Snart är jag hemmafru på heltid igen


Idag har jag varit i sötvattenhålan/källan med Bella, Noah, Bee, Game, Add och Maria. Bella tyckte att ungarna som bor där på restaurangen var ouppfostrade för de kissade på golvet i restaurangen. Bellas unge kissade nästan på maten...

Sen har jag städat lyan som är ren nu och i kylen står en mumsig kladdkaka och kyls ned.

Snart rullar jag iväg till jobbet men först ska jag dö lite av värmeslag.

Hörde att det snöar i Sverige.

HA HA HA HA HA!!

HA HA!!!

Supernannyn slår till igen


Igår var jag och Denice supernannys på ett bröllop i Klong Muang och det var svettigt, sandigt och kul. Trodde först att ungarna skulle vara jätteblyga men de ville leka hela tiden. I sex timmar. Mot slutet var jag en sandig zombie.
Käkade frukost vid elva på morgonen och nästa mål med mat intogs klockan elva på kvällen. Då var jag helt slut och hungrig och törstig. Åkte till Chang bar och mötte upp Bella och compani och käkade lite fish and chips och så slank det ner tre öl.

Inte alls oväntat lyckades jag bli full på det och tröttheten bitchslapade mig i nyllet. Så jag åkte hem och tog en dusch, hann precis ta in min handduk som hängde ute på tork när världens spöregn kom. Flyyyt haa..

Sen idag har jag varit i skolan och haft prov. Hade inte pluggat något alls men det gick skitbra. Sa väl fel ton på tre ord och så visste jag inte hur man skrev svårt. Men det var allt. En applåd till mig.

Det firar jag nog imorgon med att baka kladdkaka till frukost, har redan handlat ingredienser.

Vilken jävla dag

Om jag kunde så skulle jag lägga upp en bild på mig nu när jag sitter här nästan naken på köksgolvet och försöker rätta till min uttorkning. Vilken jävla dag alltså.
Om 11,5 timmar har jag prov på thailändska och jag är full.


ÖNSKA MIG LYCKA TILL.
Orkar inte ens bry mig om caps lock, nu avlider jag. Tjipp tjipp

My chocolate-boyfriend makes me skinny! :)

Färden hem från skolan idag var riktigt ruskig. Det duggade lite inne i Krabi town så jag satte på mig regnponchon när jag skulle åka hem. Better safe than sorry liksom. Vet inte om jag var så jävla safe ändå.


Regnskuren som Gud glömde föll nämligen över mig. Det var STORA HÅRDA regnkluttar som föll ner överallt. Men jag såg att himlen var ljusare mot Ao Nang så jag gav inte upp. Konstigt nog betydde den ljusare himlen ännu mer regn vilket jag inte ens trodde var möjligt.
Det gjorde så sjukt ont på min kropp när regndropparna (det var inga droppar ens, vet inte vad jag ska kalla dem.. smält hagel?) landade på min lilla oskyldiga kropp. Jag frös så mycket att jag ville lägga mig i närmaste vattenpöl och värma mig i det ljumna vattnet som värmts upp av asfalten.
Så jag sjöng alla glada sånger jag kunde komma på, Sjung om studentens lyckliga dar! och en jävla massa julsånger som ploppade upp i mitt huvud. Sen ville jag bara börja gråta för det var så kallt och gjorde så ont.


Men så började jag tänka på vad jag höll på med. Helt sjöblöt på en moppe i Thailand sitter jag och sjunger julsånger så började jag skratta jättemycket. Alla som såg mig måste trott att jag var helt knäpp.


Sen när jag kom hem bestämde jag mig för att gå ner i vikt så jag mosade i mig min svenska marabouchoklad som legat och väntat på att få bli uppäten hur länge som helst. För ny underbar forskning har gjorts! Det viktiga är att man äter choklad ofta och man behöver inte träna! Såååå... Kanske ska rulla till seven och köpa lite mer choklad, det var ju faktiskt över sex timmar sen jag käkade det sist.

CHOKLADKÄLLA 1
CHOKLADKÄLLA 2
TVÅ oberoende källor som bekräftar. Jag tror verkligen på detta nu.

