Ikväll är jag inte sjuk iaf!

Hostig, snorig och snurrig i bollen. Kanske en skvätt feber. Min pocahontas-outfit ligger och möglar i tvättkorgen. Men jag ska gå ut ändå!
Hittade såhär i sista stund en ny grej att klä ut mig till som passar perfekt.

Ser ni vad jag är?

Det finns ingen chans så jag behöver inte banta

"Killar vill ha smala tjejer. Mannen ska vara större, så där som det är i romantiska filmer när mannen bär kvinnan"

Så säger Kissie... FAN DÅ!
Hur mycket jag än bantar kommer jag aldrig lyckas skrynkla ihop mig och bli mindre än Ri.
Hoppas han vill ha mig ändå.

Man kan ju alltid hoppas.

Känns som att jag kunnat motverka detta

Usch jag mår inte alls bra. Hostar som en jävla isbjörn, snorar och är helt snurrig i bollen. Men som tur är så har jag nu hela kylen full med god dricka, godis och glass. Bästa medicinen.
Det jobbiga är bara att jag måste ta en dusch och det är kallt idag. Vattnet är alltså ännu kallare och jag är rädd att jag blir mer sjuk av en iskall dusch.. Kanske får skippa det och försöka låta bli att gnugga mina armhålor i Ris ansikte i natt när vi ska sova. Fast jag vet ju hur svårt det är.

Men jag ska iaf snaska gott nu, kolla på film och sen sova i cirka fjorton timmar så att jag kan vakna upp som en ny människa imorgon eftermiddag, redo att fira halloween.

Fan, jag ska sluta vara så dryg och inte tro på spåkulan på Facebook. Den visste redan för fyra dagar sen att jag skulle sitta här och må som jag gör.


Händelserik dag idag för mig

Om man jämför med en vanlig dag alltså. Jag är väl inte direkt känd för att vara den som hittar på mest saker i hela världen men tycker ändå att jag lyckats ganska bra ändå utan att ha försökt idag.

Spöregnade utav bara tusan på morgonen så då myste jag i soffan med en film och en tallrik spaghetti med köttfärssås och coctailtomater. Sen cruisade jag järnet med Madde, hittade en ny väg där det bara var en sjö och en flod förut och så kom vi hela vägen bort till Klong Muang på några minuter.

Och så marknaden, sista ansiktsbehandlingen med sprutor i ansiktet. Hem och käka med Ri och hans blyga vän. Hela familjen samlad i ett Skype-samtal, grodattack i badrummet (kan berätta mer om den sen) och sen for jag hem till Bella och spelade monopol med henne och Stella. Vi undrar dock lite vad arvode betyder.. Att man ska få eller ge pengar?

Nu ska jag sussa bort min hostiga hals och min snoriga näsa och imorgon hoppas vi på fint väder för då ska jag simma galet och steka så jag blir lika brun och fin som pocahontas så kanske jag kan klä ut mig till henne på halloween.


Vi hittade en bro..

Med ett fint vattendrag under

Och en liten fiskare

Sen kom vi till Klong Muang.

Gissa vem som ska snaska go'middag ikväll?


Och vad är det som ligger i frysen och väntar på att få bli efterrätt?

Nämeeeeeen gud vad spännande..

Jag klarade det!


Fick göra om och göra en ny med ett annat klister. Tapetklistret käkade myrorna upp. Nu hänger den här ovanför mig men det är lite knas i taket. Ska komma på något nytt sätt att hänga upp den på nu bara..

Det tar aldrig slut!

Jag klarade det!


Fick göra om och göra en ny med ett annat klister. Tapetklistret käkade myrorna upp. Nu hänger den här ovanför mig men det är lite knas i taket. Ska komma på något nytt sätt att hänga upp den på nu bara..

Det tar aldrig slut!

Fyndade igår


Ett par shorts för 59 baht.. Helt okej. Dock var de aningen tajta så mina rörelser är lite smått begränsade. Men igår ikväll efter middagen fick jag magknip med tillhörande akuta besvär. Så det problemet lär ju ha löst sig nu.

R.I.P Joppe nr 2


Nar jag kom hem fran Denice nyss sag jag att en fisk fattades i akvariet. Det var Joppe.

Hans fru la agg for ett tag sen som Joppe (glupsk som han ar) snaskade i sig pa tre roda. Hon kunde aldrig forlata honom och de har brakat mycket sen dess. I morse sag Ri att Joppes oga sag lite konsigt ut och senare under dagen sag jag att det var uppkakat. Sen dog Joppe. Hans fru pickade ut ogat pa honom och skrattade samtidigt. Kan jag tanka mig.

