläder och vädra.
Men det blåser så mycket här att Ri inte har jobbat idag så vi bestämde oss för att åka och äta frukost tillsammans. Det skulle vi inte gjort.

Vid McDonalds fick vi stanna och gömma oss utanför en toalett. Det började alltså regna inte så lite. Ganska mycket.

Men vi kom fram till en restaurang till slut och fick mumsa vår khao man gai och Ri beställde som vanligt in riktigt tjusigt te. Jag glömmer alltid bort att man får så fint glas där och så blir jag lika avundsjuk varje gång han får in sin ståtliga dryck och jag får sitta och sörpla vatten ur min plåtmugg.

Sen köpte vi en banan/nutellapannkaka på vägen tillbaka för att.. det är så jäkla gott! Dessutom var vi väl tvugna att fira att det inte regnade längre eller nåt. Om man nu måste ha en anledning till att äta pannkaka.

Nu ska jag äta kladdkaka. Yes, mycket bak den senaste tiden men det blir väl så när det är dåligt väder antar jag?

Ett inlägg om Denices förut så håriga stjärt

My OH my. Vaknade halv tolv igår morse och skulle precis åka och hämta mitt smink på Elaylas hotell innan hon skulle fara tillbaka till Ao Talane och precis när jag skulle åka började det ösregna. (Varför händer det ALLTID mig?!)
Så tog det inte många minuter innan strömmen gick och jag fick ligga hemma ensam i soffan och läsa en bok. Sen fick jag nog och åkte och hämtade Ella så jag fick lite sällskap.
Och så kom Denice också och i brist på annat att göra började vi vaxa hennes stjärt.

Det var helt underbart kul, fantastiskt och äckligt. Förlåt gumman du är inte äcklig men det var inte så mysigt när du fes mig i nyllet. Herre min geeeee. Nu är Denices stjärt iaf len som en babianröv.


Råttjakt fångad på film

OOOKEJ HÅLL I ER NU KOMMER DET NI VÄNTAT PÅ SÅ LÄNGE..

...



.......


RÅTTVIDEON!!

Denice ville att jag skulle presentera en liten historia bakom filmen också. Vad vi knåpade ihop för bra filmmanus (film-anus) den där kvällen. Så varsågoda att kopiera rakt av och gör en film men glöm inte att skicka en jäkla massa pengar (60% av intäkterna) till mig. Adress får ni genom att skicka ett mail till [email protected] och sen skriva i kommentarerna You've got mail, bitch!

Sååååå. Här är filmen till at börja med.

Sen tänk er. Yutt kommer hem till Denice och finner ytterdörren öppen, han går in i huset och kollar runt. Upptäcker att även bakdörren står på glänt och på golvet finner han en kamera. Han tar upp kameran och kollar på den senast inspelade filmen och han ser oss tre görläckra brudar på "råttjakt". Men det han sedan får se får honom att tappa andan och sparka bakut.

På filmen ser man alltså oss tre gå ut genom dörren en i taget och fram hoppar den såkallade RÅTTMANNEN. Han hugger oss med en enorm förskärare och delar kroppen i små små bitar som han sedan gömmer i sina fickor innan han lockar ut nästa offer och gör samma sak.

Problemet är bara det att man kan inte se ansiktet på Råttmannen på videon så det är nu upp till Yutt att ta reda på vem mördaren är och han kan inte blanda in polisen för alla vet ju att the thai police can NOT be trusted

*DUN DUN DUUUUUN*


Läbbigt va?? AAAAAAAAAH men gud.

PS. Råttmannen finns på riktigt i en stad nära dig. Fast ännu närmare mig.

En kväll på Railey

Igår var det dåååligt väder igen. Tydligen är det någon tyfon som håller på att rulla runt i Andaman sea och den gör att det är storm och strömavbrott och regn här mest hela tiden. Har hållt på sen i onsdags tror jag. Den skulle vara här över helgen så jag hoppas på fint väder imorgon.

Så igår satt vi mest hemma, jag, Ella, Elayla och Denice och skådade de söta hårbollarna som numera bor under min säng. De är så söta att jag dör en smula varje gång jag ser dem och ack vad jag känner att jag är allergisk. Knaprar allergipiller som en galning för jag kan inte sluta ta på de små krypen.
Sen på eftermiddagen bestämde vi oss för att åka till Railey och fira Nicoles födelsedag så jag, Ella och Elayla skyndade oss och duschade, sminkade oss, köpte snacks och öl och när vi var redo att åka började det blåsa lite. Sen lite mer. Sen var det storm och regnet öste ner så mycket att vi nästan inte kunde höra varandra. Sen blev det strömavbrott IGEN.

Efter en del fram och tillbaka åkte vi till Railey ändå. Då hade vi redan druckit upp all proviantöl och snacksat i oss godsakerna och vi var verkligen på partyhumör. Bara det att klockan var typ sex på kvällen och när vi satt på båten var det mörkt och skitstora vågor plus att båten var utrustad med en partylampa som framkallade min photosensitive epilepsy så vi var rätt åksjuka hela bunten när vi kom fram.