Ungefär såhär känner jag mig idag


Vill också bara lägga mig ner på marken och skita i allt. Hatar sånna här jobbiga små förkylningar som gör att man tror att man är döende när man vaknar på morgonen men efter att ha druckit och ätit lite mår man prima ballerina, drar till stranden, leker med kompisar.. Tills man börjar bli trött. Åker hem. Vill dööö för man har ont i huvudet och snoret bara rinner och rinner och rinner och hur mycket man än snyter sig så måste man ändå kila iväg och fräsa igen efter fem minuter.
En sån förkylning sitter jag och myser med nu.


Och nu på kvällen känns det som att jag sprungit ett maraton (vilket jag nästan har gjort på jobbet, mellan skrivbordet och in på toaletten för att snyta mig).


Sååå, för att lyda alla thaiar som säger att det är jättedåligt att äta melon när man är sjuk har jag varit på 7eleven och bunkrat upp med massa choklad och kakor som jag tänkte mula i mig efter att jag tvingat Ri att hjälpa mig med läxan.

För frukt = dåligt. Frukt är inte godis, godis är inte frukt. Godis = bra!

Hjälp mig väcka min komapatient!

Igår kväll var jag hemma hos Bella och kollade på film tills jag däckade. Sen åkte jag hem, redo att bli spoonad av Rajraj men han hade också däckat. På soffan. Och jag skrek och drog och slet i honom allt jag kunde för att få honom att vakna och traska in i sovrummet.

Så jag lät honom sova på soffan tills han vaknade själv vid fem och kom in till sorummet. Så är det väldigt ofta. Och som så många gånger förut frågade han mig om jag försökt väcka honom när jag kom hem. Jag svarade att jag försökte få honom att tro att det var jordbävning och skakade hans kropp och skrek hans namn ganska länge utan resultat.
Men när han kom hem från jobbet på eftermiddagen frågade han om jag verkligen hade försökt väcka honom. Mjo det kan man väl säga att jag verkligen gjorde.

Såå.. Hur väcker man folk som lätt hamnar i koma?
Han kan somna lite var som helst och när som helst och väldigt ofta när jag ber honom att göra något jobbigt. Ge mig era bästa tips!!


PS. Jag har stekt lite på stranden idag. Kanske ska sluta vara vit?
PS2. Bilden är gammal, han ser inte ut sådär när han sover. Tråkigt nog.

Idag har jag provat dykning!

I morse ringde Bella och frågade om jag ville följa med och bada någonstans långt bort och jag tänkte att det kanske inte var en så bra idé eftersom jag är lite sjuk. Och en liten stund efter det ringde Denice och frågade om jag ville komma till Pranang och provdyka.
Men jag bestämde mig för att följa med Bella.. och kanske bada liiite. Men så kom jag på att om jag ändå kan bada liite så kan jag lika gärna prova på att dyka liiite. För det är ju något jag verkligen vill göra.

Så jag slängde på mig min leopardbikini och packade ner leopardsarongen i min leopardväska (vadå besatt av leopard??) och satte mig på en båt och åkte till Railey.

Sen vadade jag över i det höga vattnet till Pranang och ficka prova att dyka!

Kolla bara vad glad jag var.

Det var jättekul att prova på lite dykning. Var bara nere i tio minuter på fyra meters djup och det enda jag såg var en liten firre, en liten rocka och någon sorts undervattenstusenfoting.. Typ.
Men nu vet jag att jag verkligen vill dyka på riktigt!
Så så fort det blir lågsäsong drar jag och Riset iväg någonstans och dyker!

Jag som trodde att GG dog för två år sen

Åh, finns det något bättre än att inse att man missat två säsonger av GossipGirl när man ligger hemma en hel dag och är sjuk?? Nää, precis nu har jag ju massor att göra. Eller titta på.
Igår släpade jag mig till skolan och hostade och snorade och hickade sönder lektionen. Men det gick bra och jag klarade av att jobba trots huvudvärken från helvetet. Nu har jag köpt värktabletter så jag har i nödfall.

Tråk o vara lite sjukis men jag vet att jag måste vila vila vila nu. Vaknade vid åtta i morse och mina halsmandlar var som två små äpplen så jag tvingade mig själv att sova i fyra timmar till och när jag vaknade vid tolv kändes de bättre. Inte helt bra men helt klart bättre.

Fruktkväll med film och kli på ryggen står på schemat efter jobbet ikväll.
Så mår jag säkert som en gudinna imorgon på min lediga dag!

