Det luktar säkert rutten torrfisk

Fy det luktar fis här. Eller typ köpeköttbullar.
Men det gör inget för solen skiner och jag har varit ute idag. Vaknade vid elva och var ute på bryggan redan halv tolv! Efter två timmar tröttnade jag och gick till masten där Madde låg och stekte.
Sen vart vi hungriga och gick hem och lagade som vanligt massa pannkakor och tryckte. Härligt!
Är så jävla trött på knäckebröd utan pålägg. Havregrynsgröt är ju fortfarande gott men det är den enda "maten" jag har numera. Måste köpa lite mer annars blir det BARA godis här.
Har ju nästan inga havregryn kvar nu. Räcker väl till tre frukostar till sen är det KÖRT!

Hoppas jag fått en gnutta brun färg på mina fina armar idag. Och kanske lite i ansiktet. Skulle vara härligt så man inte ser sådär hejjagkomprecishemfrånauschwitz-aktig ut.

Ibland går allt som på räls, ibland inte

Yeey nu ska jag jobba flera dagar i sträck från och med idag igen.
Dåligt väder är det ju som vanligt nu men det är egentligen bara bra har jag kommit på. Har ju lovat min lilla riskäkande apunge nere i Thailand att vara vit när jag kommer ner. Inte för att han är en sån där som tycker att jag är ful när jag är brun, han tycker bara att det är väldigt kul att se på mig i webcam när mitt ansikte lyser upp hela nordnorge med min vithet så han vill liksom se det IRL.
Och det kan jag väl bjussa på. Har ju inte direkt något val egentligen, inte så att jag hade kunnat vara brun om jag velat. Eller jo jag hade väl kunnat leta upp något solarium och stekt lite fläsk..

Hur som haver barnen kär. Nu sitter jag här uppe på restaurangen och är på ring. Något som stressar mig enormt. Ka ju inte direkt dra igång något megaprojekt (som att baka kanske) för jag måste ju vara redo om dom vill ha ner mig. Och inte får man betalt för att vara på ring heller.


Fecking Narvik soon we will see each other again. Kanske måste jag övernatta i Narvik på vägen hem. Då skjuter jag mig själv och hoppas att det finns sköna bänkar på den lilla lilla tågstationen.

Kakor, godis.. 14kg på två dagar. Jeez.



Alltså man blir ju galen på vädret här uppe! I morse satt vi alla brudarna ute på bryggan utanför Bryggehotellet och drack varm choklad och det var varmt! Så varmt att man kunde ta av sig jackan och sitta i bara kofta! Woh det är tropisk hetta kan jag lova.
Men när jag tog mitt pick och pack och pallrade mitt feta arsle upp till masten.. Ja då var det plötsligt fullt av mörka moln och en hel del kalla vindar. Dessutom glömde jag en otroligt viktig sak så jag bara vände och gick hem igen.
Men imorgon ska jag jobba sådet blir great. Då behöver jag inte oroa mig för mörka moln och sånt skit.
Var nere i disken nyss och snackade lite med diskpojken och sa att jag tyckte att han förtjänade en ledig dag imorgon och att jag gärna ställde upp och jobbade istället för honom.

Fyndade idag på affärn! Skulle egentligen köpa massa godis och trycka men så gick jag förbi kakhyllan bara för att smeka lite på allt gott och kolla så det var lugnt där med mina små sötsaker. Och vad ser jag?! Ett paket safari-kakor (TILLBUD!) endast 10 norska kronor (12,21 sek enligt forex). Tror nästan att det hade varit olagligt att inte slå till så jag gjorde ju bara det jag trodde var rätt.
But don't you worry! Blev såklart en redig påse med godis också!

Madde fyller år

Gaaah jag vill vara i Sverige och shoppa loss på alla utreade sommarplagg som alla svennar är så dödligt trötta på men som är helt sproilans nya och fräscha för mig! Vill, måste köpa lite kläder och sånt när jag kommer hem. Det behöver jag. Har inte shoppat nåt i Sverige på ett år. Och förra sommaren sparade jag vartenda litet öre (precis som nu).
Kom på här för ett tag sen att sist jag köpte nya underkläder (utom på marknaden i Thailand) var tills när jag skulle ta studenten. Ha. Stackars den som får se mina noppiga, hängiga och slängiga, trasiga, urtvättade mormorstrosor.

Idag fyller Madde år. Firade vi med att käka frukostbuffe på Bryggehotellet. Hade dock hoppats på lite mer våfflor, tropisk fruktsallad och massa goa efterrätter.. Men det var gott ändå att knapra selleri, ostar, ägg, yoghurt med musli och sånt där vanligt skit :)

Paltkoma på den man tackar. Så nu blir det lite mys med film och sen ska jag traska iväg till affären och köpa mig lite picnic och sen kanske traska upp till masten och få lite frisk luft.