Denice och Ella på partybåten

Elayla och Helene

Framme på Last bar där Nico bjöd på norsk choklad

Choklad gör mig glad.. Men inte så söt kanske? Eller vad tycker ni? Vi skrattade iaf en liten skvätt åt den här bilden, hade lite kramp i magen efter. Från skrattet inte från chokladen.

Sen var det fireshow

Mmmm INTE marabou men fan så gott!

Sen efter fireshowen var vi tvugna att springa till båten för att komma tillbaka till "fastlandet" (ja, Railey är ju också fastlandet men man kan ju inte ta sig på moppe utan mest med båt, helikopter, litet flygplan som kan landa på vattnet, simma etc.).
Då tänkte vi bara gå till Chang bar oh dricka EN öl så Elayla fick säga hej då till alla där eftersom hon åker hem till Danmark på fredag men efter att jag druckit upp min öl fick jag en ny av mr Tattoo och sen när den var slut stod det en gratis bucket framför oss.

Kom väl hem vid halv fyra fast jag hade planerat att vara hemma vid tolv-halv ett.

DIG VILLE JAG INTE MÖTA NÄR DU LEVDE

Glad att du var död när jag kom hem. Tråkigt men sant.


En dag på Railey, en regnig dag

Okej nu har jag internet och el och det regnar inte. Framsteg! Blev väckt tidigt i morse av en morgonpigg Denice som knackade på dörren och det var bra för då hann jag för en gångs skull ta tag i lite saker som jag tänkt göra länge innan jag åkte till skolan.
Typ tvätta, åka och köpa en golvmopp och skura golven här hemma.

Sen kom regnskuren från helvetet och det var storm så jag åkte väldigt sent till skolan, var tvungen att vänta tills det hade slutat blåsa så fruktansvärt för jag var rädd att jag skulle flyga av moppen annars. I skolan var det kul, fick äntligen visa upp det jag är bra på för läraren. LÄSA och uttala rätt toner. Jag har ju inte så stort ordförråd på thai och lektionerna med nya läraren har ju bara handlat om det hittills men idag var en bra dag.

Och igår var jag på Railey med Ella och Denice. Denice jobbade.. Eller hon jobbade väl lika mycket som vi gjorde, kollade på film och hängde på youtube tills hon slutade då gick vi till stranden och lekte i vågorna tills Denice upptäckte en stor rosa manet en bit ifrån oss. Då gick vi upp.

Sen på kvällen fick jag min efterlängtade filmmyskväll med Rajraj. Eh. Eller ja. Bee var här för att jag skulle hjälpa han med hans visum till Sverige till halv elva och DÅ började filmmyset. Däckade halv tolv.
Men jag däckade iaf med mitt snarkande huvud på min älskade som skakade av skratt för filmen var så rolig, även fast han sett den hundra gånger innan


Vår fasansfulla kväll igår

Heter det så? Fasansfulla? Hoppas det. Det var iaf vad kvällen var igår.
Jag åkte hem till Denice och efter inte en så lång stund av prat med henne och Ella började vi höra ljud från köket. Det smaskade/klickade sådär som man tänker att en råtta låter.. En ruskigt stor råtta alltså.
Sen lät det som att saker flyttades eller som att ett djur rörde sig i köket och badrummet, ibland lät det som att någon poppade popcorn fast bara ett i taget och till slut var vi tvugna att gå och titta.

Råttvideon kommer inom en mycket snar framtid!

Efter jakten lugnade vi oss, ställde tillbaka sopkvasten mot kylskåpet och begav oss mot vardagsrummet igen. Där hann vi väl sitta en stund, tillräckligt lång stund för att jag skulle hinna spilla ut min påse med iste på golvet som vanligt. Sedan såg jag något röra sig i ögonvrån.

Sopkvasten som stod så stabilt rörde på sig och föll till golvet med en smäll.

Om vi skrek? OH JA!
Och jag FLÖG ut genom ytterdörren och så såg jag något väldigt nära mig och blev livrädd så jag skrek rakt ut igen och Denice och Ella hakade på. Det tog en sekund att inse att det bara var tre gäss som stod utanför dörren men innan vi hann lugna oss så vrålade Ella rakt ut och det gjorde jag och Denice med. 20 centimeter från våra fötter låg en ganska stor och saftig skorpion!!
Då var vi alltså redan ganska uppjagade av råttan, spöket i köket och gässen. Men det bästa var ju faktiskt Ella som höll i Denices axlar och hoppade upp och ner och försökte klättra upp på Denices rygg för hon hade sån panik att hon inte visste vart hon skulle ta vägen.
Och någon gång innan det fick jag en panikskrattattack åt råttan så jag inte kunde andas och Denice blev jätterädd för hon trodde att jag grät och Ella trodde att jag hade bajsat på mig.

Sen kom ägaren till Denices hus med en sopkvast och mosade den. Han högg säkert tjugo gånger i den innan den slutade röra sig och till slut dog.

Det regnar, katten är galen och jag är skärrad

Eftersom kissen var hysterisk försvann hon ut ur bild när jag knäppte.. men hon är där. Därför ser jag aningen psycho ut.