Jag suger på tysta leken

Jag försöker frysa ut Ri, eller köra tysta leken då eftersom han är en olydig hund som gör mig jävligt förbannad idag. Okej, han uppfyllde min högsta önskan tidigare om att få nudelsoppa innan jag for till jobbet utan att jag ens hade nämnt det för honom.
Men sen sa jag lite fint Vill du göra mig glad så kan du städa lite här hemma.

Men när jag kom hem var det skitigare än när jag for och jävulsungen var inte ens hemma. Och ingen middag stod och väntade på matbordet. Så nu tänker jag tjura.

Man behandlar mig inte så när jag är sjuk och går ostraffad.

Problemet är bara att jag suger på detta. Gav han onda ögat nyss och hans leende bara dog och då dog ju jag med. Vill ju inte att den känsliga lilla pojken ska bli ledsen. FAN jag vet att han bara blinkar med sina puppyeyes för att få mig sluta vara sur.


Hann inte ens skriva klart det här inlägget innan jag förlorade.

Här sitter jag och ser fundersam ut.. eller nåt


Jag gav pengar till en tiggare idag och det kändes bra just då men inte nu lägre. Konstigt va?

Jag ger aldrig pengar till tiggare. För jag tror alltid att de som tigger egentligen har pengar eller så har de någon fet maffiaboss bakom sig som tar alla pengar sen. Som blir svinrik på alla utan armar och ben som sitter och tigger på varje marknad sju dagar i veckan.
Som Ri sa till mig: Hur tror du att de tar sig till alla olika marknader egentligen? De kan ju inte gå.
Det är ju någon som kör runt dem för att sitta på marknaden och tigga. För jag har då aldrig sett dem hasa sig fram på marken på väg dit och det borde jag nog ha gjort om de nu hasade sig fram.

Men jag satt i en liten hydda en stund på stranden idag och läste en bok och drack cha yen. Så kom det en man och satte sig bredvid mig. Smal som en liten sticka var han. Och så sträckte han ut armen och frågade om han kunde få smaka på mitt te. Jag var ju tvungen att ge det till honom.
Sen började han prata, förstod inte så mycket eftersom han pratade väldigt tyst och dessutom på thai. Förstod att han sa att han var hungrig, att tsunamin hade dödat någon han kände, att han inte hade några pengar, han var soldat och bla bla bla.
Så kände jag mig som en sån där rik jävla farangjävel som satt där och smuttade på mitt te, pillade på min dyra telefon och som dessutom var på besök i hans land. Varför skulle jag neka honom ett mål mat?

Jag gav honom en liten slant så gick han och köpte vatten. Fast han sa att han var hungrig och pengarna hade räckt till mat. Så kände jag mig dum. Åkte hem.

Och nu har jag ångest. Vet inte varför. Han verkade bli så himla glad och började nästan gråta när jag gav honom pengarna och han började typ be till Buddha eller något i den stilen. Vet inte hur man ber men ja.

Skitsamma om han nu gick och köpte knark och horor för pengarna så var det fint gjort av mig eller?

(Inte för att han fått särskilt mycket knark eller horor för 100 baht men ändå.)

Land of smiles.. för att man inte vågar bli arg

Har megabajsont i magen och ligger därför hemma på golvet idag och läser massa strunt på thailandsforum. Bland annat någon som skrev om "thailändska tysta leken".

Mmm, you gotta love it!

Ibland vill jag bara slå ner alla stoneface-thaiar. Kan bli så sjukt provocerad av att de är så konflikträdda. Man får bli sur, ja det får man men nåde dig om du säger vad som är fel. Sluta hellre prata i några dagar och sen låtsas vi som att inget har hänt.

Land of smiles, ja. Ingen har dock sagt att leendena är äkta.

Rak na... job... job!


Här sitter jag med den bästa födelsedagspresenten jag fick när jag fyllde år. En Puh-björn med en liten kärlekshälsning på.. från Ris kompis. Från Chat fick jag lite thailändska böcker inslagna i hjärtpapper. Jag frågade Ri om det var okej för honom att hans kompisar verkar vara kära i mig.

Han tycker att det är bra att de gillar mig.

Får väl hålla med. Och känna mig lycklig över att jag har lite back up-boys om det skulle ta slut mellan mig och Riset.

Nu börjar det dofta underbart här hemma, sconesen är snart klara!!