Pooooonny

Jag har kommit på världens bästa practical joke!
Typ när någon jag känner ligger på BB och ska krysta ut en unge (kanske Bella) så ska jag muta barnmorskorna så att när ungen kommer ut ska den fort som attan bytas ut mot en väldigt liten ponny. Så lindar man in den i en liten filt och ger den till mamman (kanske Bella). HAHAHA är det bara jag som tycker att detta skulle vara hysteriskt kul?
Kunde inte sluta tänka på det när jag skulle sova igår.
(Alltså man säger ju sen att det var ett skämt och ger tillbaka den riktiga ungen.)

Fniss på dig

Jag tycker nog att man bör kunna stava något sådär när man är arton år och driver en rätt stor blogg. Jag menar hon tjatar hela tiden om hur mycket pengar hon tjänar men ändå kan hon inte kosta på sig ett stavningsprogram (som bara finns där på datorn om jag inte har fel?)..

Kissies finaste mening på sin blogg idag:
"Hämd är ett latare sätt att sörga"

Tillåt mig att HA HA HA.

(Sol)skenet bedrar

Okej solen kanske sken men inte fan värmde den ens en liten gnutta. Satt ute på bryggan och huttrade, blev fotad av en turist, läste en bok som jag hittade och kom och tänka på Lisa när jag läste rubriken till ett kapitel.

(Inte sådär JÄTTEbra bild direkt, den är tagen med min ihoptejpade mobilkamera men jag tycker att det funkar rätt bra ändå. Alla kan ju se vad det står. Eller?)

Solen skiner, ost i kylen.. Kan livet bli bättre?


Ibland blir man glad.
Öppnar kylskåpet och finner denna lapp. Öppnar den. Hittar brieost och blåmögelost! Finns änglar? Ost, sån ost som man drömmer om men aldrig skulle få för sig att punga ut tusentals norska kronor för själv har någon rik jävel lämnat till mig.
Misstänker att det är fisparet. Dom har nog lämnat huset nu för jag har inte sett dem idag och nu ligger detta i kylen. Är det inte underbart?

Och till råga på allt skiner solen idag. Har dock ingen bok och ingen vän att gå ut med men jag ska nog sätta mig på bryggan en stund ändå och försöka få lite frisk luft. Det har jag ju inte fått för mycket av här uppe iaf.

HCHFNP, ganska enkel diet

Jag har märkt vad nya grejen är. MUSIKVIDEOS! Jag ska tamejtusan också spela in en låt och göra en musikvideo. Den kommer släppas 23 augusti!
Nu jävlar ska jag hitta manager, låtskrivare, studio och en massa snygga brudar till videon. Jeez, detta kommer att bli succé! Kissie släng dig i väggen, kan man inte sjunga ska man inte låtsas. Jag kör fullt ut, bjuder på the real thing. Inget jävla datortjafs.

Annars då. Livet leker väl inte direkt. Glädjen över att ha biljetten bokad dog ganska snabbt. Gick och köpte godis i regnet igår, tryckte den på tio minuter och fick bajsont i magen. Mådde lite lätt illa resten av kvällen.
Började dagen idag med pannkakor och glass. Funtar på att käka upp den sista äppelpajen nu så den inte blir gammal (neej fy får inte ens tänka sånna hemska tankar).

Jag och Madde har kommit fram till en sak. Den enda lilla glädjen man får här uppe är ju för fasen mat! Mat, godis, godsaker, glass, ja you name it!
Kommer ju inte behöva åka tåg hem, kan ju bara lägga mig på spåret och rulla hela vägen ner till Stockholm. Undrar om jag vågar ställa mig på vågen när jag kommer hem, den lär ju spricka.
Alltså Fatcamp 2010 är vad detta är! Inget bantningsläger om man nu får för sig det, tvärt om. Fläska på dig så mycket du bara kan på 2 månader är vad detta är.
Denna blogg är ju typ motsatsen till Katrin Zytomierskas blogg just nu. Hon kör LCHF, jag kör HCHFNP. Gissa vad det betyder då.. Det är iaf ingen batningsmetod.

(High Carbs, High Fat, No Protein)

Fy skäms på den som fes

HAHA jag dör.
Sitter här uppe vid datorn (för dom som inte har fattat så har jag ett eget rum men delar kök, vardagsrum och badrum med resten av personalen och andra gäster som bor på våningen under) och njuter av denna underbara torsdagskväll.
Det sitter ett par här i soffgruppen bredvid, de myser, pratar tyst med varandra och har tänt ett ljus. Men plötsligt bryts den romantiska stämningen, någon släpper en prutt. Vad händer nu? Båda tystnar och stirrar på mig. PÅ MIG! Som att jag hade smugit bort till deras lilla myshörna och släppt mig!
Okej om det hade varit jag som fes. Men det var det inte! Fy skäms på den som fes.

