In i dimman

Planerna var många och det blev inte alls som man hade tänkt sig. Bla. trodde vi man att det skulle gå att uppdatera läget men nopp!

Resan började iaf tidigt i lördags morse då vi satte oss i bilen och jag körde till Linköping, vårt första stopp. Sveriges fjärde största stad, värd att besöka!
Nästa stopp var då chappen.. För er oerfarna så är det en Vilda Västern stad i Skillingaryd, där stötte jag för första gången på Alvin och jag kunde inte ana då hur han skulle hemsöka mig för resten av resan.

Senare mot kvällen kom vi fram till HB-Town.. Aka. Helsingborg där vi möttes av HB-Anders himself och han visade oss runt i den enorma lägenheten men vi var mest intresserade av det gamla mentalsjukhuset som låg på andra sidan gatan. Vi gick dit och lekte på gräsmattan ett tag innan vi begav oss in till stan för att gå på sommarens andra festival: Helsingborgsfestivalen.

Nästa dag drog vi ner på stranden och på eftermiddagen tog vi tåget in till Malmö för att gå på Malmö - Kalmar oc det var en underbar match där skåningarna regerade. Promenader på kyrkogården och till middag blev det det ökända räkberget (200g räkor för 129sek).

Morgonen därpå började vår resa på allvar med att vi tog färjan till Helsingör för att sen ta tåget in till Köpenhamn. Väl framme gick vi runt för att hitta någonstans att sova och kom fram till att vi skulle ta en fem minuters lång promenad till Public City Hostel, Hostel Public City osv. (mixa och matcha hur du vill) men som vanligt var det inte alls som vi hade väntat oss. Dumma som vi är trodde vi att hon menade vanliga fem minuter men hon snackade självklart i danska minuter.
Väl framme kastade vi oss i våra knarrande sängar och stötte för första gången på våra franska vänner Enzo och Mowgli. Vår relation gick ungefär ut på att vi vrålade "cava?" till varandra eftersom det var den enda meningen alla fyra kunde gemensamt.
Ganska snabbt upptäckte vi vilket high class ställe vi kommit till, där snålades det inte med värmen i sovrummet och sängarna fick vilka djur som helst käka på samt att det man trodde var en airconditioner nog bara var en låda som gav ifrån sig ett ljud som liknade spöregn.
Efter någon timme gick vi till affären man går till om man vill supa bäst, Super Best. Efter det la sig den danska dimman tät över oss och vi kom aldrig ur bubblan förräns i bilen på väg hem igår natt.


Tur att man hade kamera med sig iaf. Det man ser på denna bild är min säng där lappen från Lorenzo ligger. Det var en fin lapp, vi var båda på dåligt humör men han vet hur han ska muntra upp oss. Han är min soptunna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0