Ska börja svara att jag kommer från Stockholm

Frågar man en svensk vart den kommer ifrån blir svaret Sweden, en norsk svarar Norway, en tysk Germany osv osv och det gäller alla man frågar utom amerikanerna. De säger vilken stad (eller stat) de kommer ifrån. Som nyss hörde jag en svara på frågan "Washington DC".

Är det bara jag som tycker att det känns sjukt drygt??

Förresten mamma och pappa, jag fyllde år igår in case you forgot.

Bra start på dagen


Började dagen med frullebulle på bageriet med Bella och Noah

Käkade focaccia med mozarella (vanlig ost??) som smakade ganska himmelskt

Sen gav Bella mig en fotmassage (OBS! det är inte Bella på bilden. Hon har inte solat järnet och blivit asbrun, hon betalade bara den här kvinnan som gjorde massagen på mig) och det var underbart skönt. Speciellt eftersom jag fortfarande har träningsvärk i benen efter min energipromenix i söndags.

Det thailändska alfabetet


Mitt mål är att någon gång kunna sjunga den här sången och lära mina framtida knoddisar att sjunga den och också lära sig det thailändska alfabetet. Planen är ju liksom att skaffa små halvgulingar i framtiden med min (kinesiska tänkte jag skriva) thailändska man. Då måste jag ju kunna sånt här.
Dessutom är det ju kul att titta på den här sången. Kan ju faktiskt hela alfabetet nu men inte i rätt ordning och det vill ju min lärare att jag ska kunna så det är väl bara att kämpa på. Lite tråkigt att bara stirra på ett papper ju.

Ska tänka efter lite nogrannare innan jag dricker Sangsom nästa gång

UUÄ vilken jävla slappisdag! Tänkte göra lite nudlar till frulle men när jag hällde bort vattnet hällde jag även bort ALLA nudlar i bajsrännan vi har bakom huset. Var inte så sugen på att hälla på lite krydda och käka från avloppet så jag tänkte ta med mig en god bok och en cha yen och sätta mig och läsa vid stranden.

Men så kom Denice.

Och vi tittade på 30 grader i februari ända tills klockan slog alldeles för mycket och jag tog en dusch och for till jobbet. På jobbet gick tiden fort även fast jag jobbade över nästan en halvtimme. Kändes inte alls.

Och ikväll ska jag plugga, plugga och åter plugga.

Kanske springa några vändor till toan som jag gjort hela dagen. Lyckas alltid glömma bort att Sangsom är en riktig omrörare i min kista. Känns värt det när jag dricker det men inte dagen efter. Det rör inte bara om lite utan det gör även väldans ont i magen på mig. Men det är sånt man får leva med.

Jag är för jävla hurtig ibland assåå


Sedan gick jag även en nästan en timme lång powerwalk (jag hatar det ordet men det var ju ingen slow slow walk) okej ENERGIPROMENAD i solnedgången. Klämde i mig en påse chips och en bulle och lite cola när jag kom hem men det vet ju ingen om.

Sen kom ju även Bella och Denice hit på kvällen för att föra innan de skulle ut och då slank det väl kanske ner några glas Sangsom i kistan på mig men ändå. Jag motionerade!!

Trött i benen

Just nu är jag en ruskigt trött och svettig brutta. Mina ben värker lite smått och det är skönt för jag har använt mina korta korvar en del idag. Jag och Bella brusade iväg till Klong Muang mitt på dagen i den stekande solen för att vandra i djungeln.

3,7 km till viewpoint står det på bilden (gissar jag, har inte orkat anstränga ögonen för att försöka förstå något, kollar bara på siffrorna och gissar)

Men vi orkade bara traska 800m sen gav vi upp och gick tillbaka. Åkte till sötvattenhålan och käkade lite yam innan vi for hem.

Under den korta turen hann jag bränna mina armar så jag är också lite ledsen i ögat ikväll. Försöker nämligen bli vit, vill vara en thai. Men nu har jag bränt mina jävla sladdriga underarmar!! Hoppas att detta inte ändrar färg till brunt utan flagnar och blir vitt snarast.
Mitt mål är att vara vit som en snöflinga tills lågsäsongen börjar. Typ om en månad.
Det är ett ypperligt tillfälle att göra sig snygg för thaiarna. Vill ju ändå inte sola min nya tatuering så nu passar jag på och gör mig till den läckerbiten jag egentligen är. Så kan Ri få vara lite stolt över min skinande hudfärg för en gångs skull.
Annars får han ju bara komplimanger för sin vita kvinna när jag just kommit från Sverige.