Men misstrosta icke! Inom en snar framtid kommer aven Joppes fru att avlida (det har jag lart mig fran Joppe number 1 och hans fru), de far ata upp sina synder (efter att de kakat upp sin partners oga).

Vad kan vi lara av detta?
Jo, at aldrig, ALDRIG upp din frus agg.

Kan färgen bli gammal på fem månader?


Målar om hemma. Denna gång är det köket som bbara blir lite uppfräschat.. Vitt på vitt. Eller vettefasen om det blir vitt. Färgen luktar fis, blir ojämn och ser ljusblå ut.
Men jag har inte gett upp. Jag hoppas att det blir fint.

Åh, hur ska detta sluta?


Ett till lager med garn har åkt på ballongen.. som var lite tjockare men whatevah. Problemet är nu bara att den har hängt på tork, ute i solen på dagen och inne på natten i över 24 timmar men den är inte helt torr. Och inte hård för fem öre.

Ska man våga sig på ett till lager med tapetklister? Eller bara lägga sig ner och dö?
TELL ME WHAT TO DO!!!

Stella uppfostrar sin son som en hund


Jag tror det är för att de båda saknar Pancake som efter någon vecka i Ao Nang flyttade tillbaka till Surat.

Nu jäklar


Snart föds en lampa gjord av garn och tapetklister. Står på tork och väntar på att få ett nytt lager med garn och klister på sig. Blir nog imorgon. Sen ska det lysa så fint i vardagsrummet.

Hoppas jag blir nöjd med belysningen sen. Kan inte vänja mig vid thailändsk belysning. Vill inte och hoppas att jag aldrig gör det. Här är det antingen lågenergilampor (ganska starka, inte så mys) eller kolsvart som gäller.

Nu kommer Frida och inför mysbelysning i Thailand!!

Skitsöt fågel som jag och Ri vill adoptera


Kanske kan vi bli vänner after all?

Ujujuj, igår var en busy dag. Flängde runt i Krabi town, var på immigration och förlängde mitt visum och så letade vi efter kaninbebisar som skulle få flytta hem till mig. Hittade en skitful fågel och en död kattunge istället.

På kvällen gick jag och Denice och satte oss på KR bar. Där var även tourist police! Blev lite nervis för de kollade på mig väldigt mycket och jag vet inte om de kände igen mig. Det hela slutade iaf med att mannen som för drygt ett och ett halvt år sen arresterade mig och bidrog till mitt livs värsta dag bjöd på öl, ville dra med oss till Room69 och gav mig ett visitkort till hans restaurang i Krabi town, 20% discount får jag om jag går dit.

Denice och hennes mumsiga fish n' chips.

Update: HÄR står vad som hände för ett och ett halvt år sen

En anledning till att jag älskar Thailand


Khao niaw mamuang. Mango med sticky rice. Guu så gött det kittlar i kistan.

Vad var det som hände?


Men det är kul ju

Även idag har jag släpat runt på en förvuxen baby. Denice haltade in i mitt rum i morse klockan åtta och väckte mig. Det hade jag inte väntat mig kan jag lova eftersom hon vanligtvis inte vaknar före klockan två på eftermiddagen.
Så vi susade iväg och käkade rissoppa och där mötte vi även Leo och hans kära mor.

Och så har vi slitit av alla plåster från hennes kropp. Så nu slipper hon ha ångest över hur ont det kommer att göra när hon ska byta nästa gång. Nu får det torka av sig självt och börja läka. Vi antar att det är bäst.

Tro inte att jag tycker att det är jobbigt eller så. Skrattar hela tiden när hon lufsar fram med sin jättetjocka fot (som ni kan se på bilden).

Idag har jag varit personlig assistent till den här handikappade bruden


Jag har borstat och tvättat hennes hår, tagit med henne till sjukan, matat och stöttat henne. Men det finaste jag gjort för henne var att jag duschade och gnuggade hennes stubbiga armhålor rena från flera dagars smuts och schamponerade hennes brön.
Nu har jag nattat henne så hon sover nog snart helt utmattad efter den smärtande dagen. Hon har haltat runt som en pirat och fällt några tårar när den elaka sjuksköterskan slet loss sårskorporna från hennes kropp.