Här sitter jag med mitt midnightsnack och delar med mig av taro-pirogerna till kissen men hon vill inte äta kanom.. Konstig kisse, jag menar hon är ju thai och borde därför äta vad jag än ger henne för sånna är de thaidjuren.
Men hon blev helt bananaz och klöste i alla påsar jag har här framför mig och helt sjöblöt var hon så jag gick till kylskåpet och tog fram min planerade frukostkrabba och gav den till kissen. Hon verkade helt utsvulten och jag vet att hon har två bebbar som suger tuttarna snea på henne dag ut och dag in.
Själv sitter jag mest och gnager på lite godsaker för jag måste äta när jag tar min antibiotika.

Det blev ingen mysig hemmakväll med mannen min. Det blev en skräckfylld kväll hos Denice och jag har fått en lättare panikattack/panikskrattattack, skrikit och varit oerhört rädd och orolig.
Men mer om det imorgon. Nu tänkte jag försöka sova för att stiga upp tidigt och så ska jag försöka be en aftonbön på arabiska om att Ri ska komma hem och spoona mig. Google translate here I come!

Mmm american pancakes for breakfast!



Riktigt smaskig frulle i morse. Ja, Ella bor här för tillfället.. Det kanske har märkts. Känner mig lite ensam nu för det här är första gången jag är ensam sedan.. I söndags var jag ensam en stund på dagen. Sen kom hon och innan det har jag gjort saker HELA tiden så nu tänkte jag faktiskt njuta av en stund för mig själv och mitt svett.

Men Bella ringde så jag måste rulla iväg till Chang bar och hjälpa honom med hans visum till Sverige och sen ska jag gå på marknaden med min sambo (den av mina sambos som jag är kär i alltså) och sen vet jag inte alls vad som händer ikväll. Hade hoppats på lite ensamtid med honom men det verkar inte som att det blir så.

Hur som helst ville jag bara tala om att frukosten var underbar och jag är jävligt glad att jag tog tummen ur röven och åkte till Makro och hittade havregryn, bakpulver, billig pasta och all annan skit jag köpte där.

Det är mycket nu

Fortsättning följer:
  • Jag har gått och blivit fyra år gammal och fått två söta svinkoppor i ansiktet så nu käkar jag antibiotika och smörjer ansiktet med kortison och tvättar tassarna hela tiden och sover med ett plåster i ansiktet
  • Jag har varit på MAKRO tillsammans med Ella och vi var.. eh.. lite smått hysteriska vid ostdisken. Tafsade på varenda ost och stönade, suckade och ojade oss över hur dyrt det var. Gick därifrån tomhänta.
  • Jag och Ella har bakat chokladkakor med havregryn.. uuuuh så gott


  • Såg ut som bajs men smaka' najs!

  • Jag har blivit så jävla duktig på danska! Lurade två svenskar för några dagar sen att jag var dansk och de köpte det rakt av. Och Elayla satt snett bakom och gjorde uppmuntrande tecken som jag tolkade som att min danska var utsökt.
  • Jag har sett en farangkvinna jogga på stranden bärandes på en HUND! Dessutom blev hon jagad av alla strandhundarna så hon fick stanna, sätta ner sin hund och kasta pinnar på de andra.. Riktigt underlig syn.

Nu tror jag nog att det är dags för sängen. Har vänt på dygnet totalt och är inte trött alls fast klockan är tolv och jag som har skola imorgon.. Och inte har jag hunnit plugga nåt under min låånga helg. Så upp i ottan imorgon och repetera förra lektionen (där jag fattade nada) måste jag.

Så god natt mina kära vänner.


En liten update

Jag har inte haft tid att sitta vid datorn..! Sjukt va?
Men jag ska berätta vad jag har gjort. Nu när det regnar. För jag väntar på att Ella ska komma ut ur duschen och att det ska sluta regna så ska vi åka till seven och shoppa lite frulle.
Men som sagt, detta har hänt:
  • Jag har druckit coctails på Blue water med Elayla
  • Jag har fått en låda med glidekräm och kondomer av Chang bar
  • Druckit SiamSato för första gången på.. ett år?
  • Spelat en massa biljard.. Eller. Spelat tre biljardomgångar under cirka fyra timmar. För det är så lång tid det där när man spelar på den nivån vi gör, jag, Elayla och Helene
  • Ätit på indisk restaurang

    • Så jäkla gott att jag fortfarande svimmar av en kort stund när jag tänker på det. Och dessutom var det 30% rabatt på allt. Ska köpa en liten tikka masala och sån där spenatröra igen OHHH
  • Blivit ägd av en dansk som dessutom sög på biljard TVÅ gånger


Tsunamin 2004

Jag plågar mig själv med att kolla på detta. Jag gråter och nästan hyperventilerar när jag ser folk som klamrar sig fast överallt, DUMMA JÄVLAR som står och kollar på vågen tills de blir överspolade (jag vet att de inte är dumma, jag hade kanske gjort samma sak själv. De visste ju inte vad det var och första vågen ser ju först bara ut som lite vatten som rinner på marken innan det kommer mer och mer).