Last friday night


Igår var jag ute med de här kvinnorna.

Vi shottade tequila

Och svingade oss runt strippstängerna

Sen hamnade vi på golvet på 7eleven innan vi for hem till Denice och gungade nakna i porrgungan och skedade hela natten lång. Tills klockan slog sju iaf och Ri undrade vart jag tagit vägen.

Men de bilderna får ni inte se.

Idag orkar jag inte gå till skolan

Har lite ångest över min läxa. Vi skulle lära oss hela alfabetet i rätt ordning på två dagar. Okej lite mindre än hälften av alla bokstäver har vi fått lära oss tidigare men inte i rätt ordning.
Så nu i onsdags lärde vi oss 24 nya bokstäver som vi ska blanda ihop med de 19 vi redan kan och sen kunna säga och skriva dem i rätt ordning.

Är det bara jag som tycker att det är lite hårt?

Jag känner mig.. ledsen. För jag kan typ de första tio bokstäverna i rätt ordning sen vet jag inte ens hur de ser ut eller vad de heter. Jag hoppas verkligen inte att Colin (min klasskamrat) har lärt sig hela alfabetet nu för då kommer jag känna mig så himla dålig.

BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ det är orättvist!! Så förväntar sig läraren att man kommer kunna allt perfekt idag och så kommer vi lära oss massa nya ord som jag inte kommer kunna läsa för jag vet inte ens hur man uttalar bokstäverna.

Aja, jag vet iaf att jag kommer kunna allt bättre än finnen i klassen.

Om inte.. Ja då slänger jag mig framför en lastbil på vägen hem.


Dessutom drömde jag att Riset dumpade mig i natt. Och jag var helt okej med det så jag skaffade en ny kille och ingen verkade förvånad över att vi gjort slut.
Sen ångrade jag mig jättemycket att jag inte försökte få honom tillbaka men då var han borta.
Sånt gör mig också på dåligt humör, fatta då om det skulle hända i verkligheten!

Här sitter tatueringen!

På sidan av magen.. eller revbenen eller höften eller vad man nu kallar det stället.

Sidfläsket?


Lill-armen är verkligen liten. Ska vänta och se om den inte växt till sig tills den läkt. Annars får jag gå och fixa till det. Men det vill jag inte. Det gjorde för jävla ont.

Jag kom iväg till marknaden efter en vecka!


Igår fick jag äntligen gå på marknaden! Den hade fyllts med affärer (eller stånd om man så vill) så det fanns en massa att shoppa. Och en jäkla massa skit som vanligt.
Det roliga med alla dessa marknader som kommer är att det alltid är samma folk som kommer med samma grejer och de ställer upp sina affärer på samma ställen. Jag börjar kunna det där nu.

Men jag lyckades ändå shoppa lite. Bland annat ett par shorts som satt som en smäck! Första gången jag köper ett par byxor i Thailand utan att prova och lyckas uppskatta min rövs storlek rätt.

Antingen så har jag insett hur stor den faktiskt är eller så har den krympt.

Tror på det första.

Cha yen gör mig alltid glad


YES de har slutat sälja cha yen i påse utanför moskén nu! Som jag väntat på detta. Min glädje över denna goa dricka hälld i en påse har många gånger slutat med krokodiltårar (nästan) för att jag ställt påsen på ett ställe jag trott varit säkert och då har den vält och det har flytit iste i hela huset.

Men nu fick jag en liten mugg. Härligt.

Och så har jag varit i skolan och lärt mig 24 nya konsonanter. Eller njaa, några hade vi lärt oss innan och några kunde jag ändå. För att jag var så flitig för ett år sen och försökte få Ri att lära mig skriva på thai.
Det gick itne så bra förra året.
Därför fick jag börja skolan. Men en lärare som inte blir arg om man säger fel. Eller frågar något.

Det blev ingen kladdkaka-kväll all by myself


Jag slutade tycka synd om mig själv, åkte hem till Bella och käkade toast och chips och kollade på film. Noah låg och sov så sött mellan oss. Vi var som en liten familj.
De har ju en stooor säng till skillnad från mig. Och ett superduperkallt rum och stora burriga täcken. Så man kan verkligen ha filmmys där. Inte som i min bastu till sovrum.

Men jag gillar mitt hem ändå. Och min säng.