Imorgon väntar en ny spännande dag. (Då hon förhoppningsvis inte kommer behöva assistans vid toalettbesök. Längre.)

Vilken dag..

Jamen gud jag vet inte hur jag ska börja. Kan väl bara säga som så att i morse trodde jag typ att Denice låg i koma eller något. Bella ringde och berättade att Denice och Stella hade vart med om en olycka och hit o dit. Flängde iväg med henne och Bee till Krabi hospital för att hälsa på de halvdöda små liven men de mådde ju prima och var hemma.
Eller prima. Denice är ju ganska söt med ett saftigt öga och vätskande sår lite här och där på kroppen men det var ju inte alls så allvarligt som man kunde tro. Läskigaste var ju faktiskt det som hade hänt.
Tre småpojkar som drog omkull moppen när de åkte och rånade dem när de låg på marken helt sönderslagna av fallet. Man blir ju rädd! De hade en jävla otur men samtidigt hade de tur, inga allvarliga skador och det bästa var ju att Leo inte var med på moppen.
Usch, jag vill inte ens tänka på vad som hade kunnat hända den lilla gossen.

Jag vet inte riktigt..

I fredags när vi var på nattmarknaden så skulle vi egentligen göra ett litet porträtt av oss som vi ville hänga upp på väggen. Vi ville ha en karikatyr av oss, tänkte att det skulle ju vara lite kul.
Men väl där så fanns det bara en snubbe som kunde måla och han gjorde inte karikatyrer.

Så det blev ett vanligt porträtt. Av oss.. Eller några andra?


Han är inte gammal

Coolaste man kan göra här i Krabi om man är en liten grabb är att breakdansa! Bredvid mig bor ett litet gäng med småkillar som brukar rulla runt på golvet på centerpoint på kvällarna och igår när vi var på nattmarknaden i Krabi town såg vi killarna där.
Så jäkla söta!


Ri får skynda sig hem från jobbet NU

Detta är helt sjukt. Det ligger en påse med krabbskal utanför dörren.

Från i förrgår. Ri sa att han skulle slänga den men han ville väl låta den götta till sig lite först.

Jag får kväljningar. Det kommer in vindpustar genom fönstret.

Men ändå vägrar jag gå ut och ta tag i påsen och bära den bort till där man slänger sopor.

Är man onödigt lat då?

Stekt med olja idag


Så nu har jag en fin hudfärg som jag ska in till stan och visa upp.

GÖTT DET KÄNNS

Att efter en lång dag med shopping, moppeglid och poolparty bara lägga sig i sängen och vänta på att detta ska serveras!

I'm back!

Såja, nu har jag grävt ner mig och tänkt på döden och likmaskar och andra tråkiga saker tillräckligt länge. Det räcker för den här gången. Nu återupptar jag mitt liv med allt vad det innebär. Ex ett konstant illamående och domnade inälvor.

Klev iaf upp halv åtta i morse och fikade lite och läste en tidning.

.

Har inte kunnat blogga på ett tag och kommer antagligen inte att kunna göra det på ett tag framöver heller. Är upptagen. Med mitt stressiga liv. Och den här hemsidan.

DAMNYOUAUTOCORRECT

Vilken skön dag jag har då

Jag gör ett litet test på expressen.. Hur bakfull är du idag? Frågorna är dock lite konstiga, är du mer kelsjuk idag än annars? Blir man vanligtvis det om man är bakis? Plus att en av frågorna var om man ville dricka mer alkohol för att må bättre. Jag kan ju bara tala för mig själv men alkohol är nog en av de sakerna jag är minst sugen på just nu.

Mitt resultat:

Vadå "lite bakis"?
Nä, min mage gör uppror. Måste ta en dusch och åka och trycka en flottig banana nutellapannkaka.

Karma is a bitch if you are


Min goda shake..


Gjord av aska eller vad?

Leta efter kompisar kanske

Duktig tjej med megapunka på moppen. Promenerade till och från gymmet idag. Eller gymmet. Simmade 20 längder i poolen sen låg jag på en solstol och löste korsord tills jag fick nog och traskade hem igen.
Skiter i att jag egentligen inte får träna eller sola när jag äter de här pillerna för att min hy ska bli bra.
Vad ska jag annars göra?
Sitta hemma och stirra in i väggen. Nej, nu ska jag åka på jakt efter något.

Just det, 56 finnar hittade hon att klämma i mitt ansikte igår. 8 mindre än sist...

Vem bjuder mig på båttur?


Jag vill göra något skoj!