Glad Frida

Resan hem är bokad! Resan till Thailand är bokad!
Imorgon är det en månad kvar tills jag, Stella och Leo sätter oss i våra stora fluffiga förstaklassfåtöljer på Thai Airways och sippar gratischampagne, sörplar ostron och njuter av vårat direktflyg till Bangkok tillsammans.
Nu jävlar kör vi!

Det blir ingen slappisdag idag inte trots att detta är min första lediga dag efter nio dagars arbete. Kan verka så utåt men jag är produktiv idag. Har mejlat den norska cp-banken, bokat två resor och städat här på kollektivet och det är inte slut där. Nu ska jag plugga, plocka i ordning i mitt rum, ge mitt bankkonto till chefen och seeeen blir det myys i sängen. Dock mol allena denna gråa dag.
Men om en månad kan jag gosa med Ri!!!

Nu ska jag klistra på min nya header som Ellen har gjort till mig för att jag var så himla bäst och gissade rätt på hennes tävling höhö. Lite kul måste man ju få ha denna übervarma sommar med en medeltemperatur på 10 grader och regn i snitt varannan dag.

Glass

Igår var det taconight då. Gott som satan.
Mycket härliga tillbehör, öl och efterrätt. Improviserade ihop en äppelpaj med vaniljglass. Kittlade skööt i kistan kan jag lova. Fick en liten foodbaby. Inte bra att svulla i förstoppningarnas land. Kommer sitta kvar tacorester i min kropp tills jag får turistdiarré i Thailand.

Idag vettefasen hur jag jobbar. Blir nog kväll.
Imorgon är jag ledig. Då ska jag fixa all skit här uppe. Plugga lite, boka resor, hålla tummarna att det blir bra väder så jag kan gå ut och få lite frisk luft etc.
Idag var det faktiskt lite solsken. Jag och Madde knallade till tjorren och köpte KINGSIZE glass.

Nu dööööör datorn tjipp o hej!

Tacos ikväll

Jaa det regnar fortfarande. Vet inte hur många dagar det har regnat nu. Hoppas bara att det är fint väder när jag är ledig om typ två dagar. Nu ska jag jobba!
Ikväll är den kvällen jag har väntat på sen jag föddes. Typ. TACONIGHT!

Ledig dag

Idag är jag tydligen ledig då. Men igår fick jag iaf jobba lite. Men det suger ju att alla extratider jag har fått nu typ har dragits tillbaka. Så jag har fortfarande sjukt lite timmar att jobba.
Det är lite drygt tre veckor kvar tills jag åker hem.

Sitter och flaxar runt på facebook. Varför är alla människor så jävla snygga? Det vill jag också vara! Har inte sminkat mig sen midsommar kom jag på häromdagen. Funderar på att kleta på lite mascara idag bara för att. Eller varför egentligen? Har megalust till att göra det men samtidigt känns det ju så jävla onödigt.

I förrgår när vi var ute och lekte på natten hittade jag och Emma en ny hobby. Krypa genom hål. Återfödas som norsk. Spännande.

Och ut kom en liten känguru.

(Yes nu började det verkligen SPÖREGNA här så nu ska jag koka lite te, kolla på skins och äta kakor. Myys!)

Midnattstur

Blev lite arg där igår hehe.. Skyller på att jag inte hade någon människa att ta ut min ilska över så det blev här och det kan kännas lite överdrivet ja.
Men det blev bättre efter lite chips, en halv film och en liten nattur i Henningsvaer. Johanna och Emma skulle bada.


Se det från den ljusa sidan

Varför ska allt vara så jävla svårt och krångligt och förjävligt hela tiden?
Jag och datorer går ju bara inte ihop. Knapparna på den här jävla cp-datorn har ju slemmat ihop totalt nu så man blir arg nästan varje gång man försöker skriva. Det är ju som att någon kletat fast en kola under vissa tangenter (och nu blev jag jävligt sugen på godis).
Och sen så kan man ju inte öppna jävla fitt-pdf-filer på den här datorn för windows 7 kräver en viss typ av Adobe reader och allt ska bara förklaras på jävla haxxorspråk så jag sitter bara här uppe i ödemarken och käner mig arg, ledsen och vill bara åka hem till Sverige för där är allt så jävla mycket bättre än här uppe i ödemarken. Jag hatar Henningsvaer!!!