Det är så jävla hemskt och jag kan inte föreställa mig att dessa vågor har förstört och dödat bara några minuter från där jag sitter nu. På ställen som jag är på varje dag. Att de flesta människor som bor här har förlorat någon eller kanske själva simmat runt i det skitiga vattnet tillsammans med bilar, palmer och döda människor.

Jag är så himla fascinerad av detta men samtidigt mår jag så dåligt av det. Så fort folk börjar varna om tsunamis (det händer lite då och då att folk tror sig veta att en tsunami är på väg men det har ju aldrig blivit lika stort som efter jordbävningen för drygt en månad sen) så drömmer jag mardrömmar om att vågen kommer närmare och närmare och jag hinner alltid vakna precis innan vågen träffar mig.

Men det känns ändå tryggt att vara här. Speciellt efter varningen för ett tag sen. Jag vet att om det kommer komma någon tsunami så kommer alla hinna bli varnade i tid.

It's not me it's the tequila talking.. or writing

Varför bjuder baren på shots när de stänger?? Sjukt dåligt, två gratis tequila är anledningen till att jag mår som jag gör nu och anledningen till att jag kommer må som jag kommer må imorgon.

Anledningen.. är det ens ett ord??

Konstigt ord.
Jag borde nog sova nu men nu vet ni att det inte är mitt fel att jag inte skriver här så mycket, det är tequilans fel och snart kommer den här bloggen inte handla om annat än hur uttråkad jag är..

Skolan går väl sådär just nu

Dålig dag i skolan. Satt som ett nyvaket fån hela tiden och fattade ingenting. Läraren och min numera enda klasskamrat försökte förklara allt för mig men det gick inte så bra. Min klasskamrat bara lär sig mer och mer och jag känner mig bara dummare och dummare för varje gång nu.
Börjar förstå varför mer än hälften av klassen har försvunnit.

Men jag ger inte upp!!

Efter skolan lyckades jag iaf locka med mig Ri på en fika mitt emot moskén och så kom Chart också och jag frågade honom om han har en borr att låna ut och det har han! Dessutom påstår han att han lärt Ri hur man borrar så vi kan låna den och sen kommer vi ha hyllor på väggarna!! Den dagen det sker kommer jag kissa en skvätt i trosan jag lovar. Av glädje alltså.

Inte riktigt lika mysigt som alla caféer i Sverige.. Men gott som attan med pannkaka och iste och DET kan man inte få i Sverige. Sen så gillar jag ju faktiskt thaistyle ibland. Ibland.

Nu ska jag rulla iväg till Blue Water och träffa Elayla!

Är lite trött idag

Jag har gjort det igen. Gått ut för att ta en öl.. och kommit hem ganska många timmar senare. Åkte hem till Denice igår efter skolan och hon sa "Kan vi inte gå ut och dricka en öl ikväll?" och jag tänkte mjo visst EN öl kan jag väl ha råd med.. Men det blev två öl som jag fick lov att ha råd med.
Och så bjöds det på hemgjord tequila hos Mr long. Och så träffade vi tre australienska poliser på centerpoint som bjöd på mer öl och wet pussy shots och jägerbomb och så bjöd baren som vi var på på (på på på på) rött vin.
Och just det, sen drack vi en varsin öl på stranden innan vi for hem till Denice. Och där vet jag inte ens vad vi gjorde.. Jag var dr Phil.

Sen kom jag hem vid halv sex i morse. Ri blev lite förvånad när han tittade på klockan när jag kom hem och jag blev också ganska förvånad när jag såg att det var ljust när jag gick och la mig.

Kan säga att jag var lite trött idag. Vaknade av att det åskade jättehögt så jag blev skiträdd och så kollade jag på klockan och det stod att den var halv tre. Tänkte att det måste vara något galet med den men alla klockor hemma visade samma tid. (Vilket egentligen var galet för när jag kom hem halv sex stod det på klockan på teven att den var fyra.. Men sen började den gå rätt igen av sig själv.)

Skitsamma. Jag tog iaf en bild igår som man inte ser något på. Den föreställer iaf våra jägerbombs.


Börjar känna att jag är allergisk mot katter

Shit jag nyser som en liten dammråtta! Har precis vart och kladdat på kattungarna och inte tvättat tassarna (på mig själv) efter. (Inte på kattungarna heller för den delen.) Glömmer ju bort att jag är allergisk och nu har jag kliat mig i ögonen men jag antar att det är lika bra att vänja sig.
Samma gäller bebbarna. De gillar INTE att jag tar i dem. De skriker som små griskultingar när jag lyfter upp dem, sjukt taskigt. Jag låter dem ligga och kissa i min soffa och vad är tacken?

Tog upp den svarta ungen nyss igen för att ta en bild men den bara skrek så högt att grannarna nog började misstänka barnmisshandel. Snacka om att inte kunna bjuda på sig själv liiiite :(

Bjussar på den här bilden istället för att ni ska få skåda något vackert. Gårdagens middag som jag så fint ställde mig och stekte till mig och min man. Så jävla underbar flickvän <3 älskar mig själv. PUSS!