Ska bädda rent i sängen och krypa ner.

Är trött. Vet inte hur min läxa blev. Skrev tio meningar på thai. Får väl se om läraren godkänner dem när jag ska läsa upp dem inför klassen imorgon. Det är säkert perfekt som vanligt.

(Även fast jag fått skriva om den här texten PÅ SVENSKA, mitt modersmål, hundra gånger för att jag satt punkter mitt i orden och glömt ord och bara.. ja håller på att somna mitt i.)

Man kan ju alltid hoppas

Åh jag har så ont i huvudet idag. Så jag sitter bara här nu och väntar på att jag slutar jobba så ska jag kila över gatan och köpa på mig lite smaskiga ingredienser till en kladdkaka och lite glass och nåt ruskigt kalori-igt att dricka till sen åker jag hem och bakar, äter och kollar på 30 grader i februari.

Sen hoppas jag att min man kommer hem precis efter att jag lite frussen lagt min helt ensam i den stora stora sängen och så har han köpt en liten fin och dyr ask med choklad till mig för att han älskar mig så himla mycket. Sen kramar han mig (utan att kväva mig och utan att jag blir för varm) ända tills gryningen då han går upp och I smyg bakar scones som han serverar till mig. Och det smakar himmelskt.

Ojojoj, det där skulle ALDRIG hända. Fast kanske.
Han sa igår att han inte visste vad han skulle ge mig i födelsedagspresent så jag kanske ska göra det enkelt för honom och önska mig detta.

Såhär ser min nya tatuering ut


Erkänn att det börjar klia i pillarfingrarna när ni ser den? ÅÅÅÅÅÅÅÅÅH erkänn att ingen kan säga att jag är dum som pillar på den HELA tiden. Det ligger små högar med död färgad hud överallt i mitt hus nu.
Här, bredvid datorn.
I sängen.
Framför alla speglar.

Ja, alltså ställen där jag stannat en längre stund och fingrarna bara dras dit för att jätteförsiktigt kolla om det är någon liten skinnflisa som behöver hjälp att ramla av. Och det är det många som behöver.

Så Denice, du är välkommen hem till mig för att leka Hitta Skinnflisan.. Ingen svår lek idag!

Nu måste jag skaffa en egen bebis ju


Buhu idag slutade den här sötisens far att jobba vilket betyder att de inte är i lika stort behov av sin nanny längre. Dvs mig. Tråkigt nog. Han har ju varit den där goa klumpen jag kunnat klämma och sniffa lite på när jag sörjt att min man är en barnhatare.

Så nu är det dags för mig att ge mig ut på jakt efter en ny man!

Finns kanske någon läckerbit med bra gener som läser min blogg som kan tänka sig att bli min baby daddy? Har precis beskrivit min drömkille för Ri så det är bara att höra av sig till honom och se om ni kan matcha mina krav!

Det är inte så noga i Thailand


Den här skylten önskar jag mig också i födelsedagspresent.

Då kommer alla läsa den och tänka att jag är en sån där cool och skön brud som bara tar allt som det kommer. Jag bryr mig inte så mycket om onödiga saker.

Som att stava rätt.

På en skylt. Som man massproducerar. Och sen tror att man kan sälja till folk som faktiskt vet hur man stavar till WALCOME. På riktigt.

Ri sover inte heller så bra just nu

Har jag blivit tråkig eller? En tredjedel av mina läsare har försvunnit. Deras förlust!!
Jag är lite tröttis för jag kan inte riktigt slappna av när jag sover. Första kvällen jag skulle sova med den nya tatueringen fick Ri något ryck och från ingentans anföll han mig och började kittla mig som en dåre. Rakt på tattun.
Det var inte så skönt.
Efter det sover jag med ett öga öppet. Första natten utövade jag kung fu mot Ri så han var skitsur på mig dagen efter. Men det var inget jag kunde styra över. Men i sömnen kände jag hans arm närma sig mig och jag gjorde en karatespark eller högg honom med handen. Är ändå ganska stolt över mig själv att jag lyckas med detta i sömnen. Jag vet att jag sov, men har ändå ett minne av att jag gjort det.

Men han kan inte rå för att han måste skada mig hela tiden.
Har är en kelsjuk liten bäverunge som inte kan sova på sin sida av sängen. Han måste tackla in mig i väggen och krama mig annars får han mardrömmar. Så jag kan ju inte bli arg på'n.