Har idag varit och tränat och varit på ansiktsbehandling. Och så kom jag hem lagom tills middagen serverades. Precis i tid till Guiliana & Bill och Kourteney and Kim take New York. Härligt.

Men jag måste hitta på något. Åka på båttur vill jag göra. Bada. Sola. Träna. Leka.

Hej solen!

Solen skiner! Vi har tvättat en fet maskin med smutstvätt så nu är bara tvättkorgen full. Så hoppas vi på att solen fortsätter skina och att kläderna torkar. Och att all påbörjad mögel här i huset torkar ihop och slutar lukta unket. Underbara dag.

Sitter och trycker lite godis. Från igår. Fick en jäkla massa godis och dricka men så blev jag så mätt efter middagen att vi bara tog varsin dator och spelade The Sims på facebook och sen somnade vi. Massagen då? Nä, för fan. Filmen då? Inte det heller.

Och nu ska jag bege mig till gymmet snart och promenixa lite på löpbandet. Sen åker vi väl till marknaden och shoppar, letar efter kineser och så ska jag gå på ansiktsbehandling.

Bella var inte den bästa fotografen sist vi var ute. I förrgår. Skulle kolla på den där jävla sexy bunny competition, där man har chans att vinna 15 000B men det blir ju aldrig nåt.

Ja, då vet ni vad jag ska göra ikväll




Hur länge kan det regna egentligen?


Ser det ut som att jag bor i Thailand? Ser det ut som det är varmt och skönt?

Tur att jag har en dator och en skön säng så jag kan ligga och gosa och få lite värme i det här kalla landet. Men jaja, jag får väl passa på att njuta av kylan nu när den är här. Hoppas bara att jag får sällskap snart.

Snälla, kan vi?

Det bara kliar och spritter i mig när jag hänger på DEN HÄR hemsidan.. Jag har aldrig varit något stort fan utav IKEA förut, inte som alla jag känner som älskar att åka till IKEA och shoppa. Men så på den tiden jag bodde i närheten av IKEA så bodde jag ju fortfarande hemma hos mor och far.
Visst var det kul att åka dit och få lite nya grejer till mitt rum. Sånt är väl alltid kul men det har aldrig vart mer än så.

Men sist jag var i Sverige ville jag shoppa upp hela varuhuset och frakta allt till Thailand. Och som jag har längtat efter att IKEA ska komma till Thailand. Nu är det här. Men i Bangkok då, ett halvt dygns resande härifrån.
Blir så jäkla sugen på att åka dit med en egen liten lastbil och shoppa (gärna för någon annans pengar för JÖSSES VILKA PRISER!).

Men som sagt, vilka priser. Köpte ju med mig ett litet lakanset hit från Sverige för 99kr och såg det nu på hemsidan. 799B! Alltså om jag räknar rätt nu så är det dubbla priset plus att det är lite skillnad på baht och kronor. Jag räknar aldrig om till svenska kronor när jag köper något i Thailand för då är allt här väldigt billigt. Om man bor här får man lära sig vad allt kostar och sen jämföra priser så. Så att betala 799B för lakan är ungefär som att betala 799kr i Sverige.

Men jag vill ändå åka dit. Nu när vi inte kan åka till Chiang Mai på grund av alla översvämningar kanske vi kan ta en tripp till bangan och go crazy på IKEA.. Vem vet?

De brölande grodorna

Alltså nu har det regnat och regnat och regnat i.. Jag vet inte hur länge. Kan det vara en vecka? Det var ju en dag här för några dagar sen som det inte regnade förrän på eftermiddagen. Den dagen for jag, Bella, Stella och Leo och badade i poolen.

Och så var det ju där för cirka fyra dagar sen när vi var på stranden, men då var vi väl där i max 30 minuter för sen kom ju världens regnoväder.

En sak som är rätt jobbig med regnet, utom själva regnet och att man inte kan göra något alls, är grodorna!
Jag vet inte om ni har hört dem.. I Sverige har jag nog aldrig hört en groda. Man bara vet att de säger kvack kvack (eller är det ankor?). Hur som helst, thailändska grodor..
Jag minns när jag och Emmy var på Phi phi för ganska exakt två år sen. Då regnade det utav bara satan och när regnet upphört en kväll gick vi en jäkla promenad, runt hela ön tror jag. Så när vi traskade runt där och kom till ett ställe som är lite djungel så hörde vi något. KOSSOR! Vi letade och letade efter ladugården men hittade ingen, försökte kolla efter en liten hage men såg ingen.
Och så inte så långt efter när jag hade kommit till Ao Nang hörde jag dessa kossor igen och frågade Stella och Denice vad det var för något, så visade det sig att det var ju grodor.

