:)

Alla är hemma. Julen är över, nu är jag lugn igen!

Frida has no fear, 'cause she got a lot of beer!

En halvmeter från DUNK

Okej, nu har jag precis vart med om värsta roliga grejen.. Men till det sen!
Igår var jag på ett jättetråkigt föredrag om När lammen tystnar i två och en halv timme på biografen Zita på Östermalm. Jag hasade ner lite i sätet och skulle köra en smygsovning men när tanten som pratade såg att ryssen i klassen sov började hon vråla så jag vågade inte sova. Gick till 7-eleven och köpte kaffe istället, haha.
Det var hela skoldagen så sen åkte jag och Malin tillbaka till ghettot of course! Hängde lite i Nacka Forum, köpte en jacka och lite annat bus sen träffade vi Elin och Malin gick hem.
Vid två kom Karre-Barre och hämtade oss så åkte vi till SÖS för Elin skulle undersöka sin långa tunga (eller den kommer bli lång). Efter det blev jag trött, hungrig och hade ont i huvet så jag åkte hem och vilade, handlade mat och käkade middag. Sen kom Mikaela till mig.
Vi tittade på underbart söta bilder på oss själva från 2004 och vi gillade vad vi såg! Så för att inte bli för upphetsade kilade vi hem till Felix och kalasade. Där träffade Anna och jag en gammal barndomskompis Love! Och det var ett kärt återseende och då var man tvungen att skåla så det klirrade i glasen. Det klirrade speciellt mycket i en viss persons glas som senare besökte damrummet, nämner inga namn. (Jag vet nämligen inte vad kvinnan heter!)
Jag och Douglas blandade underbart goda drinkar som uppskattades mycket av finsmakarna. (Albin var väldigt girig och svepte glas efter glas!) Jag säger bara.. Undra hur deras magar mår idag, mohahahaha!

Nu till det roliga!
Jag var ute och övningskörde med Eva idag för första gången på cirka fem månader (har gjort det ungefär fem gånger förut) och jag har bara kört på parkeringar tidigare, aldrig på någon väg. Men det tyckte Eva att det var dags för nu och till en början går det bra, efter ca en och en halv minut ute på vägen kommer ett övergångsställe men det tänker ju inte jag på! Så Eva skriker "BROMSA!" och jag bromsar så hårt jag kan så att hjulen skriker. För mitt på övergångsstället står en förvånad 90-årig kärring med en sån där liten dramaten rullandes efter sig.
Det enda tråkiga med den här berättelsen var att kärringen inte hade rullator, då hade hon vart en 10-poängare!

Men nu ska jag kila in till stan och kolla på en ny jacka och vantar! :)

Lucia!

Sul mare lucia.. Haha minns ni när vi traskade fram och vrålade för fulla halsar i luciatåget? Det var två år sen men det känns som om det var igår, jag har varken blivit mognare, visare eller mer intelligent. Bara storleken större men det problemet ska vi handskas med efter jul!
Jag har kommit på mitt nyårslöfte! Det viktigaste är: Att aldrig växa upp! Bara för att jag blir "vuxen" om tre månader är jag skiträdd att jag ska bli vuxen! Jag vet att det inte går på en natt, det är det som är det läskiga. Elin sa till mig för några dagar sen att hon hade kommit på varför vi aldrig var lika busiga längre, hon trodde att vi hade mognat! Först skrattade jag bara men sen på kvällen när jag skulle sova vågade jag inte stänga ögonlocken, jag var rädd att jag skulle vakna upp som blondinbella herself!!

Men jag försöker tänka positivt, när jag fyller 18 ska jag ska mina älskade och efterlängtade presenter. Listan har utökats:

1. Doktor Gary <3
2. Harry Potter-dräkt. (Med mantel, brillor & trollspö!)

Men nu ska jag dricka lite mer glögg, käka ännu mer pepparkakor (har ätit nästan ett helt paket nu, käkade det till frukost, lunch och nu när jag kom hem från skolan) och kolla på That '70s show!


Tredje istiden ger julklappar trots sommar

Okej mina förra enorma problem är ju som en fis i rymden.
Nu varnar nämligen Al Gore för att all is på Nordpolen kan vara smält inom sju år. Vet ni vad det innebär? Det ska jag berätta.

Al Gore beskriver det som att jorden har fått feber, eller att vi människor för ett krig mot jorden. Och vi håller på att vinna, bara vi fortsätter så som vi gör kan allt vara slut inom en snar framtid. Kanske har Jehovas vittnen rätt? Snart är domedagen här!
Men iaf, när den isen har smält kommer vattennivån på jordklotet att stiga. Nu vet jag inte om det är lika allvarligt som när Grönland smälter men en sak är säker, det är allt annat än bra!
För i och med att Nordpolen försvinner betyder det att det som Al Gore försökte förmedla med sin film En Obekväm Sanning håller på att hända. Han visar ett animerat videoklipp hur det kommer bli när Grönland smälter, det håller redan på att smälta i en onaturlig takt men så fort mer smältvatten rinner ut i havet kyls havet ner. Det är ganska viktigt att temperaturen hålls där eftersom golfströmmen rinner där. Och den är ju som vi alla vet livsviktig speciellt för oss i Norden. Den håller oss varma.
Men när allt detta smältvatten rinner ner i golfströmmen fryser den och stannar. Det leder till en tredje istid för oss.
Att hundratals meter med is täcker oss kommer enligt Al Gore att ske på bara tio år, men vi vet inte om det börjar om tjugo år eller om det börjar redan imorgon.