Och inte kan man få sitt bankkonto heller, neeej. Nu har det gått över en vecka och ingenting har hänt. Jaa kul, verkligen jag kommer aldrig få någon lön. Kommer aldrig kunna boka någon resa. Kommer aldrig komma härifrån. Jag kommer dö här uppe bland all torkad fisk som hänger och stinker överallt. Sen kommer en äckligt jävla kall nordanvind komma och svepa ner mig i avloppsvattnet. Ja snälla döda mig bara nu! Gör det för jag orkar inte vara här längre.

Bajs

Ja då var det ännu en ny dag då. Om typ fem veckor åker jag till Thailand. Håller på för fullt att mejla med STA travel men det går lite segt eftersom det inte bara är att boka pang tjoff utan det ska vara barnbiljett där, en hemresebiljett där, en ombokningsbar här, tre biljetter ner till Thailand och ingen hem utan en båtresa på ett sjörövarskepp.. Ja alltså det blir lite krångligt så det är inte konstigt att allt blir fel.
Men det är på gång!

Idag ska jag försöka hålla mig från att köpa godis. Har överlagt lite med Ri och han sa att han anade att jag inte skulle klara mig utan godis så jag skulle iaf försöka och om det inte gick fick jag bara köpa lite godis. Det är ju alltid en början. Ska nog käka frukost nu och sen traska ner till affären och köpa ägg till extrapris (10 kr för sex ägg!!).

Idag var första gången på länge som jag pratade med Ri utan att skita på mig. Varje gång vi har pratat den senaste tiden har jag fått avbryta och springa iväg och skita. Inte idag! Jag börjar tro att det är för att Ri är så jävla brun som jag börjar tänka på bajs när jag ser honom och då öppnas portarna..

Jävla Henningsvaer

Jag som hade tänkt att vara lite rolig och visa vad jag hade gjort idag. Visa min lilla film som jag klistrat ihop. Inte för att jag blev så nöjd eller för att jag ens vågar kalla den ett tiny masterpiece men ändå så den inte var helt förjäves. Men det tar sin lilla tid att ladda upp på youtube faktiskt. Får se om jag hinner innan datorn dör.

Mitt godisförbud gick ju bra. Köpte bara liite godis idag och jag har sånna cravings!! Måste ha mer! Men jag tror att kiosken stänger om lite drygt en haltimme så håller jag ut tills dess är faran över. Måste bara ha något att tugga på! Men vad?! Vill baka massa goa grejer..
Jag vill bara göra pannkakor varje dag men jag lyckas hejda mig. Vet inte vad alla andra skulle säga. Det är därför jag klarar mig, hade jag bott ensam skulle jag inte göra annat än att moffa pannkisar.

Postade iaf mitt brev till banken idag så snart lär jag väl ha ett bankkonto. Bingo!
Ikväll ryktas det om personalmöte och jag känner på mig att det kommer att ta ett tag. Finns mycket klagomål som vill ut från allas käftar där nere i köket. Satan vad det ska bli skönt den dagen jag får lämna det här stället och aldrig någonsin mer komma tillbaka. Slippa alla människor, kylan, ödemarken.


Weey det blev klart nu!

Äckliga jävla måndag

Idag är det inte lika fint väder som igår. Det har spöregnat hela natten.
Så planerna för idag är väl mest att sitta instängd på mitt rum och kolla på film, köpa lite godis (fast jag officiellt inte äter godis, om Ri frågar), posta ett brev till banken, köpa cigg till Madde..
Fan vad jag dör här uppe. Ska kanske ta mig tid till att prata med chefen om att jag vill jobba mer också. Jobbar ju fortfarande inte heltid! Jävla skit. En månad kvar.

Jag längtar hem så in i helskotta. Saknar min familj så jävla mycket.

Åh kan inte bara allt med banken fixa sig NU så jag kan boka biljetter både hem till Sverige och till Thailand. Jag blir så jävla deprimerad här uppe. Vill åka hem nuuuu för jag dör av boringness och saknad.

Fått lite sol idag


Där ligger jag som en blek jävel och försöker lapa lite sol med ansiktet. Vet inte exakt hur brun jag blev men frisk luft fick jag och en skön liten naptime.
Skulle jobbat ikväll då men eftersom jag fick äran att jobba igår så får jag inte äran att göra det idag också. Så nu har jag förbrukat en ledig dag idag och så har jag två efterlängtade(??) lediga dagar framför mig. Neej, tack säger jag till den. Skulle sitta skönt med lite mer jobbtimmar.
Måste, måste, måste sno tillbaka timmarna som lillgrabben snodde av mig igår. (Vi bytte tid så jag jobbade kväll och han dag, trodde jag! Men nej han drog en liten lögn för han skulle inte alls jobba kväll så nu sitter jag här helt arbetslös. Ska lura tillbaka det sneaky bastard som jag är.)