Egentligen hade jag lovat min man finfrulle på morgonen, jag vet att jag sa till honom "Jag kan gå upp klockan nio och steka pannkakor, skära frukt, fixa kaffe, juice och yoghurt till dig" när han sa att han inte ville äta frukost så sent.
Sen vaknade jag halv tolv av att han började få lite damp på att jag fortfarande låg och snarkade som en klubbad säl i sängen och hans mage kurrade. Så fick han laga frukost åt sig själv och mig istället.
Anledningen till att jag inte var så morgonpigg var ju för att jag kom hem klockan fem på morgonen den dagen (morgonen). Det var Nids födelsedag och Fridas sista kväll här i Ao Nang så vi skulle ut och ta en öl... Japp. Det blev några fler.

Frida och hennes två pojkvänner, Nid och en väldigt älskad profil här i Ao Nang.

PANDA!

Det är lågsäsong och jag drömmer mig bort. Drömmer om när jag får chansen att göra en egen version av den här videon. Hade den inte redan gjorts av någon annan så lovar jag att jag hade sjungit låten och spelat in videon när det snart blir min tur att fara till Chiang mai och besöka Linping.

Katterna är iaf söta

Det är sjukt svårt att ta bild på de där små knytena som numera bor bakom/under/i soffan hemma hos oss. Det är mörkt där bakom och jag vill inte vara där och kladda med händerna på hennes bebisar. Men en liten bild fick jag nu på tigerungen när jag försökte. Den andra ungen är svart och ligger precis bredvid men den syns inte på bild.

Så jäkla söt.

En mindre söt sak är mitt ansikte. I morse såg det ut såhär.

Efter lite hjälp från mina pillande fingrar ser jag nu ut som vitiligons värsta offer. Jag är brun.. Med stora rosa fläckar i pannan, på näsan, tinningarna och överläppen. Kan inte visa mig bland folk. Det var tre dagar sen jag brände ansiktet och nu kommer smärtan.

Usch, jag får ångest.

Kanske har hittat en sysselsättning

Oj, igår var jag lite busy här hemma och lite någon annanstans. Mannen blev sjuk i fredags så jag lämnade honom ensam med sitt lidande och åkte hem till Denice på kvällen. Såg dock inte till Denice så överdrivet lång stund men hon har ju startat ett kollektiv där i lilla lyan så det fanns mycket annat folk att umgås med.

Sen igår morse pysslade jag om min febersjuka man, jag lät honom göra sin egna version av fattiga riddare och kleta in dem i nutella och servera mig. Det var en bra frukost. Sen tvättade vi och njöt av att solen värmde och stekte våra kläder torra, äntligen kunde tvättberget minska!

Så städade jag akvariet och insåg att det såg lite tomt ut där inne så vi åkte till marknaden och köpte sex nya fiskar. Sen for vi in till Krabi town och firade Krabi 140 år.. Eller ja, traskade lite på marknaden som vi suktat så länge efter men det var inget speciellt. Faktiskt en av de tråkigare marknaderna jag varit på på länge.
Vi fyndade på nattmarknaden istället.

På kvällen var vi bortbjudna på parmiddag hos Frida och Nid men jag åkte dit som ensamstående. Min folkskygga man gick miste om god mat och trevligt sällskap. Synd för honom.

En man på nattmarknaden som man fick måla på.. Kanske nåt sånt jag ska göra med all tid jag har nu när jag är arbetslös?

Vår gäst styr och ställer här hemma

Kattbebbarna har sovit hela natten i garderoben och mamman kom någon gång vid tre-tiden och då blev ungarna helt galna så jag vaknade. Lite sött var det, som riktiga små bebisar.
Men i morse när jag vaknade fixade jag i ordning i Suppers gamla bur och ställde den i köket och flyttade ungarna dit. Skitmysigt hade jag gjort.

Det tyckte inte mamman.
Så nu har hon flyttat ungarna in bakom soffan. Jag vet inte vad som händer om man lägger sig i soffan nu om ungarna mosas.. Det lär väl visa sig.

Mamman förföljer mig vart jag än går och jag får inte sitta var jag vill för då knuffar hon bort mig. Hon är väl rädd att jag ska flytta ungarna igen. Men det ska jag inte. De kan väl få ligga där i en vecka sen får de flytta till buren. Om ett tag kommer hon inte vara lika rädd om ungarna.

Så har vi gått och blivit kattmammor då.. helt ofrivilligt men ganska väntat

Det är inte sant. Vi har glömt att stänga garderoben så den har varit öppen i MAX fem timmar. Nu har vi kattungar. Japp, de ligger och gosar på porträttet av oss som vi köpte på nattmarknaden. Två ungar så vitt jag kan se.

Ri kommer att bli överlycklig när han kommer hem.

Kanske ska ringa och berätta att vi blivit föräldrar.


Jag tror inte att hon har fött här för det finns inget blod eller någonting i garderoben och det är bara två ungar. Kanske är mamman och hämtar fler ungar någonannanstans.