Men det är ju inga problem, vi har överlevt två tidigare istider!Men hey. Johanna påminde mig om min geniala julklapp till Eva och Leif. Jag är egentligen helt emot julklappar men tänkte ändå göra ett undantag i år (japp, att köpa men inte att ta emot!).
Sen förnågra veckor sen har jag plågats med en gräslig såkallad "dörrmatta" som Eva släpat hem efter att ha varit på någon mattvisning. Varje gång jag går på den hostar jag lite extra hårt och hoppas att det ska flyga upp en kletig snorlobba som vägrar lossna från mattan eller iaf lite spya. Men icke! Den ligger kvar helt ren.

image65

Bilden är dock väldigt mörk eftersom Eva sover. Yes, hon använder den även som snuttefilt! Men något gräsligare har jag inte skådat!! Men jag har lösningen, yes det har jag.
Årets julklapp till Eva är ett ganska stelt men ändå mjukt paket, större än de jag vanligtvis skänker (när jag väl gör det) och trots att den är fin ska den utföra ett skitjobb.
Ja, det är en ny dörrmatta! Ett enda litet problem.. Var köpa?

Yksi, kaksi, kolme jag får aldrig doppa dolme

Det som gör mig mest fly förbannad nu är:
Att jag just insåg att min sista chans att få se de rullande stenarna på riktigt kanske har gått mig förbi. Och det är inte det att fasen jag fick inte tag i några biljetter utan Keith Richards var tvungen att klättra i en palm och dö lite halvt så spelningen blev inställd. Ledsna lunkade vi och lämnade tillbaka biljetterna och fick ett år senare veta att om vi hade behållt dom hade vi fått nya biljetter, yes till den i somras som bajsSTELLA var tvungen att gå på.!

Sen är det en annan sak:
Johanna Robin, tjock som ett svin! Apornas bästa kusin. Möt mig på skype 23:00! Vi ska prata jö.


BBB

Jag vet att jag inte har marknadsfört min klubb så bra, eller ska jag säga läggning Johanna? Men här kommer det:
BBB står för Bojkotta you know who!
Det innebär att vi tar avstånd från henne, visst det är skitkul att läsa men barnet tjänar pengar på det! Därför går man helt enkelt inte in på bloggen, vill man ändå få sig ett skratt.. Sök på youtube! Där finns hennes söta videos :)

Fem is a magic number

Jag har 5 saker att dela med mig av:

Nu må jag bara medge att det är svårt att uttala sig om ställningen, det är lika fast någon är snäppet bättre. Men kämpa kämpa! Sen måste jag meddela att Mathilda har det svårast, dels för att hon kommer hem till mig nästa vecka (!!!) och dels för att hon ligger sist, dvs är sämst!

Andra saken jag har att bekänna är hemligheten om mitt hår, ni lär få en smärre chock när ni landar på Arlanda och ser ett orange sken från Stockholm, bli inte rädda. Det är bara mitt hår. Då var det sagt.

Tredje saken jag måste medge är.. Jag kanske inte kommer vara hemma i jul! Ska kanske fara iväg på en liten resa som antagligen inte kommer bli av men jag behöver tänka så för att ens överleva den snölösa, regniga och verkligen urtrista decembermånaden.

Jag önskar mig bara en enda sak i julklapp för att jag verkligen ska få det jag vill ha, och inget annat skit. Inte ett annat märke, en annan modell, färg eller med andra egenskaper. För att försäkra mig om att Eva och Leif inte ska "hoppsan, vi visste inte att du ville ha den så mycket så vi köpte en rosa snobbentrosa till dig med matchande bh i strl. xxs" (som jag inte ens kunde tränga i mig i när jag var tretton!) så har jag önskat mig en enda sak: En digitalkamera. Allt jag begär, men jag lär väl somna på julaftons kväll med ett par röda mussepigg strumpor. Suck!

Sista saken jag har att bekänna är att jag bara tittat på julkalendern en enda gång, så nu äre watching time för mig! Lisa tipsade om www.svt.se och i like it! Så tjipp och hej, ät pastej.

Elin&Frida-helg

Alldeles nyss var jag och Elin med om världens äventyr! Vi skulle smyga ner och fixa lite partyparty till kvällen från Elins källare eftersom vi var så sent ute med det den här kvällen. Och när vi blandat oss en riktigt fjortisosande häxa och ska ställa tillbaka den sista flaskan upptäcker vi något fruktansvärt! Det ligger en fyra centimeter lång och tjock fluglarv i flaskan! Helt chockade och äcklade springer vi ut därifrån och är helt förtvivlade tills Elin tar en sista titt på flaskan och jag är nära att spy, vi tittar vad den heter (Gusano Rojo) och jag springer och hämtar datorn och googlar det.
Till slut hittar jag en sida där det står att det ska ligga en sån där vidrig maggot där och guppa i bottnen ochjag kan äntligen andas ut men är fortfarande i chocktillstånd. Så nu får vi hoppas att resten av kvällen blir maskfri och att vi slipper andra vidriga äventyr, fast lite kul var det.

Men vi har iaf nyss käkat en god middag som bestod av pasta och tomatsås som vi lagade samtidigt som vi lekte att vi bodde här helt själva, som vanligt då.
Enda läskiga med att vara här själv är det läskiga ljudet som kommer från balkongdörren, det brummar och knakar jättehögt men nu har vi varandra iaf.
Måste bara säga att sötiselin gav mig en present idag :) Ett jättegulligt läppglans som luktar godis som hon hade fyndat på Vi i äkta barnkalasanda. Tack snoris!

Nu blir det snappsvisor och antagligen en hel del bebisprat från Elins sida, kanske sång och dans till Gasolina som Elin gör så bra! God kväll.

RSS 2.0