Grodorna som BRÖLAR har gjort det oavbrutet sen.. typ sen jag kom hit med undantag för de små solstunderna som har varit. Det känns verkligen som att man bor på en bondgård.

Min första elefanttur med Emmy, på Koh Samui. Fasen vad oskönt det var, blåmärken på hela ryggen.

Vad är nästa steg?

Idag tog jag tummen ur röven och lärde mig att göra en luggfläta. Var ju hur lätt som helst ju! Varför har ingen sagt det till mig när jag har tjatat och tjatat på ALLA att de ska göra en på mig? Varför har jag aldrig ens provat själv förut? Lite för bekväm.
Det här är ju jättebra. Nu kan jag ju ha en luggfläta hur ofta jag vill och inte bara när Stella är i närheten och på humör och om man kommit ihåg att ta med sig hårnålar.


Oj då, jag somnade visst när jag blev fotad... Undra vem som tog bilden?

En ganska dyr påse


Idag drog Ri med mig till en hudklinik, Skin 4U tror jag att den heter och så fick jag börja ett program eller vad man ska kalla det, för att göra min hy underbart läcker.
För som det är nu så är den inte läcker för fem öre.. Just i skrivande stund har jag skägg, eller det ser iaf ut så. Lite smått fnasig runt munnen mest men faktiskt i resten av ansiktet också. Har även en flock med finnar som bara njuter av att gro i mitt ansikte.
Men nu jävlar ska det vara slut med det. 5005B har jag betalat idag och gjort den första behandlingen. Tog cirka en och en halv timme och kvinnan klämde varenda liten gnuttig finne som hon kunde hitta i den starka belysningen. Jag räknade hur många det var. 64 stycken. Inte illa va?

Pratade med Stella precis när jag hade gått därifrån och sa till henne att jag skulle följa med ut ikväll. Sen kom jag hem och tittade mig i spegeln. Ringde och avbokade med Stella. Ingen vacker syn.

Hoppas att det går fort nu, att det här hjälper så att jag kan börja visa mig bland folk snart. Har inte vart ute på länge för jag har inte haft någon lust att visa upp mitt röda, prickiga och torra ansikte för allmänheten.
Man kan ju gå ut, men så är man i Thailand. Då måste man vara beredd på att ALLA ska påpeka att man har fått jättedålig hy, att man var så mycket sötare förut, att man borde tvätta sig osv. För sånna är de, de där thaiarna.
De kniper inte när de borde.

Ja min riskokare är lite smått skitig, som allt annat hemma hos mig



MEN JA, OM ÅNGAN ÄR SÅ JÄVLA VARM VARFÖR SATTE NI HANDTAGET EN CENTIMETER FRÅN HÅLET DÄR ÅNGAN SPRUTAR UT SOM UR EN JÄVLA VULKAN?

Hade den som designade denna tänkt efter lite liiite till så kanske jag hade sluppit vandra runt med en vattenblåsa på mitt finger som stack ut en halv centimeter och så hade den inte behövt spricka i diskvattnet.

Tänk på det, alla ni riskokarskapare som läser min blogg.

Ett litet tips bara.

Tack

FAN vad det ska regna typ hela tiden! Då blir man så otaggad på att ta en dusch och börja göra sig i ordning för dagen. Jag ligger fortfarande i sängen och väntar på att det ska sluta. Och det regnar ju inte bara här.

Jag och Ri planerade ju att vi skulle resa bort för ett år sen. Då skulle vi till Chiang Mai men så bestämde vi oss för att vänta ett år med det eftersom ingen av oss riktigt hade ekonomin. Och nu, ett år senare sitter vi här med feta plånböcker och väskorna packade (nej?) men det kan ju aldrig sluta bli översvämningar i hela Thailand.
Det var en jävla massa vatten där så jag antar att jag inte ska klaga på regnet här.

Men det är tråkigt. Snart ger jag upp om att vänta på att det slutar och gör en liten omelett. Och rostar några mackor. Utan smör. Om jag ändå hade mjölk så kunde jag göra fattiga riddare. Men egentligen ska jag ju åka till Stella och Leo och käka lunch med dem..

Får se om jag ens kommer ur huset idag.

Tackar bara för att internet fungerar!

RSS 2.0