En månad kvar

Idag skiner solen och jag har drömt massa mardrömmar hela natten så därför vaknade jag sent. Vid tolv. Och nu har jag käkat frukost och duschat men Madde har fortfarande inte vaknat! Vi ska väl ut och fiska idag men jag antar att det blir en picnic (om hon vaknar någon gång) så man kan sätta sig ner och försöka få lite sol i sitt bleka nylle.
Bikinilijerna börjar numera bli ett minne blott. Kul eftersom alla där hemma verkar bli brunare och brunar för varje dag som går och klagar på att det är dåligt väder när man måste dra på sig en kofta. HAHA jag skrattar er rätt i ansiktet!
Men idag ska jag för fasen gå ut i bara en kofta (ja alltså inte helt naken förutom en kofta, men jag menar ingen jacka eller så) för första gången sen jag kom hit.

Idag är det också bara en månad kvar tills jag åker till Sverige!

Det är för jävla kallt här uppe


Idag regnar det. Men inte sånt här fint efterlängtat regn som det regnar i Thailand. Här är det rått, grått och kallt regn. Regn som smattrar mot fönsterrutorna så man inte alls vill gå utanför dörren. Jag som bytt bort mitt jobbpass idag för att jag och Madde skulle fiska.
Istället ställde jag mig och stekte pannkakor och moffade sånna till frukost. Nu ska jag nog kolla på film och mysa inne på mitt rum. Pallar inte med dåligt väder!

Gimme some love

Jag blir så jävla lat av att vara här uppe! Orkar verkligen inte jobba idag men det ska jag göra. Det är ju kul egentligen, roligare än att göra ingenting och alldeles alldeles livsnödvändigt för mig.
Så om en timme ska jag gå två trappor ner och utföra lite arbete.
Idag har jag och Madde vart på långpromenad. Vi gick till en liten ö här bredvid och traskade runt i skogen, hittade en soptipp med gamla motorer och grejer så vi funtar nu på att bygga en longtailbåt och åka ner till Thailand. Eller iaf jag.
Sen har vi kollat på film och ätit kakor. Ibland är det ändå inte så jävla dött här uppe kom jag på idag. Var en massa bilar på bron ut hit idag, säkert tio stycken på samma gång som försökte mötas mitt på den smala bron. Big happening i Henningsvaer. (När man tycker att det är värt att skriva upp har man varit i ödemarken alldeles för länge.)
Imorgon kanske jag och Madde ska försöka oss ut på en fisketur om någon vill byta pass med mig så jag kan jobba på kvällen istället. Det skulle ju vara supergött för jag kan ju inte åka härifrån utan att ha fiskat. Någon dag måste jag iaf rycka upp mig och göra det.

Ska nog laga till lite mat nu.

ÅÅH JAG BEHÖVER LITE KÄRLEK!!


Inte har man sett nåt snyggt heller på flera veckor. Häromdagen tror jag att jag såg en snygg kille men vid närmare eftertanke kan det ha varit så att jag trodde att han var snygg för att jag inte sett killar på hur länge som helst. Vart håller alla handsome norweigan guys hus?

Muay thai!

Ja Mathilda anledningen till att jag skrev upp saft två gånger var för att jag är så stolt över den så jag ville glänsa lite. Eller så ville jag bara fylla ut listan lite. Eller så använde jag ordet saft som kodord för en hemlig sak som jag köpte..
Eller jaa jag gjorde fel.

Jag är så jävla förstoppad. Har inte bajsat nu på flera dagar, minns inte när jag gjorde det sist men jag tror inte att jag har gjort det den här veckan. SKANDAL! Måste gå och köpa lavemang någon dag nu och få ut skiten. Om man nu kan hitta sånt i den här lilla byn. Eller så får jag göra som dom gör i filmen Flickan, dvs. blanda tvål o vatten i en tub och spruta in i stjärtan. Haha önskar att Elin var här och kunde hjälpa mig.
Men seriöst detta är inte kul!

Men jag vet en grej som är kul. Som jag ser fram emot väldigt mycket.
Jag och Ri har slagit vad. Och sen ska vi slåss. Jag tror nämligen inte att den där lilla räkan vågar slå mig och jag vet att han dör av smärta när jag slår honom (inte ens hårt). Så vi ska boxas (riktig Muay Thai) när jag kommer ner.
Ser fram emot detta så in i helskotta! Jag kommer banka skiten ur honom och dra in 1000B på detta. Han tror dock så jävla mycket att han kommer vinna så han tror att han kommer att dra in 500B och så vill han knyta fast sin vänsterarm bakom ryggen och bara sparka mig med höger ben. Han är vänsterhänt och bäst på vänstersparkar. Men jag går inte med på sånt trams. Vi ska köra på allvar tills blodet sprutar!