Ringde Ri nyss och vi kom fram till att de får bo där tills imorgon och då ska vi försöka lösa det här på något annat sätt. I värsta fall får vi försöka hitta någon låda och flytta ut dem i köket eller vardagsrummet så får de bo kvar här. Kan inte slänga ut de små krypen och det visste jag långt innan de fötts.

Det var därför jag absolut inte ville att de skulle födas här!!

Jag är ju allergisk mot KATTBEBISAR! (Speciellt bebbar för de är så jäkla svåra att hålla tassarna borta ifrån.

Allt är inte som det verkar i Thailand

Inte för att vara en besserwisser.. Äh vem försöker jag lura? Alla vet att jag är en besserwisser och jag ska inte försöka dölja det så nu kör jag bara på. ALLT ÄR INTE VAD DET VERKAR VARA I THAILAND. Det kan göra en ganska förvirrad ibland.
Ex.
  • Sangsom, thai whiskey är inte alls whiskey. Det är rom. Men jag har aldrig hört någon kalla det rom, alla säger att det är thai whiskey.
  • Apelsiner här är inte alls apelsiner. Det är typ mandariner eller tangerine eller vad det nu heter. De är mycket mycket söta och inte alls sådär stora och goda som apelsiner är i Sverige.. Eller i alla andra länder där jag har ätit apelsin.
  • Citroner finns inte heller här. Även fast de säger att de använder citron till allt. Men när man förklarar för dem att "nej, detta är ingen citron det här är en lime. En citron är större och gul" så tycker de att det är jätteintressant.
  • Naturell yoghurt är inte naturell yoghurt. Det är söt vaniljyoghurt. Jag lovar, jag har smakat naturell yoghurt och det smakar inte så som den naturella yoghurten de säljer här.
Fast jag gillar att whiskeyn är rom, att citronerna egentligen är lime och att yoghurten är söt.
Det enda jag inte gillar är "apelsinerna" men det finns ju riktiga importerade apelsiner att få tag i också så det går liksom ingen större nöd på mig.

Sol och melonnaglar

Ojojoj inte en gnutta regn har det kommit idag! Så jag och Frida har varit på stranden och stekt i flera timmar och jag är röd i hela ansiktet utom på ögonlocken. Gratis vit ögonskugga till mig.
Vi hängde på stranden tills jag simmade in i en manet på stranden, då åkte vi hem till Frida och la oss i poolen istället och käkade glass. Sen serverade Nid lunch till oss. Vilka stekare vi är.

Och imorgon är det skola. Sen ska jag fara in till stan igen och gå på marknaden som är inne i Krabi town som firar att Krabi fyller 140 år. YEY det händer lite grejer i mitt liv igen!

I morse vaknade jag klockan åtta och gick upp och målade vattenmeloner på mina naglar.
Och eftersom alla blir så impade av mina pimpade klor ska jag lära er hur man gör!

Måla hela tassarna rosa

Sedan målar du en liten grön kant längst ut eller längst in på nageln

Och här ger jag upp. Måla en vit liten kant och pluppa på en rand med svarta prickar längst ner som kärnor. Fick inte till någon bra bild på det. Allt blev suddigt.

Inget större fel på mitt huvud

Jag är glad för det verkar inte som att det är något allvarligt fel på mig. Även fast man kanske kan tro det när man ser bilden ovanför men jag har varit hos doktorn och kollat huvudet idag och det var inget värre än migrän.
Så nu har jag fått tabletter som ska minska min huvudvärk och mitt illamående. Det är tydligen vanligt att få migrän när det är såhär sjukt varmt och kvavt som det är här nu.

Jag är liksom helt blöt på kroppen nu. Är det mest hela tiden. 78% luftfuktighet enligt min telefon.

Förutom värme och fukt så kan även stress och choklad utlösa migrän sa han. Så eftersom jag har medicin nu så har jag köpt choklad men jag måste springa till kylen och ta en tugga, springa tillbaka till datorn, sitta här en stund och sen springa tillbaka till kylen för att ta en till tugga för att chokladen inte ska smälta och bli kladdig i värmen.
Så jag förbränner liksom allt fett som jag får i mig så det är egentligen ingen idé att ens äta chokladen. Kommer ändå inte bli fet :(

Endast en regnskur idag, annars skitvarmt och sol hela dagen!

I morse kom Frida hit och bjöd mig på poolparty hemma hos henne. Så efter att Elayla kommit hit och vi blivit avsköljda av en ganska kraftig regnskur så åkte vi hem till Frida och hjälpte henne att blåsa upp och fylla poolen med vatten. Det tog en jävla tid att pumpa i luft. Vi pumpade. Och pumpade. Och pumpade. Men inget hände.
Efter lite för lång tid upptäckte Frida ett ganska stort hål som vi inte stängt en decimeter från hålet där luften gick in. Så kan det gå när tre blondiner ska fylla en pool. Bara det att ingen av oss är blond då.

Det gick iaf snabbt att fylla poolen med vatten eftersom Frida flirtade med männen på vattenbilen.

Frida och hennes badkruka till hund.

Sen for jag och Elayla till marknaden och köpte shakes. Eller okej, kanske råkade köpa en tröja och lite mat också men sen fick vi skynda oss hem för en av oss höll på att bajsa på sig.