Där sitter han och ritar på min tatuering. Har faktiskt inte tagit någon bild på min tatuering ännu för den ser bara äcklig ut nu, skorpig, fnasig, kladdig, röd, svullen jaa you name it!

Högst upp på önskelistan till min födelsedag

Hmm jaa, marknaden ja. Kom aldrig dit igår och idag regnar det som attan ju. Dessutom har jag hört att den är pytteliten. Man ska tydligen vänta några dagar till för då lär det ha kommit lite fler stånd (hehe jaa, alltså sånna stånd som man kan köpa saker vid, menar inte horsnoppar nu heller).
Men marknaden ligger vid 7eleven i Klong Hang. Där onsdagsmarknaden brukar vara.

Klarade mig ganska fint från regnet ändå på väg till skolan! Det regnade visst bara i Ao Nang så alla kollade lite snett på mig när jag gled runt inne i stan helt blöt med regnjacka där solen sken och det var skitvarmt.
Sen kom regnskuren från helvetet när jag närmade mig Ao Nang igen på vägen tillbaka men det gjorde inget, var på så bra humör efter att provet gick skitbra!

Sen så var det rätt trevligt på jobbet, inga kunder och chefen var borta så alla var glada och hoppade runt och lekte. Lite kallt på vägen hem i spöregn igen då men wattafack! Jag har ju hittat värsta kapet!!

EEEEEEEEEEEEHH BILLIGT ELLER VAD??!?!?!? 319B för de där stora rattarna. Bara av att smörja den där tuben med kräm på dem.

Tänk om Kissie hade vetat det.

Då hade hon sparat en jäkla massa pengar!

Ibland vill jag verkligen ha en bil


Ska åka till skolan nu och det regnar ute. Det betyder 30 minuter på moppen till skolan och sen sitta blöt i ett kallt aircon-rum i två timmar för att sen åka blöt hem igen. Kul.
Har iaf ätit scones till frukost. Jävligt gott var det.

Så en bra sak har iaf hänt idag.

Nu jävlar måste jag skynda mig om jag ska hinna polera gaddarna och tanka också!

Vill inte plugga!

Jag har sjukt mycket glosor att lara mig till provet imorgon.

Enormt krankande mot mig som kvinna sahar pa kvinnodagen!!

Jag som planerat att spatsera runt pa marknaden ikvall juuuuu.

Wow jag hittade en grej pa iPaden åäö!! Nu kan ni äntligen förstå vad jag skriver!

IIIH IDAG HÄNDER MASSA ROLIGA GREJER

Idag är det internationella kvinnodagen!! Så grattis alla kvinnor och ladyboys. Och tomboys. Ja alla som vill eller ändå tillhör det kvinnliga släktet. Jag firar denna dag genom att gå på den nya marknaden som kommit till byn ikväll och då ska jag låta Ri köpa allt jag vill ha till mig.

Man ska få presenter idag va?

Sen så firar jag faktiskt på ett ruskigt bra sätt som ni kanske får se sen om ni ber snällt. Ska nämligen iväg och snart och göra något sånt här!

Ja, lite smått gamla bilder från Bangkok 2009

Tänk på vad för vatten de i ruskigt fattiga länder dricker

Precis kollat 30 grader i februari och är lite.. skeptisk? Ofta man skulle bli döende av att dricka lite kranvatten i Thailand? Då skulle jag vart död för länge sen. Herre jösses man borstar ju tänderna i det varje dag, gurglar munnen (även fast jag vet att vissa tror att det är farligt och använder dricksvatten) men alla duschar ju i vattnet minst en gång om dagen.
Och då får man ju vatten i sig.
Man sköljer frukt och grönsaker i vattnet.

Tror knappast att man skulle dö av det.

Spana bara in alla småungar, ex Leo som druckit kranvatten flera gånger (dock utan lov från sina päron men ungar brukar ju vilja göra sånt som föräldrarna säger nej till). Jag har aldrig hört om någon som dött av lite kranvatten i käften.

Vattnet är ju knappast giftigt. Det är lite skitigt bara ju.

Kan tänka mig att det som kan hända av att dricka en flaska kranvatten är en liten släng dirre. Beroende på hur känslig mage man har.