Sådär kommer det att se ut när jag låter Ri sniffa på mina svettiga tossingar.

Mathilda till Thailand!

Jaa då har jag varit i Svolvaer igen då! Steg upp redan klockan nio i morse och cruisade in till "stan", fixade bankkort och handlade mat. Min dyraste shoppingtur hittills men fick med mig en hel del gott.
För att ni ska slippa fråga.

  • Burkmajs frå Euroshopper
  • Krossade tomater på burk från Euroshopper
  • Digestive från Euroshopper
  • Saft
  • Mjölk
  • Chokladkakor från Euroshopper
  • Nektariner
  • Äpplen
  • Saft
  • Örtsalt
  • Nudlar från Euroshopper
  • En påse godis
Märks det att jag gillar Euroshopper eller?

Sen nyss plingade det till i mobilen och Mathilda meddelade att hon kommer ner till kära Ao Nang i slutet av november. Blev jag glad? Ganska.



Jag känner liksom för att köpa en almenacka bara för att skriva upp detta i!

Hähähähärliga onsdag.. Njää

Okej dålig stil av er bajspölar som läste min högsta önskan om att ni skulle gissa vad jag åt till middag. Det var ju en jätterolig lek. Det var bara Ellen som var snäll och ställde upp av tjugo fecking sju stycken.
Det roliga skulle ju vara att ni skulle gissa på typ havregrynsgröt eller snabbmakaroner eller kanske nudlar till och med. Men det var inte alls vad jag åt för er information. Jag vet att ni kommer att tycka att svaret är superintressant. Jag tryckte i mig valbiff med klyftpotatis. Slå den ni om ni kan. (Jaa jag har blitt kaxig som fan.)

Och idag blev det ju inget Svolvaer heller, jävla skit. Men jag traskade ner till affären och köpte på mig ägg, mjöl och mjölk ändå och svängde ihop en riktig lyxlunch till mig och Madde.



Och nu på min lediga kväll har jag sprungit runt nere i restaurangen i två timmar. Kändes bra att ändå jobba två timmar på min lediga dag. Kjempegrejt!

Jag hoppas den är borta när jag kommer hem

Oh lord min fina fina älskling ligger numera ute på blocket för allmän beskådan. Snälla ta hand om henne! Köp henne för dyra pengar!

DARLING

Änna har gjort att jag kunnat susa fram genom Nacka kungligt. Vill du prova?

Vad åt jag till middag igår?

Idag är jag lite glad tror jag. För jag ska åka i till stan och handla så jag kan laga pannkakor idag! Guud vad gott det kommer att bli o ack sicken paltkoma jag hoppas att jag hamnar i.

Annars så jobbade jag åtta timmar igår, bra, duktig tjej. Idag är jag ledig.

Om typ en månad kommer jag till Saweden. Det kommer att bli så jävla mysigt i vinter. Alla som ska åka ner och leka med mig! Guu så skoj.

Men nu orkar jag inte med den här skiten längre. Finns inget att skriva förutom att jag inte har någon mat och att jag är svihungrig.

Joo förresten snälla snälla snälla gissa vad jag åt till middag igår!

Köööööör

Vad äter jag till frukost idag? Havregrynsgröt, sylt och... Inget mer! Jävla skit! Mjölken har ju som bekat fryst till en isklump och jag har druckit det som gått att dricka, "ismjölksvatten". Och idag hällde jag på det sista på min mjölk men det var bara vitt vatten, smakade inte ett skit.

Blev förbannand så nu är hela min dag förstörd. Plus att N-knappen driver mig till vansinne.

Hur som haver barnen kär, idag ska jag jobba (hoppas jag får jobba alla de timmar som står på schemat). Imorgon då jävlar måste jag åka till Svolvaer och skaffa bankkort. Kommer ju aldrig få någon lön annars vilket leder till att jag aldrig kommer kunna boka någon biljett så jag aldrig kommer kunna åka till Thailand och då kommer jag aldrig mer att träffa Ri och det betyder att han kommer att träffa någon annan och gifta sig och skaffa barn och då blir jag ledsen i ögat.

Så.. Måste göras pronto verkligen PRONTO! Imorgon kör jag annars dör jag!

Jag ska jämka

Nej Denice vi fryser inte ut dig du ska ju vara i Sverige o då är det lite svårt för dig att vara med! Dessutom kommer ju du att bo så jävla långt bort ifrån oss så du lär ju inte hinna till middagen hahaha!