Det var jag.

Usch och fy och blä

Usch jag är inne i en äckelperiod som är värre än vad den någonsin har varit. Allt är så äckligt. Jag kan typ inte äta mat för jag blir äcklad av allt. Jag har storstädat huset och en halvtimme efter att jag skurat varenda vrå var det skitigt igen.

Det regnar HELA tiden.
Allt börjar mögla.
Alla våra kläder ligger i tvättkorgen eller hänger fortfarande "på tork" sedan en vecka.
Det är flygmyreinvasion.
Jag har ont i huvudet hela tiden och mår illa.

Tror även att jag åt en larv till middag.
Måste ta reda på vad som är fel med mina ögon. Har så jävla ont i ögonen så det värker i hela huvudet och så är jag typ åksjuk.. Fast jag inte åker.. Alltså illamående.
Igår kväll kunde jag inte sova för jag mådde så illa och inget vatten hade vi hemma heller. Så jag rullade till seven klockan två på natten iförd pyjamas. Sen försökte jag hålla mig sysselsatt här hemma och glömma bort min äckliga känsla. Försökte sova sittandes i soffan, det gick inte så bra.

Nu ska jag öva lite på att spela ukulele och som svar till dig Stella; jag hade faktiskt inte sett att Foki hade köpt en ukulele men hade jag sett det så skulle jag köpt en ännu fortare.
Och vilken låt ska jag öva på? Hit me baby one more time, till dig Stella.

Nu är jag frisk.. typ

Min lilla powernap igår eftermiddag blev nästan två och en halv timme lång och jag vaknade av att Ris familj kom tillbaka och jag ryckte upp mig och så helt plötsligt från ingenstans började barnen älska mig. Jag satt i sovrummet och de sprang fram och tillbaka överallt och skrattade och skrek för att jag var så himla rolig.
Det är det som är det roliga med barn, det är inte svårt alls att vara rolig. De kissade liksom nästan i brallan när jag grymtade som en gris och de skrek så högt de kunde när jag gjorde någon superenkel grimas.

Och i morse bestämde jag mig för att vara frisk idag och så var jag det. Mina enda "sjukdomssymptom" som jag har kvar är lite illamående, aningens svullna halsmandlar och det konstigaste av allt.. Något som liknar en solbränna.
Jag är alltså rosa. Ser solbränd ut. Det har bleknat under dagen, var värst igår kväll och jag fattar inte alls vad det är för något.

Passande nog när jag bestämt mig för att vara frisk så ringde Ella så vi käkade lunch på stranden och snackade skit hela dagen sen åkte vi hem till mig för att lösa ett litet mysterium och då kom även regnskuren från helvetet.

Det har regnat varje dag nu i fyra dagar. Är det regnsäsongen som kommit?

Släktkalas idag

Mår mycket bättre idag även fast jag är lite snurrig i bollen och har lite ont i kroppen fortfarande. Och så är jag ganska trött. Jag vaknade tidigt i morse och åkte och köpte mat, käkade maten och däckade på soffan i två timmar efter det.
Sen började jag kolla på 90210 och efter en liten stund fick jag besök. Ris familj som inte kan ett endaste litet ord på engelska stormade in i huset men det var nog ganska bra. För idag var nog första gången som de verkligen pratade med mig. Ri är ju inte hemma så ville de ha någon information så behövde de ju försöka med mig.

Och så insåg de nog att jag var lite bättre på thai än vad de trodde. Eller det var mest Ris svåger som pratade med mig men han frågade mig om en massa grejer och duktig som jag var så kunde jag berätta att jag pluggade thai och så visade jag mina skolböcker. JA, jag kände mig som att jag var sju år gammal.
Men det var det enda jag kunde komma på att prata om och det visade ju sig vara en riktig icebreaker.

Nu for de till Ao Nang och jag är helt slut efter att ha låtit hjärnan arbeta ordentligt i en timme så jag ska nog försöka ta en liten powernap.

Gjorde även framsteg med mina framtida barns kusiner (Ris syskonbarn), först vågade de inte gå in i huset som vanligt eftersom jag var där. Sen sprang de förbi mig och höll för ögonen men nu precis innan de gick så log de mot mig och en pratade till och med med mig!! Kors i taket.

Nu är jag så hungrig och trött att jag helst av allt vill gråta en skvätt. Känner mig lite ensam också

Nu när klockan börjar närma sig elva på kvällen känns det i magen att det enda jag ätit idag är två skivor bröd med smör på. Jag är alltså ganska hungrig. Så jag bestämde mig nyss för att snaska lite oliver eftersom det är det enda ätbara som finns hemma utom ett paket med nudlar som jag inte kan vara mindre sugen på.

Problemet är bara att jag är så jäkla svag i kroppen och utsvulten att jag inte får upp burken.

Känn min smärta.

Ri skulle kommit hem från bröllopet han är på för två timmar sen med lite mat till mig för när han var hemma en snabbis efter jobbet bad jag honom fixa något att äta till mig och han sa att han inte hann. Men han skulle vara hemma vid nio med mat till sin sjuka sambo.