Duktig plugghäst

WEEEEEY efter en timmes effektivt pluggande började internet fungera! Så nu ska jag belöna mig själv med att kolla på 30 grader i februari. Det är jag värd. Inte för att jag pluggat varenda dag sen jag fick reda på att jag skulle ha prov på fredag som jag planerat men ändå. Måste muta mig själv.
Så har det alltid varit.

Dessutom har jag köpt lite jordgubbar på marknaden idag som just nu står och marinerar sig i kylskåpet. Var lite skeptisk först till att ha chili, socker, salt och peppar (eller vad det nu är för kryddblandning) på de söta små godsakerna men jag tänkte att jag skulle take a walk on the really wild side och prova. Bra gjort av mig för det var himmelskt. Kanske inte slår svenska jordgubbar med ovispad grädde då men ändå.
Det här är Thailand, inget smakar som där uppe i norr.

Här är vad jag pluggar på just nu iaf! Kan ni läsa vad jag skrivit?

Storstadning idag

Jaa vart internet har pajjat igen. Eller det var nagot fel iaf for alla TOT-anvandare i Krabi igar tydligen sa hela kvallen igar var jag och Ri tvugna att umgas. Sjukt. Fast vi har ju ganska kul ihop nar vi inte sitter med varsin dator i knat flera timmar i strack. Tanka sig.
Och idag har det inte varit nagon skola for det ar nagon Buddha-day sa jag har storstadat hela lyan eftersom jag inte haft nagot Internet att leka med. Sa underbart rent det ar dar hemma nu. Men jag kanner pa mig att det kommer ske en olycka ikvall. Typ att Ri tappar en fet gryta med rod curry som skvatter ner halva huset och all ren tvatt som jag tvattat idag.
Det brukar namligen bli sa nar jag har stadat sadar noga som jag gjort idag.

Hm, jaa vad sker nu? Ska forsoka fa nagon av mina kollegor att mala naglarna pa mig.

Världens bästa partner

Låt mig nu presentera världens bästa partner:

JAG SJÄLV!!
Jag är så himla söt så jag får hål i tänderna! Kolla vad jag köpte till Riset idag.


(Kan ha varit han som fick betala men herregud vem orkar bry sig om sånna småsaker? Jag bjöd på middagen iaf!!)

Waterslide!

Idag har det regnat en hel del.. Från eftermiddagen till nu sent på kvällen. Åkte långt långt bort med Nong och Ra som jag jobbar med, vi var på väg till Ka-pom för att bada men halvvägs kom regnet från helvetet. Det såg ljust ut på himlen bortåt Ao Nang så vi vände tillbaka men stannade en stund och badade.. På det där stället som jag inte minns vad det heter.
Där jag, Stella och Denice var och badade för nästan ett år sen.


Ska försöka hitta min underbara video som jag gjorde sist jag var där. Idag var jag dock inte lika vild, kände mig så himla utstirrad. Enda farangen där och jag kan lova att alla glodde och ropade massa grejer. Ibland vet man inte om man ska skratta eller gråta, man kan känna sig väldigt utsatt!

God natt


Ikväll har det varit fest.. FEEEEEZZT alltså en sån där mysig kväll som jag tycker om. Som var ens enda val när man var yngre, när ingen hade fyllt arton och ingen fick gå på krogen. Då fick man sitta hemma. Tråkigt, bara prata och skratta.
Sen började alla gå ut på krogen och det var kul ett tag. Tills man började sakna de där hemmafesterna. Fast inte de där vilda där alla spydde och bråkade och man inte kände någon.

Är jag gammal eller?

Jag tycker att det är så himla mysigt att sitta hemma hos någon och umgås. Dricka lite öl (eller Sangsom eller vad som helst nästan) och ha det trevligt. Det behöver inte vara mer än så. Lite musik är kul.

Och sen en fireshow på det så är kvällen gjord.

Tror nog att alla Ao Nang-brudar var hemma hos Bella ikväll.
Och Khun gjorde fireshow

Kolla kolla!


Flera dagar utan internet efter att blixten tog det och nu är det tillbaka! Eller ett lånat internet från företaget då men ändå. Och kolla jag är brunett!

inget flyter på som det ska för mig

Försöker mobilblogga en fin liten bild här men jag fattar inte hur man gör så den som vet får gärna förklara för mig
Sitter iaf på chang bar nu och njuter av en lagom kall öl Så nu vet ni att jag lever även fast bloggen verkar död.

RSS 2.0