Idag skulle jag jobbat från ett till sju men det blev från sju till stängning istället. Jobbigt, blir nästan hälften så många timmar då. Och sen enligt min regel så måste jag gå ut och gå en promenad nu om jag är ledig på dagen. Men vadfasen det regnar ute och jag måste tvätta. Och Madde är ute på äventyr men om hon kommer tillbaka någon gång så ska jag fråga henne om hon vill åka in till stan med mig. Måste skaffa bankkort pronto!

Pratade med mor på Skype nyss och hon sa att jag kunde lämna in någon skattejämkning. Låter great tycker jag. Kommer ju ändå inte tjäna några pengar här uppe och skatten kommer göra att jag typ går back.


Juste jag kollade på Snabba Cash. Såg ingen jävla hor- och knarkfest där inte. Jävla skit. Falsk marknadsföring är vad jag kallar det.

Idag är det dåligt väder

Kul att min mjölk var helt fryst nu när jag skulle hälla den över min delikata havregrynsgröt. Jag har länge tyckt att det har varit lite väl kallt i det där kylskåpet och nu fick jag det bevisat. Kul. Mjölksorbet?

Stella har nu kommit på en plan hur vi kan vara duktiga thaiflickvänner åt våra män när vi kommer ner. Matlagning varje lördag från oss till dom. Sen kommer Ri och Bass bli bästisar och vi kan gå på parmiddag varje dag! Gud ås kul vi kommer få det.
Och även fast Leo kommer att vara två år äldre än vår lilla baby så kommer de att komma så bra överens och bli bästisar dom med. Fy satan vad bra vi kommer att ha det där nere! Bass och Stella kanske också ska få vara med på förlossningen?


Hittade en liten bild från precis innan jag åkte till Norge. När jag städade Alices rum, Fredrik var med som sällskap och Alice såg till att hålla vinglasen påfyllda för en trevligare atmosfär.

Partylördag

Nu jävlar är det fest här!
Sitter ett gäng som gnäller utav bara satan ute i köket och fikar (ja, jag misstänker att det är ett gäng örebroare). De sitter och pratar om våra fina lappar som jag och Madde har skrivit där vi ber folk att inte käka upp vårt krubb. Alltså lappar i stil med Please don't eat my food!!!

Kul det är att lyssna på deras spekulationer om varför folk tar mat som inte är deras, hur man ska lösa problemet "för det måste ju vara jobbigt när alla bor här tillsammans". Förslag de har kommit på hittills:

  • Alla ska få ett varsitt skåp och det som finns framme delar man på
Ja, det var ju allt. Mest handlar samtalet om torsk.

Annars har jag jobbat några timmar idag. Inte för att det blev tio timmar som chefen hade fått för sig att jag skulle jobba. Blev hemskickad vid halv sju och såg sen att den lilla pubertala diskpojken också blev hemskickad sen.
Vill inte bara ha fler dagar att jobba jue! Vill ju ha fler timmar per dag. Men som det ser ut nu jobbar jag typ 120 timmar i juli. Bättre än ingenting men inte bra nog.
Får se nästa gång jag jobbar som jag gjorde idag om det blir bättre då annars får jag väl ta ett snack med dom igen.

Nu ska jag nog mysa lite, äta äpplen från Euroshopper och kolla på Snabba Cash. Mathilda hoppas du läser detta för jag ser så enormt fram emot horfesten som Jens Lapidus pratade om på radion för två år sen. Måtte det vara så underbart att jag känner för att kosta på mig ett samtal to the writer.

Att bilda familj

Sitter och läser i min blogg. Ack så skoj det kan vara.
Läser om hur den biologiska klockan bara tickade högre och högre för var dag som gick. Läser också om hur jag funderade på att konvertera to the dark side för att ens få en partner (kanske för att kunna adoptera).
Vad glad jag är att jag funnit en man som inte gör så jävla mycket motstånd till mina familjeplaner.

Om jag inte skrivit det innan så är syftet med min resa att utöka familjen.

Planen
Dag 1
Jag blir gravid. Fortfarande oklart hur.

Vecka 40
Tillsammans åker vi till Sverige för att föda våran schimpansunge och träffa släkten.

Augusti 2011
Hela apfamiljen åker tillbaka till Thailand

Tråkigheter och godsaker

Alltså seriöst jag har så otroligt tråkigt!
Man borde ju tycka att jag skulle vara van nu efter mer än tre veckor här, det tar väl cirka tre veckor att skapa en vana om jag inte minns fel? Men icke! Förstår just nu inte alls vad jag brukar göra på dagarna men nu jävlar fick jag en liten ångestattack för att jag har så tråkigt.
Idag har jag ju iofs inte suttit inne hela dagen. Jag och Madde traskade bort till kiosken och köpte softis (eller mjukglass om man så vill) och satte oss på bryggan och mumsade en stund. Men busy som hon och alla andra är här så var ju hon tvungen att gå och jobba sen.