Jag tror att jag går och lägger mig och sover och försöker få lite energi så jag orkar åka och köpa frukost till mig själv imorgon bitti så jag inte dör av svält. Det skulle ju vara synd.

Svettas och fryser varannan minut ungefär

Detta är vad jag lever på idag. Yoghurtsoda och den får mig att frysa när jag svettas. Har verkligen ingen som helst matlust (och ingen mat hemma heller) så jag försöker dricka så mycket jag bara kan. Har hört att det ska vara bra.

Har även lyckats titta på alla avsnitt av Wermland forever och det känns så himla B! Dessutom är det ju typ bara Ola (eller vad han heter) som pratar värmländska. Resten är ju typ Örebroare (jag borde veta vad man kallas när man är från Örebro men det vet jag faktiskt inte) och smålänningar eller något.
Men jag gillar han Ola. Han påminner mig om Pölsa i Smala Sussie.

Längtar tills det blir kväll för då ska jag knarka värktabletter så jag kan sova. Har fått för mig att det inte är bra att ta febernedsättande om febern inte är dödligt hög.. Tror det är i någon Bert-film de säger det.
Är det sant? Att man ska svettas och sova bort febern?

Hallå kvinnan utan immunförsvar här

Yes feber är det den här gången. Började frysa otroligt igår kväll och har drömt mardrömmar om Anders Behring Breivik ända tills halv sex på morgonen då jag gick upp för att ta paracetamol. Sen knarkade jag ännu mer innan jag for till skolan och en halvtimme efter det somnade jag och har nästan sovit hela tiden sen dess.
Ska nog sova igen snart för jag har ont överallt i hela kroppen så hoppas vi att jag vaknar upp imorgon och mår prima!

Woh nu ska vi bli musikaliska

HEYHEYHEY I'M ALIVE! Även fast man kanske skulle kunna tro att jag gått och hängt mig efter mina positiva inlägg den senaste tiden. Men så är inte fallet.
Jag har varit busy. Med att inte gå till skolan. Jag misstänker att lektionerna är inställda för att vi inte har någon lärare och inte för att läraren är sjuk som de säger. Thaiar är ju liksom aldrig sjuka. Dessutom har min lärare slutat och ingen vet vem som ska ersätta henne. Hoppas att det har löst sig till imorgon.

Annars då. Jo, idag har varit en bra och dyr dag.

Har käkat en jävla massa. Först frulle med min man som var ledig från jobbet och sen for vi iväg mot stan. Stannade på vägen och lät Mulle Meck tajta till min kedja och pumpa i lite luft i mitt bakdäck.

Sen ville jag shoppa loss ordentligt men jag lyckades hejda mig inne på Tesco Lotus. Hittade en tröja som var så läcker att jag kissade en liten skvätt i brallan men jag såg i Ris ögon (och hörde från hans mun) hur ful han tyckte att den var. Inte för att sånt brukar hindra mig men jag måste ju hålla lite i slantarna nu när jag är arbetslös.

Sen etade vi KEJEFFSII.. Oh, första gången jag snaskade KFC tyckte jag att det var döäckligt (kan ha berott på att det var på den tiden jag var vegetarian) men nu har jag verkligen lärt mig uppskatta detta. MUMS ÄRE!

Sen rullade vi tillbaka mot staden och köpte oss en ukulele! Wey, vad fin den är. Jag vill inte sluta kolla på den. Ri spelar på den men det vettefasen om jag klarar av. Jag står för skönsången i vår duo.

Att prata thai.. är något jag vill men helst inte gör

Så har ännu en dag svischat förbi i mitt liv. Idag har jag inte haft lika tråkigt som igår men ändå har ingenting egentligen hänt. Har pysslat lite, tvättat, pluggat och kommit på en massa roliga idéer. Dessutom har jag varit och käkat bbq buffé, eller nua grata som jag fick lära mig att det heter.

Blev även tvingad att prata thai eftersom ingen av de jag käkade med (utom Ri då) kan engelska men jag hatar att prata thai när jag känner mig tvingad. Då svarar jag bara på engelska och hoppas att Ri ska översätta. Men jag måste nog jobba på det. Annars kommer jag aldrig börja prata.
Men grejen är den att jag kan prata rätt "mycket" om jag måste. Om jag inte är med någon som kan mer thai än mig för då är min enda chans att göra mig förstådd att prata thai.

Jag tror att det kommer med tiden.

Det är som när jag gick i skolan och pluggade engelska. Det värsta jag visste. Inte för att jag var dålig på engelska utan för att det känns så himla dumt att sitta och prata engelska med sina klasskamrater som förstår svenska.

Jag hatade att prata engelska med svenskar och att prata engelska när folk jag kände kunde höra mig.

Men det blev bättre. Jag menar.. Jag har inte pratat svenska på nästan en vecka nu förutom en gång som jag pratat med Denice i telefon.


Men jag befinner mig lite i ett moment 22. Jag kan inte säga allt jag vill säga på thai så därför pratar jag engelska men för att bli bättre på thai måste jag ju börja prata thai.

RSS 2.0