Själv har man då avnjutit ännu en gourmetmåltid bestående av snabbmakaroner och majs. Imorgon kanske jag lyxar till det med krossade tomater innan dom börjar mögla. Annars har det väl inte hänt så mycket spännande. Ryktas om att det blir till att gå till Klätter ikväll och dricka öl. Men öl är dyrt. Och så känns det onödigt att gå dit och bara dricka en. Kanske går dit en stund och är nykter. Som alltid.

Har pratat med bossen och jag ska få jobba lite mer i juli. Men inte direkt fulltid om jag förstod det rätt. Ska vara på ring hela tiden och så måste jag säga till om jag ska någonstans. Vet inte riktigt hur det känns. Det känns ju bra att vara på ring om dom verkligen ringer. Men inte annars.

Vill bara att juli ska gå snabbt så jag får åka hem till mina nära och kära. Börjar fundera lite på hur det kommer kännas att åka till Thailand så snabbt efter att jag kommit hem för jag saknar ju alla där hemma så himla mycket. I Thailand hade jag ju det så himla bra hela tiden så det fanns aldrig tid för att sakna någon. Ärligt talat så sa jag bara till folk att jag saknade dom för att inte vara dryg när jag fick höra det av dom. Jag hade det så jävla bra där!
Men nu är det allvar. Jag längtar efter alla där hemma verkligen!
Men man lär ju sig av allt. I Thailand lärde jag mig väl att Sverige var skit och att jag aldrig skulle kunna bo och leva i det landet, att mina kompisar förvissa kan vara rätt bra att ha ibland men inget man inte kan vara utan några månader om året.
Här uppe har jag väl tänkt om en del. Sverige är inte alls skit, tänk hur hemskt det hade kunnat vara. Jag hade kunnat vara dotter till en stinkande fiskare i Henningsvaer och hela familjens enda nöje var att gå till Klättercafet varje helg och supa oss fulla. På den norska midsommaraftonen skulle vi med resten av byn gå till en sketen fotbollsplan, käka grillkorv och römmegröt och kolla på en eld. Ena halvan av året skulle det vara mörkt dygnet runt och andra halvan ljust. Och alltid alltid skulle det vara kallt så in i helvete.

Hur som helst blev jag glad idag. Fick ett fint sms av Malin där hon skrev att hon var och kollade på Nationalteatern. Fint. Tänker på mitt första Peace and love där Nationalteatern var prio nummer ett på festivalen. Gud så kul att gå på festival men ännu roligare att bara käka lussebullar och dricka julmust med mina kompisar! Det SKA GÖRAS när jag kommer hem. For sure.


Snälla var tyst

Jeez kan man prata mer eller?
Försökte nyss få lite kontakt med mina päron på skype men det var helt omöjligt. Fick huvudvärk och blev otroligt irriterad för det sitter en väldigt pratglad polack bredvid mig. Hans käft går ju verkligen i ett och han kan inte hålla tonen nere heller. Fy satan orden sprutar ur honom som en jävla kulspruta!

Hur som helst kan väl vad som helst irritera mig just nu. Har fått mitt schema för hela juli och jag jobbar fyra dagar i veckan fem timmar om dagen. Ingen lön att tala om där inte. Hade lätt kunnat stanna i Sverige och blitt så jävla mycket rikare.

AAAAAAAAAAAAH jag får daaamp nu på den där jäveln. Måste springa härifrån!!

Midnattssol

Jaadå jag lever. Var dock lite osäker idag på om jag verkligen skulle göra det eller om jag bara skulle ge upp och gå och dö. Internet stängdes av och skulle vara avstängt till 5 juli.
Jag gick ut och tog en promenad med syftet att leta efter ett bra ställe att dränka sig, hittade en fin brygga att hoppa ifrån men kom på att jag antagligen bara skulle klättra upp för trappan snabbare än jag nuddat vattenytan. Så jag gick hem igen och då hade Madde slutat jobba så vi käkade lite och färgade kalufsen på mig.

Sen nu på kvälla åkte vi iväg till världens ände och kollade på midnattssolen. Det var ju rätt så läckert om jag får säga det själv.

Denna bild är tagen exakt 00.00 om man ska lita på klockan på min kamera. Midnattssol!



Midnattssolen gör ju lite att man tappar uppfattningen om vilken tid det är och därför är det svårt att leva som en vanlig människa, dvs. gå upp på morgonen och vara pigg (vilket ändå aldrig har varit min starka sida men nu har jag något att skylla på) och gå och lägga sig på kvällen och vara trött.
Jag är mer trött när jag är trött och sover därför då. Därav min lilla nap på lite drygt tre timmar mitt på dagen idag.

RSS 2.0